NAPOVED 1. KROGA V GOLGETER PREMIUM LIGI MNZ MARIBOR

Po uvodnih srečanjih Pokala Pivovarne Union prihaja končno tudi čas za začetek 1. Članske lige MNZ Maribor, kjer bo v letošnji sezoni kar nekaj novosti. Največja novost bo ime lige, ki se bo preimenovala v Golgeter Premium Ligo MNZ Maribor, kjer bo ponovno aktivnih 12 ekip s področja Koroške in Štajerske. Golgeter Sport Shop je specializirana trgovina za nogomet in je tudi generalsni sponzor MNZ Maribor.

V letošnji sezoni so se nam pridružili NK Dravograd, NK Rače in NK Lenart Danküchen center. V prejšnjih letih smo velik poudarek dali na ustvarjanje vrhuncev s pomočjo mobilne aplikacije Sport.Video. V letošnjem letu pa bomo uporabljali sistem za snemanje tekem Veo, saj želimo klubom še dodatno omogočiti analize in možnosti za nogometni razvoj. Želimo si ustvarjati čim več zanimivih vsebin, ki jih bomo lahko predstavili nogometni javnosti in zraven vključevati tudi naše gospodarske partnerje, ki nam pomagajo pri realizaciji naših idej. Naj se nova sezona v članskem nogometu v Golgeter Premium Ligi MNZ Maribor začne!

Petek, 30. 8. 2024, ob 19.00 NK PECA – MARLES HIŠE

Petkovo srečanje črno-belih ekip v Črni bo zanimivo kot vedno. V lanskem spomladanskem delu so igralci Pece imeli resnično vrhunsko serijo. Marles hiše pa imajo za sabo zelo solidno sezono s katero so lahko zelo zadovoljni. Poletne priprave so zaključene in sedaj je čas za dober vstop v novo tekmovalno sezono. Favoriti prvega kroga bodo zagotovo domačini, ki bodo želeli razveseliti svoje navijače v večernem terminu. Gostje iz Limbuša pa bi bili verjetno zadovoljni tudi že z osvojeno točko na težkem koroškem gostovanju.

Petek, 30. 8. 2024, ob 19.00 NK POHORJE – ŠD MARJETA

Obe ekipi sta odigrali zelo dobro minulo sezono, seveda pa so pričakovanja v obeh taborih zelo visoka. Oboji bodo v letošnji sezoni napadli vrh lige, saj imajo zelo dobre ekipe. V klubih se dela zelo dobro in to prikazuje tudi odličen obisk v Rušah in v Marjeti. Večerna tekma bo izjemno zanimiva, kjer bosta obe ekipi bolj previdno odprli tekmo, ki pa se bo hitro razživela, saj oboi gojijo napadalno taktiko. V tej tekmi bi znal biti neodločen izid na koncu tekme. Veselimo se današnjega srečanja v Rušah, kjer bo zagotovo veliko število gostujočih navijačev iz Marjete.

Petek, 30. 8. 2024, ob 19.00 NK LENART DANKÜCHEN CENTER – NK RAČE

V Lenartu bo danes pravi nogometni praznik, saj so si domačini lani z odličnimi predstavami zagotovili igranje v Golgeter Premium Ligi MNZ Maribor. Ekipa v večini ostaja enaka in z veseljem pričakujejo ekipo Rač, ki se je vrnila v našo ligo. V tej tekmi bodo favoriti gostje, ki so prejšnjo sezono igrali v 3. SNL – vzhod in prav zanimivo bo videti kako bodo odreagirali v domačem Taboru na igranje v višjem nivoju. Domačini so želijo končne uvrstitve v varnem delu sredine lestvice, gostje pa bodo ponovno napadli vrh lestvice.

Sobota, 31 .8. 2024, ob 17.00 NK DRAVOGRAD – NK JUROVSKI DOL

V Dravogradu je zavel nov veter glede organiziranosti kluba in vrnitev v Golgeter Premium Ligo MNZ Maribor. To pomeni vzpostavljanje članske ekipe z novimi obrazi in nadaljevanje dobrega dela v mladinskem pogonu. Na drugi strani imamo Jurovski dol, ki je lahko zadovoljen s prikazanim v prejšnji sezoni. Trener in igralci se odlično poznajo in zato lahko presenetijo vsako ekipo v ligi. Za uvodno tekmo Dravograda težko napovedujemo končni rezultat, verjamemo pa, da bo tekma zelo zanimiva, saj si domačini želijo prikazati novo energijo v ligi, gostje pa se zavedajo, da jim bo vsaka točka dosežena v gosteh, voda na njihov mlin v dolgi sezoni.

Sobota, 31. 8. 2024, ob 17.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK TEHNOTIM PESNICA

V Malečniku lahko pričakujemo kot vedno zelo zanimivo in dinamično tekmo ekip, ki se zelo dobro poznata. Malečnik je uspel ostati v ligi in letos bo napadal sredino lestvice. Gostje iz Pesnice imajo iz leta v leto zelo kvalitetno ekipo in so tudi eni izmed kandidatov za vrh lestvice. V uvodni tekmi mogoče malce več možnosti za zmago pripisujemo gostom iz Pesnice, ki pa so tudi že dokazali, da lažje zmagujejo na domačem igrišču. Domačini bodo imeli zagotovo odgovor na napade gostov. Na obeh straneh imamo trenerja, ki se odlično poznata. Damijan Janžekovič je lani vodil še ekipo Malečnika. V ekipi Malečnika pa ga je nadomestil nekdanji odličen nogometaš Emil Šterbal, ki pa bo prav tako zelo motiviran s svojo ekipo.

Nedelja, 1. 9. 2024, ob 17.00 NŠ ROHO – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

V Rogozi bo nedeljske tekma zelo dobro obiskana, saj se srečata ekipi, ki lahko posežeta zelo visoko. Oboji so odigrali veliko prijateljskih tekem in imajo veliko željo po zmagi v Rogozi. Domačini, ki so v tej tekmi favoriti imajo zelo kvaliteten kader, ki je zmes izkušenj in mladosti, na drugi strani pa imamo ekipo Tabora, ki si je sedaj nabrala že veliko izkušenj v članskem nogometu in bi lahko v letošnji sezoni bili zelo prijetno presenečenje v prvem delu lestvice. Najbolj pomembno pri obeh ekipah pa je, da vedno znova priključujejo mlade nogometaše iz lastnega mladinskega pogoja. Pustimo se presenetiti in uživajmo v nedeljski tekmi.