NAPOVEDNIK 6. KROGA V GOLGETER PREMIUM LIGI MNZ MARIBOR

Po obilnih padavinah med tednom nas tokrat čakajo zahtevni mehki tereni, ki bodo povzročali veliko težav pri vzpostavljanju napadalne igre. Tovrstni tereni so kot nalašč za ekipe, ki se bodo pragmatično kompaktno postavile na teren in čakale svojo priložnost. Tudi tokrat imamo pred nami zelo zanimive tekme, kjer bo prisotno veliko borbe z željo po zmagi. V Rušah bo zagotovo izjemno zanimivo srečanje, saj se srečata neporaženi ekipi. Vsi pa pričakujemo prvo zmago Marjete, ki se sramežljivo drži repa lestvice. Mogoče bo pa domača tekma z Račami začetek dviga samozavesti tudi na prvenstvenem področju. Pred nami sta izjemno zanimiva igralna dneva!

Sobota, 5. 10. 2024, ob 15.30 MARLES – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

V Limbušu se bosta srečali sosednji ekipi, ki vsaka po svoje potrebujeta nove tri točke. Limbušani so v petek doživeli visok poraz v Rušah in se trudijo vrniti v željene tirnice, domačini pa zaenkrat še ne poznajo poraza in bodo naredili vse, da bodo tudi tekmo z Marlesom ostali neporaženi. Trenerja Boris Tolič in Igor Kotnik imata pred sabo pomembno nalogo, da motivirata svoje fante pred zahtevno nalogo. Favorit srečanja so tokrat gostje iz Tabora, ki bodo tokrat morali igrati na naravni travi. Domačini so navajeni terena in zagotovo bodo imeli bučno podporo s tribun tudi tokrat domačini in navijaška skupinica, ki s svojo prisotnostjo polepša nogometno popoldne zbranim na nogometnih tekmah.

Sobota, 5. 10. 2024, ob 15.30 NK PECA – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

V Črni bomo lahko spremljali zanimivo tekmo kje bodo lahko domačini v miru pričakali goste iz Malečnika. Domačini so si priborili pomembno zmago v Lenartu in sedaj bo četa Marka Pšeničnika zagotovo želela narediti nadgradnjo začetega dela v Lenartu. Gostje iz Malečnika pa bodo morali igrati vsaj na točko na zahtevnem gostovanju v Črni. Emil Šterbal je z ekipo premagal Marjeto, doma pa vseeno izgubil proti kolegu Boštjanu Žnuderlu, ki vodi ekipo Jurovskega dola. Sedaj imajo oboji razlog za odprti boj za nove tri točke in vlogo favorita pripisujemo domači ekipi Pece.

Sobota, 5. 10. 2024, ob 15.30 NK DRAVOGRAD – LENART DANKÜCHEN CENTER

Ekipa Dravograda nikakor ne najde svojega ritma in s štirimi porazi  nikakor ne more biti zadovoljna s trenutno situacijo. Sedaj imajo imenitno možnost, da se dokažejo proti ekipi Lenarta, ki je tokrat tekmec po meri. Gostje so dokazali, da znajo zmagati, potrebno pa je vložiti veliko volje in predvsem zadeti vrata nasprotnika. Lenart se je z dobrimi igrami dvignil v smeri sredine lestvice in sedaj lahko dodatno pridobi na lestvici, domačini pa so trenutno na predzadnjem mestu in bodo morali stopiti po gasu in začeti zbirati točke. Kljub vsemu bi tokrat vlogo favorita dali domači ekipi, saj bodo verjetno pred svojimi navijači znali dati od sebe svoj maksimum.

Sobota, 5. 10. 2024, ob 15.30 NK POHORJE – NŠ ROHO

Ekipa Pohorja iz Ruš trenutno uživa v momentu in odličnih igrah svojih nogometašev. Trenutno je s športnega vidika vse tam kot mora biti, le vreme ni zaveznik zelenih iz Ruš. Tokrat prihaja v goste ekipa ROHO iz Rogoze, ki je še vedno neporažena po petih krogih. Ekipa, ki si želi narediti preboj v letošnjem letu. Rudi Viher pri domačih in Miha Golob imata pomembno nalogo v sezoni in tega se tudi zavedata. Zelo resno jemljeta svoje delo in to se odraža tudi v igranju svojih ekip, ki igrata zelo napadalni nogomet. Favoriti bodo tokrat domačini, saj nam tako kaže že lestvica, bodo pa morali biti pripravljeni na odpor gostov iz Rogoze, ki imajo svojo računico in si želijo skalpa vodilne ekipe.

Nedelja, 6. 10. 2024, ob 15.30 ŠD MARJETA – NK RAČE

V Marjeti so sedaj vse moči usmerjene v reševanje sezone in hitrem dvigu v varno cono na lestvici. Teoretično je to hitro mogoče, je pa Marjeta sedaj ekipa, ki se ji vsi radi zoperstavijo in pokažejo svojo moč. Tokrat prihaja izkušena ekipa iz Rač, ki si bo želela zmage v derbiju na Dravskem polju. Gostje so začeli silovito, nato pa so malce padli in zadnja dva remija sta bila razlog za padec na lestvici. Sedaj imajo odlično možnost, da v Marjeti pridobijo vsaj točko če že ne zmago. Srečanje dveh ranjenih levov bo prava paša za oči in tokrat bomo dali vlogo favorita gostom iz Rač, da malce podkurimo domačo ekipo. Veselimo se zelo zanimive tekme!

Nedelja, 6. 10. 2024, ob 15.30 NK JUROVSKI DOL – NK TEHNOTIM PESNICA

V Jurovskem dolu bo izjemno zanimivo srečanje ekip iz Slovenskih goric. Obe ekipi sta dokazali, da igrata zelo dober in napadalen nogomet. Ekipa Pesnice je zaenkrat uspešnejša in si zagotovo obeta veliko od tekme, kjer pa bo vse prej kot lahko. Teren bo šel v korist domačinov, ki bodo zagotovo gostom prepustili igro in skušali odgovoriti s svojimi izjemnimi strelskimi posamezniki in protinapadi. Oba trenerja Žnuderl in Janžekovič sta stara znanca in konkurenta, ki si močno želita zmage v tovrstnem derbiju. Tokrat vloga favorita pripada gostujoči ekipi, ki pa se zaveda kvalitet domače ekipe.