1. ČLANSKA LIGA MNZ MARIBOR: Mariborski Tabor postaja prvi zasledovalec vodilnega Korotana

Taborski levi so si v 9. krogu na domačem srečanju z ekipo Marles hiše iz bližnjega Limbuša priigrali tri točke ter izboljšali gol razliko! Koroški derbi med Radljami in Akumulatorjem, ki ga je prvič vodil nov trener Niko Povinski, se je končal z remijem. Korotan je presenetljivo visoko premagal Pohorje. Pesnica si je na domačem igrišču zagotovila tri točke pomembne proti Marjeti in ohranila tretje mesto. Starše so slavile na sosedskem derbiju v Miklavžu, ROHO pa je bil podjetnejši od Jurovskega dola. Malečnik in Peca sta tokrat remizirala brez golov.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Foto: NK Miklavž – ŠD Starše (vir: FB ŠD Starše)

NAPOVED 9. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Petek, 14. 10. 2022, ob 18.00 ŠD Marjeta –  NK Malečnik Asfalterstvo Brus

Marjeta je gostovala v Pesnici ter izgubila z minimalno razliko. Poraz v Pesnici ni prijeten, vendar se lahko zgodi in nikakor ne more biti razlog za slabo voljo. To  je lahko igralcem Marjete sedaj dodatna motivacija, da v večerni tekmi na domačem igrišči ponovno vknjižijo tri točke in se vključijo v borbo za vrh lestvice. Malečnik bo prišel po svojo točko in igral previdno s protinapadi. Marjeta je sicer favorit tekme, bodo pa se morali domačini resno potruditi, da bodo vknjižili tri točke. Oboji pa se lahko ponovno dvignejo za kakšno mesto v primeru zmage.

Sobota, 15. 10. 2022, ob 15.00 NK Pohorje – NK Akumulator

Rušani so v Prevaljah doživeli zagotovo enega izmed najtežjih porazov v klubski zgodovini. Mogoče je razlog za slabo igro umetna trava, dejstvo pa je, da jim ta dan resnično ni šlo. Vendar je ta tekma že preteklost in sedaj prihaja na ruški teren naslednji predstavnik iz Koroške. Imamo občutek, da bodo Pohorci to tekmo vzeli zelo resno in da se Mežičanom slabo piše. Zagotovo so domačini v prednosti in so favoriti pred Akumulatorjem, ki pa je dosegel prvo točko pod taktirko Nika Podvinskega, legendo koroškega nogometa. Njegova želja tokrat ne bo ponovno točka, ampak boj za vse tri. Čaka nas izjemen dvoboj izpod Pohorja.

Sobota, 15. 10. 2022, ob 15.00 NK Marles hiše – NK Tehnotim Pesnica

Ekipa Limbuša je na Taboru doživela “petardo” v svoji mreži in sedaj jim ne preostane nič drugega, da premagajo favorizirano Pesnico in v torek še Maribor v Ljudskem vrtu. Potrebno je pač imeti visoke cilje! Zagotovo je pred črno-belo ekipo zgodovinski teden iz katerega si želijo iti kot zmagovalci proti Pesničanom in v Ljudskem vrtu čim dražje prodati svojo kožo. Pesničani so doma premagali Marjeto in ponovno pokazali, da so odlična ekipa, ki lahkozmaga z vsako ekipo, lahko pa se tudi ponekod zelo opeče. Zasluženo so na tretjem mestu in si lahko z zmago v Limbušu in ob  spodrsljaju Tabora zagotovijo drugo mesto. Marles hiše so favorit v sobotni tekmi, v torkovi pa dajemo prednost državnim prvakom iz NK Maribor, vendar tokrat ne zaradi domačega terena. J V svetu nogometa še vedno velja, da ima pokalno tekmovanje svoje zakonitosti.

Sobota, 15. 10. 2022, ob 16.00 NK Peca – NŠ ROHO VBO

Peca je iz gostovanja v Malečniku domov prinesla točko s katero je lahko zelo zadovoljna. Samozavestno se nahajajo na petem mestu in sedaj so v pričakovanju srečanja z ekipo iz Rogoze, ki pa je tokrat premagala Jurovski dol. Ekipa ROHO VBO se je zasidrala v sredini lestvice in bi se ob zmagi v Črni lahko povzpela še višje. Vemo pa, da bo to vse prej kot lahko, saj bodo domačini ponovno strah in trepet za ekipo iz Dravskega polja. Res pa je tudi, da se vsaka tradicija enkrat prekine. Pustimo se presenetiti!

Sobota, 15. 10. 2022, ob 17.00 NK Korotan Prevalje – NK Miklavž

Prevaljski Korotan je ekipa, ki je do sedaj pokazala največ in je upravičeno na prvem mestu lestvice. Imajo kvaliteto in resnično potrebujejo slab dan, da nekje pustijo točke. Ravno zaradi tega bodo tudi favoriti na domačem terenu, ki pa številnim tekmecem povzroča težave, saj niso toliko navajeni igre na umetni travi. Mogoče pa lahko Miklavž s pametno taktiko in organizirano obrambo preseneti domačine in jim odščipne kakšno točko, ki bi bila za Korotan seveda zelo boleča. Poraz proti Staršam je bil seveda boleč in mogoče sledi pozitivna reakcija na Koroškem.

Nedelja, 16. 10. 2022, ob 15.00 NK Jurovski dol – NK Radlje

Ekipa Jurovskega dola je bila poražena v Rogozi in sedaj nujno potrebuje točke, da se dvigne iz nevarne cone. Radeljčani so na domači tekmi z Akumulatorjem remizirali, vendar tudi oni morejo prestaviti svojo igro v višjo prestavo v kolikor želijo v sredino lestvice. Favoriti so domačini, ki imajo sicer tri točke manj od gostov iz Radelj. V Jurovskem dolu znajo odigrati dobro predstavo pred domačimi navijači, ki jih bodo zagotovo ponovno podprli na tekmi z direktnimi konkurenti. Obe ekipi imata velik manko v napadu in obe ekipi prejemata preveč zadetkov.     

Nedelja, 16. 10. 2022, ob 15.00 ŠD Starše – NK Maribor Tabor

Staršani so dobili pomembno srečanje s sosednjim Miklavžem v gosteh in so se zavihteli v prvo polovico lestvice. Minimalna zmaga je kot balzam po porazu s Korotanom. Tokrat pa jim prihajajo v goste nogometaši iz Tabora, ki so premagali Limbušane s kar 5:0. Kljub dobrim rezultatom mariborskega Tabora bi dali prednost tokrat domačinom, saj znajo na domačem terenu biti zelo nevaren nasprotnik. Gostje bodo napadli, saj res nimajo kaj za izgubiti. Držali se bodo reka, da je napad najboljša obramba. Čaka nas dinamična tekma, ki bo tudi v neposrednem prenosu na You Tube kanalu MNZ Maribor.

LIVESTREAM: Tekma ŠD Starše – NK Maribor Tabor bo v direktnem prenosu na Youtube kanalu MNZ Maribor.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si