1. ČLANSKA LIGA MNZ MARIBOR: Korotan in Marjeta samozavestno v boj za jesenskega prvaka

Korotan in Marjeta si pridno delata zalogo z zmagami in pričakovati je dvoboj teh ekip za osvojitev jesenskega prvaka. V sredini je veliko klubov kjer so zelo majhne razlike. Spodnji del lestvice pa tudi ne miruje. Vsi se zavedajo, da ni časa za počitek in čakanje na božjo pomoč. V Mežici so reagirali in se zahvalili Toniju Tomažiču za uspešno obdobje, ki pa se v nogometu vedno tudi konča. Njegovo mesto je nasledil Niko Podvinski. V prihajajočem krogu nas čaka ravno koroški derbi med Radljami in Akumulatorjem.

Foto: vir ŠD Starše (ŠD Starše – ŠD Marjeta)

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

NAPOVED 9. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 1. 10. 2022, ob 15.30 NK Miklavž – ŠD Starše

Obe ekipi sta v prejšnjem krogu doživeli poraz in sedaj imajo odlično priložnost, da ponovno obrnejo krivuljo v zmagovalno smer. Miklavž je izgubil v Limbušu, Starše pa so kljub dobri predstavi klonile proti favoriziranemu Korotanu. V Miklavžu nas čaka izjemno zanimivo srečanje sosedov, kjer bo zagotovo veliko privržencev obeh ekip iz Dravskega polja.

Sobota, 1. 10. 2022, ob 15.30 NK Tehnotim Pesnica – ŠD Marjeta na Dr. polju

Pesničani so tokrat izgubili v Črni in so malce izgubil stik z vodilnima ekipama. Kljub vsemu pa se zavedajo, da je sobotna tekma ena izmed tistih, ki imajo dvojno vrednost. V kolikor jim bo uspelo doma premagati ekipo Marjete, se bodo lahko zavihteli celo na drugo mesto. Imajo prednost domačega igrišča in izjemno motivacijo ter ekipo, ki dokazuje, da je zrela za velike uspehe. Marjeta je v zadnjih krogih stabilizirala svoje vrste in čuti se pozitivna energija, ki jo je vnesel novi strateg Peter Franci. Imajo dobro kombinacijo sveže krvi in izkušenih  prekaljenih lisjakov, ki vedno znova dokazujejo, da še niso za odpis!

Sobota, 1. 10. 2022, ob 15.30 NK Malečnik Asfalterstvo Brus – NK Peca

Malečnik po zmagi v Jurovskem dolu pričakuje ekipo Pece, ki je prav tako v zmagovalnem ritmu. Malečnik se pridno drži sredine lestvice, bi si pa z zmago lahko utrdil pot v smeri najboljše peterice. Na tekmi s Peco so igralci Malečnika favoriti, saj znajo na domačem igrišču odigrati vrhunsko predstavo. Podobno je s Peco, ki točke na domačem terenu zbira kot za šalo. Sedaj pa imajo priložnost, da zapretijo ekipi Malečnika. Čaka nas trd in nepopustljiv boj za vsako žogo.

Sobota, 1. 10. 2022, ob 15.30 NŠ ROHO VBO – NK Jurovski dol

Obe ekipi se nahajata v spodnjem delu prvenstvene lestvice in pred nami je izjemno zanimivo srečanje. Ekipa ROHO je v Mežici visoko zmagala in pokazala, da so sposobni še boljše uvrstitve. Razpoložljivost napada je odlična popotnica za sobotno tekmo z Jurovskim dolom, ki pa je doma ponovno izgubil, tokrat z Malečnikom. Domačini imajo rahlo prednost domačega igrišča, bodo pa igralci Jurovskega dola iskali svoje možnosti v protinapadih in čakali svojo priložnost. V kolikor bodo držali nulo v obrambi, so v dobri poti, da naredijo presenečenje v Rogozi.

Sobota, 1. 10. 2022, ob 15.30 NK Korotan Prevalje – NK Pohorje

V Prevaljah nas čaka zelo zanimiva tekma ekip, ki sta igrali že na najvišjem nivoju slovenskega nogometa. Obe ekipi pa sta v fazi novih časov, ki so zelo pozitivni in v smeri uspešne prihodnosti v višjih ligah. Korotan je dosegel pomembno zmago v Staršah, kjer so potrebovali kar nekaj časa, da so strli odpor motiviranih domačinov. Na koncu je presodila kvaliteta igralcev Korotana, ki so tekmo suvereno zapeljali do konca. Pohorje pa je doma izgubilo proti Radljam. Pridejo tekme, ko stvari ne stečejo kot bi mogle. Verjamemo, da bodo Pohorci trd kamen Prevaljčanom, kjer se igra na umetni travi. Veselimo se srečanja, ki bo zelo vplivalo na razpredelnico v 1. Ligi MNZ Maribor.

Nedelja, 2. 10. 2022, ob 15.30 NK Maribor Tabor – NK Marles hiše

Tokrat lahko govorimo o prvem lokalnem derbiju, ki ga do sedaj še ni bilo. Tabor kot novinec bo prvič gostil Limbušane in pričakujemo lahko izredno dober obisk tekme na Taboru. Limbušani so doma premagali Miklavž in sedaj prihajajo samozavestno na Tabor, kjer jih pričakujejo ranjeni taborski levi, ki so doživeli kar konkreten poraz v Marjeti. Sicer so na koncu uspeli narediti kozmetični popravek glede rezultata, pa vendar ostaja grenak priokus poraza. Prihaja nova tekma in novo dokazovanje, kjer bodo naredili vse, da dokažejo kdo je trenutno glavni pod Pohorsko vzpenjačo.

Nedelja, 2. 10. 2022, ob 17.00 NK Radlje – NK Akumulator

V Radljah se nam obeta koroški derbi ekip, ki do sedaj nikakor ne moreta biti zadovoljni  s potekom prve četrtine prvenstva. V Mežici so ukrepali in se zahvalili dosedanjemu strokovnjaku Toniju Tomažiču za opravljeno delo, ki ga je opravljal na zelo dober način. Lanska zelo uspešna sezona je pozabljena in v nogometu štejejo le rezultati, ki pa letos niso najboljši. Nov trener je postal stari znanec slovenskih nogometnih zelenic, Niko Podvinski, ki bo Akumulatorju skušal pomagati s svojim znanjem in izkušnjami. Radeljčani pa na drugi strani potrebujejo zmago, da mirnejše nadaljevanje. Čaka nas zelo zanimiv derbi, kjer je tehtnica na strani Radeljčanov. Videli pa bomo kakšen bo odziv Mežičanov po menjavi trenerja. Tekma, ki jo je enostavno potrebno spremljati v neposrednem TV prenosu.

LIVESTREAM: Tekma NK Radlje – NK Akumulator bo v direktnem prenosu na Youtube kanalu MNZ Maribor.Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si