NAPOVEDNIK 7. KROGA V GOLGETER PREMIUM LIGI MNZ MARIBOR

Pred nami je nov konec tedna, ki bo ponovno v lepem in predvsem suhem vremenu, kar pomeni, da bomo imeli optimalne pogoje za uživanje ob tekmah. V petkovem večernem obračunu se bosta srečala prebujajoči se Lenart in vodilno Pohorje. V soboto nas v Rogozi čaka tekma med NŠ ROHO in limbuškim Marlesom, v Pesnici gostuje Peca, Rače bodo gostile Jurovski dol in na mariborskem Taboru gostuje zadnje uvrščena ekipa iz Marjete, ki bo od ponedeljka naprej pod vodstvom novega trenerja Danija Voglarja. V nedeljo pa nas v Malečniku čaka tekma med Malečnikom in Dravogradom.

Petek, 11. 10. 2024, ob 19.00 LENART DANKÜCHEN CENTER – NK POHORJE

Ekipa Lenart Danküchen Center se je v zadnjih krogih aklimatizirala in dokazala, da lahko igra z vsakim tekmecem v Golgeter Premium Ligi MNZ Maribor. Sedaj imajo pred sabo velik izziv, saj bodo igrali proti vodilni ekipi Pohorja, ki ne popušča in melje vse pred sabo. Kljub vsemu pa je potrebno vedeti, da bo tekma pod žarometi in na umetni travi, kar bo za Rušane kar sprememba. Domačini bodo s pametno igro in žal s kratko klopjo igrali na proti napade in preko standardnih situacij skušali prelisičiti favorizirano ekipo Pohorja, ki se zaveda, da v kolikor želi ohraniti vrh, ne sme biti popuščanja, saj konkurenca čaka na prvi spodrsljaj zelenih.

Sobota, 12. 10. 2024, ob 15.30 NŠ ROHO – MARLES

Ekipa ROHO je minuli krog doživela prvi poraz pri vodilni ekipi Pohorja. To ni nič strašnega, kljub vsemu pa bo potrebno krivuljo čim prej obrniti v želeno smer. Domačini imajo kvaliteto in želijo si nadgradnje in višje lige, ki pa bo kot vedno zelo težko dosegljiva, saj je letos izjemno močna konkurenca za vrh. Imajo kvalitetno ekipo in vodstvo, potrebno pa bo zmagovati in ne izgubljati točk z remiji in porazi. Pred nami je izjemno zanimiva tekma z Marlesom, ki pa je moral priznati premoč na domačem igrišču proti ekipi mariborskega Tabora. Tekmo prej pa vodilni ekipi Pohorja. Trener Boris Tolič ima sedaj pomembno nalogo kljub težkemu žrebu, da dobi vsaj točko na zahtevnem gostovanju v Rogozi. To bo vse prej kot lahko, vendar vemo, da imajo Limbušani svoje orožje v posameznikih, ki lahko zelo vplivajo na končni rezultat.

Sobota, 12. 10. 2024, ob 15.30 NK TEHNOTIM PESNICA – NK PECA

V Pesnici nas čaka tekma, kjer bodo motivirani domačini naleteli na malce jezne Korošce, ki so konec tedna na domačem igrišču pustili tri točke, ki so šle v smeri Malečnika. To je dober uvod v tekmo, kjer bo domače ekipa s trenerjem Janžekovičem seveda želela domačo trdnjavo ohraniti nedotaknjeno. Domačini imajo resno ekipo, ki ima dovolj izkušen in mladostniške radoživosti in bodo v tekmi favoriti srečanja. Gostje iz Črne pod taktirko Marka Pšeničnika pa vedo, da so točke v Pesnici zelo sladke in zmage iz Slovenskih goric zelo pašejo za lepo popotnico in vožnjo domov. Gostje bodo zelo trd oreh, ki bo znal parirati domačinom. Kdor bo dal prvi gol, bo zmagovalec dvoboja.

Sobota, 12. 10. 2024, ob 15.30 NK RAČE – NK JUROVSKI DOL

Tekma v Račah bo dinamična, saj sta obe ekipi osredotočeni na odprt nogomet, kjer lahko pade veliko zadetkov. Rače so se po porazu in dvema remijema ponovno okitile z zmago in to kar na derbiju Dravskega polja v Marjeti. Ta zmaga je domačinom zagotovo dala krila in bodo na tekmo z Jurovskim dolom šli izjemno motivirani z željo po zmagi. Trener Dalibor Peša ima ekipo, ki bo konkurirala za vrh in zavedajo se pomena te tekme. Seveda pa ima Boštjan Žnuderl na drugi strani svojo računico kako odščipniti točke domačinom. Ekipa letos igra po sistemu toplo-hladno in po domače porazu s Pesnico bi zmaga izjemno polepšala vsakdan v Jurovskem dolu. Domačini bodo favoriti tekme, ki pa na nek način diši po remiju. Pustimo se presenetiti!

Sobota, 12. 10. 2024, ob 15.30 NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR – ŠD MARJETA

Na Taboru bo izjemno veselo v soboto popoldne, saj prihaja “ranjen rdeči lev” iz Marjete, ki si bo želel zmage nad modrimi taborskimi levi! Domačini so še ekipa, ki ne pozna poraza v letošnji sezoni in so prijetno presenečenje prvih šestih krogov. V minulem krogu so bili boljši od Marlesa na krilih Daniila Biriukova, ki je dosegel hattrick. Plod dobrega dela Igro Kotnika z ekipo, ki se spreminja v resno ekipo z zmagovalno mentaliteto in veselimi navijači. Tokrat imajo pred sabo visoko oviro, ki bo od ponedeljka naprej delovala z novim trenerjem Danijem Voglarjem. Tokrat bo ekipa vodena s strani igralca/trenerja Aleksandra Narića in mogoče jim bo uspelo zmagati na težkem gostovanju. Marjeta ima izkušeno ekipo, ki bi znala porezati krila mladostniški razposajenosti. Čaka nas izjemno zanimiv dvoboj, kjer so domačini favoriti srečanja. Gostje pa zelo dobro vedo, da morejo začeti zadevati, saj imajo trenutno na kontu le 5 zadetkov.

Nedelja, 13. 10. 2024, ob 15.30 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK DRAVOGRAD

Nedeljska tekma v Malečniku bo tekma dveh ekip, ki imajo tu in tam zelo svetle trenutke. Oboji si želijo dviga proti sredini lestvice in oboji bodo morali garati za točke v nedeljski tekmi. Malečnik je v Črni doživeli izjemen trenutek sreče in radosti, saj so dvakrat zaostajali in na koncu šli domov s polnim izkupičkom. To je bila velika zmaga ekipe Emila Šterbala, ki bo proti Dravogradu verjetno ubral drugačno taktiko kot na gostovanju v Črni. Sedaj bodo morali prevzeti pobudo in zadeti, da si bodo lahko omogočili lažji preostanek tekme. Četa Žige Kljajiča pa je doma doživela visok poraz proti ekipi Lenarta in sedaj resno potrebuje točke. Dravograjčani bi z zmago v Malečniku naredili skok navzgor in Malečniku bi takoj začeli nevarno pihati za ovratnik.