NAPOVEDNIK 5. KROGA V GOLGETER PREMIUM LIGI MNZ MARIBOR

Vstopili smo v jesenski koledarski čas, ki nam je že dal določene odgovore glede ekip, ki tekmujejo v Golgeter Premium Ligi MNZ Maribor. Nihče si ni predstavljal Marjete na zadnjem mestu z eno točko po štirih krogih. V tem tednu so odigrali zgodovinsko tekmo v Pokalu Pivovarne Union z NK Maribor in naredili izjemno promocijo nogometa na Dravskem polju ter posledično za celotno MNZ Maribor. Celotna Slovenija je spremljala dogajanje in lahko jim le čestitamo. Kljub vsemu pa je ta dogodek za nami in sedaj so tudi sami pod rezultatskim pritiskom, ki pa se lahko že v kratkem obrne. Pred nami so nova zanimiva srečanja in že danes bo izjemno zanimiv sosedski derbi med Pohorjem in Marlesom iz Limbuša. V drugem večernem terminu se danes srečata Lenart Danküchen center in NK Peca. Sobotni obračuni bodo v znamenju tekem v Rogozi med ROHO-om in Dravogradom, Malečnik bo gostil ranjeno ekipo Jurovskega dola in v Račah pričakujemo dvoboj na vrhu med ekipo Rač in mariborskega Tabora. V nedeljo pa imamo na sporedu še piko na i s tekmo med Pesnico in Marjeto.

Petek, 27. 9. 2024, ob 18.00 NK POHORJE – MARLES

V Ruše, ki v letošnji sezoni še ne poznajo poraza prihajajo sosedje iz limbuškega Marlesa. Potrebno je vedeti, da bo Pohorje v sredo, 2. 10., odigralo še prestavljeno tekmo med s Peco in v primeru zmage, bodo na vrhu razpredelnice. Zagotovo je to lep trenutek, ki pa ekipo Rudija Vihra ne sme postaviti v situacijo, da se zadovoljijo s stanjem in ne gredo v tekmo s 100%. Sedaj bodo vse ekipe dale svoj maksimum, da jim odščipnejo kakšno točko, ki bo v letošnji sezoni zelo pomembna, saj je konkurenca izjemna. Gostje iz Limbuša s trenerjem Borisom Toličem imajo trenutno štiri točke in so v zlati sredini, kljub vsemu pa se zavedajo, da bi jih zmaga v lokalnem derbiju napolnila z dodatno motivacijo. Verjetno bi bili gostje zadovoljni tudi s točko, da se nebi prekinila pozitivna energija iz tekme z Račami, kjer so si v sodnikovem podaljšku priigrali zlata pomembno točko proti renomirani ekipi Rač. Favoriti so domačini, ki pa se zavedajo pomena današnje tekme.

Petek, 27. 9. 2024, ob 19.00 LENART DANKÜCHEN CENTER – NK PECA

Prebujena ekipa Lenarta je naredila izjemno presenečenje, ko je v Jurovskem dolu visoko premagala Jurovski dol. Vidi se, da je točka proti Marjeti bila prelomna in jim je vrnila vero v zmage. Sedaj je Lenart v varnih vodah sredine lestvice, kjer pa bo naletel na ekipo Pece, ki se še malce išče v letošnji sezoni. Domači poraz proti Marlesu so hitro pozabili in sedaj pridno nabirajo točke. V sredo bodo odigrali še prestavljeno tekmo proti Pohorju in z borbo ter kančkom sreče lahko splezajo v prvo polovico lestvice. Ekipa ima zagotovo potencial za prvo polovico in Marko Pšeničnik bo znal že danes svoje fante motivirati, da se bo vožnja po Dravski dolini v Slovenske gorice tudi izplačala. Favoriti bodo zagotovo domačini, ki pa se zavedajo, da bodo morali biti na igrišču zelo skoncentrirani na goste, ki znajo pretiti iz vseh mogočih pozicij in standardnih situacij. Diši po remiju, kljub temu, da vlogo favorita pripisujemo domačinom.

Sobota, 28. 9. 2024, ob 16.00 NŠ ROHO – NK DRAVOGRAD

Ekipa ROHO je z dvema zmagama in dvema remijema v prvi peterici je lahko zadovoljna s prvimi štirimi tekmami. V kolikor si zaenkrat brez poraza, to jasno dokazuje kvaliteto ekipe in dobro delo trenerja Mihe Goloba, ki pa ne skriva ambicij po vrhu. V minulem krogu so si priigrali pomembno točko v Črni na težkem gostovanju in sedaj se bodo soočili z novim koroškim nasprotnikom iz Dravograda. Dravograjčani zagotovo niso zadovoljni s stanjem na lestvici in prihajajo v Rogozo vsaj po točko. Zavedajo se, da morajo dvigniti nivo igre na višji nivo in začeti nabirati točke. Seveda ni lahko, vendar bo Žiga Kljajič poskušal najti zmagovalno taktiko, ki bo domačinom dovoljevala večjo posest. Gostje bodo stavili na protinapade in standardne situacije preko katerih se bodo trudili priti do končnega ugodnega razpleta. Domačini so izraziti favoriti srečanja v Rogozi.

Sobota, 28. 9. 2024, ob 16.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK JUROVSKI DOL

V Malečniku se je po izjemno težkem začetnem razporedu prižgala luč odrešitve, ki je vsaj za nekaj dni kraj napolnila z veliko mero pozitive in upanja v lepšo rezultatsko prihodnost. Zmaga proti Marjeti je dokaz dobrega dela trenerja Emila Šterbala, ki je poleti prevzel ekipo in sedaj že ima jasne orise za prihodnost. Druga zaporedna domača tekma je zagotovo prednost domače ekipe, ki pa gosti razočarano ekipo Jurovskega dola, ki je na domačem igrišču presenetljivo visoko izgubila v lokalnem derbiju z Lenartom. Seveda bi se tekma lahko drugače odvila, vendar pa sedaj so vse misli Boštjana Žnuderla in fantov že v Malečniku. Oba trenerja sta včasih uspešno nosila vijolčni dres imata sedaj pred sabo nov izziv, ki se mu reče zmaga. Na voljo imata še nekaj ur za zaključne finese. Vlogo favorita tokrat prepuščamo vam dragi nogometni navdušenci!

Sobota, 28. 9. 2024, ob 16.00 NK RAČE – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

Rače so po izjemnem štartu v zadnjih dveh tekmah izgubile nekaj točk in zato se še toliko bolj zavedajo pomena tekme z mariborskim Taborom, ki je sezono odprl na vrhunskem nivoju in zaenkrat še ne poznajo poraza.       Domačini so gostovali v Limbušu in bili pred novo zmago. Žal so v podaljšku prejeli gol in odšli na Dravsko polje je s točko. V sredo na izgubili svojo prvo tekmo v letošnji sezoni s Pesnico in sedaj se zavedajo, da je zmaga proti Taboru izredno pomembna. Ekipa ima kvaliteto in pričakujemo lahko izjemno tekmo proti razigrani ekipi Tabora, ki s svojimi navijači kaže svežino in željo. Vprašanje je le ali bodo to svežino lahko nadgradili v Račah, kjer bodo naleteli na izkušeno ekipo, ki ve kaj hoče. Ekipa iz Rač si s svojimi zvestimi navijači želi ekspresni povratek v 3. SNL – vzhod. Domačini so tokrat favoriti, gostje pa se bodo morali dokazati na vročem gostovanju.

Nedelja, 29. 9. 2024, ob 16.00 NK TEHNOTIM PESNICA – ŠD MARJETA

Nedeljska poslastica v Pesnici bo prava paša za oči. Domačini so v sredo premagali Rače in dokazali, da imajo kvaliteto v svojih vrstah in da so osredotočeni le na vrh. V goste jim tokrat prihaja ekipa, ki je vse vložila v sredino pokalno tekmo z Mariborom, ki pa so jo vrhunsko oddelali na terenu kakor v celotni organizaciji, ki je bila najlepša možna nacionalna promocija, ki si jo lahko lokalni nogomet privošči. Zdaj pa so pred novim izzivom v prvenstvu in da obrnejo krivuljo navzgor. Tekmec je po meri in sedaj imajo gostje veliko motivacije, da Pesničanom malo zagrenijo življenje. Oboji so igrali sredino tekmo in oboji se morejo regenerirati do nedelje, ko jih čaka nov izziv. Pesničani so tokrat favoriti srečanja, ki pa se morajo zavedati, da prihaja v goste zmag željna ekipa, ki ne bo popuščala. To bo tekma, katera bo napolnila pesniško tribuno in ponudila odličen nogomet!