SESTANEK KOORDINATORJEV NOGOMETA ZA VSE V MARIBORU

MNZ Maribor in NK Pobrežje sta gostila slovenske koordinatorje programa Nogomet za vse, kjer so se predstavili primeri dobre prakse v MNZ Maribor in smernice NZS na področju Nogometa za vse. Navzoče je najprej pozdravil Dejan Germič, predsednik MNZ Maribor in podpredsednik NZS, ki se je v preteklosti veliko ukvarjal z izzivi nogometa v različnih starostnih skupinah.

Dejan Germič je na začetku sestanka nagovoril prisotne

Sestanek je nadaljeval Rajko Korent, vodja področja Nogomet za vse, ki je zelo pozitivno opisal dogajanje v slovenskem nogometu v zadnjem obdobju. Prikazal je zelo zanimive podatke o minulem delu ter o načrtih v prihodnje.

Miha Čuček, predstavnik MNZ Maribor, je predstavil aktivnosti na področju Koroške in Štajerske, kjer si prizadevamo za popularizacijo nogometa v vseh generacijah.

Rene Knedl iz NK Pobrežje kot vodja hodečega nogometa v MNZ Maribor je predstavil aktivnosti v klubu, ki se odvijajo v povezavi z MNZ Maribor na področju hodečega nogometa (walking football) namenjenega starostnikom. Hodeči nogomet postaja tudi pri nas vedno bolj priljubljena oblika sproščanja v 3. življenjskem obdobju. Skupaj z Janijem Sajkom sta pripravila priročnik ter video vsebine, ki bodo podpora za učenje in promocijo hodečega nogometa. Hodeči nogomet se izvaja že v več slovenskih MNZ-jih in obstajajo tudi redna regionalna prijateljska srečanja. Na temo hodečega nogometa se je navezal tudi Marjan Lenartič s področja Ptuja, ki je pozdravil aktivnsoti v Sloveniji in povabil ekipe v najstarejše slovensko mesto.

Daniel Videtič iz NZS je predstavil aktivnost na tematiko družbene odgovornosti, ki se v Sloveniji v zadnjih letih zelo razvija, saj vpliva zelo pozitivno na deležnike v svetu nogometa. Pomembno je razvijanje nogometa v vseh starostnih obdobjih, saj vpliva na kvaliteto življenja ter predvsem na zdravje aktivnih posameznikov.

Daniel Videtič med predstavljanjem aktivnosti na NZS
Football 4 all
Skupinska fotografija udeležencev sestanka v KS Pobrežje

Tekst in foto: Matija Brodnjak