NAPOVEDNIK 9. KROGA V GOLGETER PREMIUM LIGI MNZ MARIBOR

V petkovi večerni tekmi so domačini iz Lenarta visoko premagali ekipo Marlesa iz Limbuša. Vsi pa smo že v pričakovanju preostalih zanimivih parov, kjer izpostavljamo tekmo vodilnega Pohorja, ki bo gostoval v Pesnici. V nadaljevanju pa lahko preberete napovednik za 9. krog Golgeter Premium lige MNZ Maribor!

Sobota, 26. 10. 2024, ob 15.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NŠ ROHO

V Malečniku se bosta srečala dva trenerja, ki imata veliko izkušenj na prvoligaškem igranju, sedaj pa ju čaka pomemben izziv. Domačini nujno potrebujejo zmago, da se vsaj malo odlepijo od nevarne cone izpada, gostje pa si želijo priključka do najboljših treh. Zadnje tri tekme v jesenskem delu je potrebno jemati zelo resno in odigrati z čim manj napakami. Malečnik prelahko dobiva zadetke in zato je nujno potrebno držati nulo. V napadu pa bodo tudi morali biti bolj konkretni. Gostje imajo zelo solidno gol diferenco, motijo pa jih zagotovo trije remiji. Favoriti srečanja so gostje iz Rogoze, ki pa bodo morali dati svojih 100% v v kolikor bodo želeli streti odpor domačinov, ki verjetno posest žoge prepustili gostom in skušali preko proti napadov in standardnih situacij iskati svoje priložnosti. Tekma bo izjemno zanimiva!

Sobota, 26. 10. 2024, ob 15.00 NK TEHNOTIM PESNICA – POHORJE

Srečanje vodilne in drugo uvrščene ekipe v Golgeter Premium Ligi MNZ Maribor bo današnja poslastica pred polno pesniško tribuno. Jesenska nogometna pravljica dveh klubov, ki si želita narediti korak naprej in se uvrstiti v ligo višje. Obe ekipi imate kvalitetne igralce s kilometrino in mednarodnimi izkušnjami, prav tako pa novo generacijo nogometašev, ki s svojo dinamiko vnašajo svežino v ekipi. Trenerja Janžekovič in Viher sta lahko sproščena pred tekmo, oba pa se zavedata vrednosti treh točk na današnji tekmi. Gostje iz Ruš imajo še vedno tekmo manj in bi jih zmaga v gosteh odprla vrata v raj. Pesničani pa se zavedajo, da bodo morali z borbeno tekmo parirati favoriziranim članom ekipe Pohorja. Vsi si želimo, da današnja tekma ne bo šla v smeri remija, ampak da zmaga ekipa, ki si bo jo zaslužila z odnosom, koncentracijo in z zadetki. Torej, naj zmaga boljši!

Sobota, 26. 10. 2024, ob 15.00 NK RAČE – NK DRAVOGRAD

V Rače prihaja danes ekipa Dravograda, ki je dokazala, da si želi dviga na prvenstveni lestvici. Mlada ekipa Žige Kljajiča je lahko trn v peti vsaki ekipi, bo pa potrebno biti bolj skoncentriran v zaključnih akcijah, saj so Dravograjčani ekipa, ki so do sedaj dosegli zgolj osem zadetkov. Na drugi strani imamo Rače, ki pa iz tekme v tekmo dokazujejo, da imajo granitno obrambo, saj so do sedaj prejeli le sedem zadetkov. V napadu imajo razpoložene strelce in tudi zaradi vsega tega bodo današnjo tekmo pod taktirko Daliborja Peše šli na zmago. Zavedajo se, da na takšnih tekmah enostavno morejo nabirati točke, če želijo obstati v bitki za prvaka. Domačini so favoriti srečanja, gostje pa bi bili zagotovo zadovoljni že z delitvijo točk. Zdaj pa so na vrsti akterji na igrišču, da pokažejo svoje razkošno znanje nogometa!

Sobota, 26. 10. 2024, ob 15.00 NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR – NK PECA

Ekipa mariborskega Tabora je pred pomembno tekmo s Peco, saj bo po dveh porazih pomembno obrniti trend v pozitivno smer. Odličen začetek je ekipa dal možnost, da si nabere zaloge točk, ki jih lahko nekaj časa drži nad morsko gladino. Liga pa je toliko močna, da lahko dva poraza zelo negativno vplivata in se vse hitro obrne. Trener domače ekipe seveda še nima pretiranih skrbi, kljub vsemu pa je potrebno motivirati svoje fante, da stopijo po gasu. Ekipa Pece je imela v zadnjih treh krogih nekaj smole, prav tako pa tudi dva nasprotnik iz vodilne trojice. Današnja tekma je za ekipo Marka Pšeničnika in ekipe iz Črne izjemno pomembna, saj lahko z njo naredijo lepo serijo do konca jesenskega dela. Črnjani niso najbolj zadovoljni z dosedanjim stanjem, si pa želijo varnega mesta v sredini lestvice. Imajo odlično priložnost, da z hrabro igro naredijo korak v smeri stabilizacije v sredini lestvice, saj se zavedajo, da jim v hrbet dihajo konkurenti.

Nedelja, 27. 10. 2024, ob 15.00 ŠD MARJETA – NK JUROVSKI DOL

Marjeta je v zadnjih dveh tekmah dokazala, da še niso pozabili igrati nogometa in da bodo ponovno razveseljevali svoje navijače z zmagami. Z dvema zmagama so že blizu sredini lestvice. Menjava trenerja je dobro dela ekipi, ki je imela izjemno turbulenten jesenski del, ki je vplival na moštvo Marjete. Zdaj jim prihajajo v goste člani ekipe Jurovskega dola, ki dokazujejo, da lahko premagajo in tudi izgubijo z vsako ekipo. V ligi ni slabe ekipe in to je čar, ki ga v Slovenskih goricah tudi živijo. Bodo pa v nedeljski tekmi naredili vse, da preprečijo domači ekipi tretjo zaporedno zmago. Danijel Voglar in Boštjan Žnuderl imata nalogo, da najdeta pravo taktiko, da se ena od ekip približa zgornjemu delu lestvice. Čaka nas izjemno borbena tekma, v kateri so domačini v rahli prednosti glede vloge favorita.