1. ČLANSKA LIGA MNZ MARIBOR: Prevaljski Korotan je po odigranih 13. krogih jesenski prvak

Prvi krog spomladanskega dela bo odigran že v naslednjem koncu tedna. Ekipe si seveda želijo narediti še dodaten korak v smer osvajanja novih točk, da bodo lahko malce bolj mirno začele zimske priprave za preostanek spomladanskega dela, ki bo zelo napet v borbi za obstanek, še bolj pa za vrh, saj kljub vodstvu Korotana, klubi dihajo za ovratnik koroškemu nogometnemu velikanu.  V prvem delu sezone smo videli nekaj izjemnih nogometnih predstav štajerskih in koroških klubov in tudi nekaj  evro golov, ki smo jih delili med ljudi, saj je pomembno, da tovrstni trenutki v MNZ Maribor ostanejo za vedno v spominu!

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Foto: vir FB ŠD Starše (ŠD Starše – NK Malečnik Asfalterstvo Brus)

NAPOVED 14. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 12. 11. 2022, ob 14.00 NK Pohorje – NK Peca

Pohorje je končno spet okusilo slast zmage na gostovanju pri Taboru. Zmaga je prišla pravočasno in sedaj lahko z zmago nadgradijo pomembne tri točke v Mariboru. Ekipa Pece je izgubila na gostovanju pri Jurovskem dolu, ki je spisalo izjemno serijo odličnih rezultatov. Korošci so v jesenskem delu odigrali izjemno in predvsem doma niso puščali točk, sedaj pa lahko na gostovanju naredijo piko na i zelo uspešnemu prvemu delu sezone, kjer trenutno zasedajo peto mesto. Zmaga bi torej ustrezala obema ekipama, mi pa bomo tokrat “stavili” na neodločen rezultat.

Sobota, 12. 11. 2022, ob 14.00 NK Akumulator – NK Marles hiše

Domačini iz Mežice so morali v minulem krogu priznati premoč ekipi Marjete, ki je z dvema zelo lepima zadetkoma s sabo odpeljala tri točke na Dravsko polje. Akumulator nikakor ne more priti do prvih treh točk pod vodstvom Nika Podvinskega in mogoče bo zimski premor zelo dobro del ekipi in upravi, da okrepi ekipo. Vedno zmanjka malce sreče za kak bolj pozitiven rezultat. Ekipa iz Limbuša pa je izgubila pri direktnem konkurentu v Radljah z minimalnih 1:0. Predzadnje mesto nikakor ni realno stanje Limbušanov na lestvici, ki dobo morali biti bolj konkretni v prihodnjih tekmah. Kljub vsemu dajemo vlogo favorita ekipi iz Limbuša. Zmaga pa bi domačini vsaj delno vrnila med žive in jim dala pomemben odmerek samozavesti za uspešnejši spomladanski del.

Sobota, 12. 11. 2022, ob 14.00 NŠ ROHO VBO – NK Korotan Prevalje

Domačini iz Rogoze so bili visoko poraženi s strani ekipe Starš, ki pa so tekmo obrnili v svojo korist v drugem polčasu. Prvi polčas je pripadal ekipi ROHO VBO, ki je z golom Davida Zoreca tudi vodila. V drugem polčasu pa povesem druga predstava in visok poraz. Tekma s Staršami je sedaj že preteklost in trener Nejc Repina bo zagotovo našel prave besede pred vodilno ekipo Korotana. Korotan na drugi strani pridno nabira točke in drži minimalno vodstvo pred zasledovalci. Koroški golgeter Nejc Plesec, ki s trinajstimi goli vodi na listi strelcev, s svojo ekipo igra suvereno na domačem in tujem terenu. Gostje bodo tokrat favorizirana ekipa, ki pa bo ranjeno ekipo domačinov tokrat zelo težko premagala. Čaka nas izjemno zanimivo srečanje.

Sobota, 12. 11. 2022, ob 14.00 NK Malečnik Asfalterstvo Brus – NK Miklavž

Obe ekipi sta v zadnjem krogu doživeli poraz in sedaj imata obe novo nalogo, ki pomeni tri točke v zadnjem krogu tega koledarskega leta. Malečnik je bil pod taktirko Damijana Janžekoviča v zelo dobro poziciji, da vodilni ekipi odščipne dve točki, žal pa se je novih treh točk veselil strateg Korotana Tin Küzma, ki je v 86′ preko enajstmetrovke prišel do naslova jesenskega prvaka po 13. krogih. Miklavžani pa imajo sedaj odlično možnost, da ponovno zapretijo na gostovanju, saj jim le-ta v zadnjem času bolj ustrezajo. Kljub kratki klopi bo Bojan Špehonja moral najti pravi pristop za tekmo v Malečniku, saj bi se lahko z zmago v gosteh zelo približali Malečniku tudi na lestvici in bi se distancirali od nevarne trenutne situacije.

Sobota, 12. 11. 2022, ob 14.00 NK Tehnotim Pesnica – NK Maribor Tabor

Pesničani imajo odlično popotnico iz prejšnjega kroga, ko so doma premagali ekipo iz Miklavža. Trener domačinov Boris Lazič ima s svojo ekipo zelo uspešen jesenski del sezone, saj so trenutno na četrtem mestu, le dve točki za drugo uvrščenimi Staršami. Blaž Kocijan in Aljaž Babšek sta bila usodna za Miklavžane na minuli tekmi in zagotovo bodo domačini naredili vse, da točke ostanejo v Pesnici tudi po tekmi z direktnim konkurentom iz mariborskega Tabora. Ekipa Tabora si trenutno želi še kakšno točko in malce počitka, kar se vidi tudi po malce slabših rezultatih iz zadnjih krogov. Ekipa je letos prvič nastopala v najvišjem nivoju pod okriljem MNZ Maribor in dokazala, da je ekipa, ki se lahko bori za vrh lestvice. Trener Rudi Viher ni imel lahkega dela, vendar je s svojo ekipo dokazal, da ima članska ekipa velik potencial predvsem preko lastnega nogometnega kadra. Zagotovo je to dokaz o smotrnosti uvedbe članske ekipe pred leti v NK Maribor Tabor.

Tekmo med NK Tehnotim Pesnica in NK Maribor Tabor si boste lahko ogledali tudi v direktnem prenosu v obliki streaminga na You Tube kanalu MNZ Maribor.

Sobota, 12. 11. 2022, ob 17.00 NK Radlje – ŠD Starše

Radeljčani so se zagotovo zelo iskreno veselili pomembnih treh točk, ki so si jih priborili na tekmi z Marles hišami, ki so direkten konkurent v boju za obstanek. Andraž Bijol je bil ponovno strelec zadetka, ki pa je tokrat bil zlata vreden in ekipa Bojana Kusa je lahko vsaj malce zadihala, saj je skočila na enajsto mesto lestvice. Nadgradnja zmage proti Limbušu na tekmi prosti Staršam, pa bi pomenila zelo veliko, saj bi se naredil prvi korak proti sredini lestvice. Staršani pa seveda niso muha enodnevnica, saj z igrami v zadnjih tednih dokazujejo svojo kvaliteto in mladostniško igrivost. Prav lepo je videti ekipo Tomija Grbavca kako zbira točke in ki zelo uspešno zabija v napadu in na drugi strani prejema malo zadetkov. Staršani bodo kot drugo uvrščena ekipa po 13. krogih zagotovo favoriti, ki pa bodo morali z vsem znanjem prelisičiti domačine, ki so trenutno zelo usmerjeni na nov uspeh, ki jim zagotavlja mirno zimo.

Nedelja, 13. 11. 2022, ob 14.00 NK Jurovski dol – ŠD Marjeta na Dr. polju

Jurovski dol je hit zadnjih štirih krogov in ekipa, ki niza zmago na zmago in sedaj jim za nameček prihaja še ena zelo kvalitetna ekipa, kjer bo Luka Sambolec s svojimi nogometaši zagotovo hotel narediti še korak naprej v smeri utrditve v sredini lestvice. Na domačem igrišču igrajo zelo dobro in Marjeta je tokrat postavljena pred visoko oviro. Zavedamo se kvalitete ekipe iz Dravskega polja, ki dosega veliko zadetkov, prejema pa jih zelo malo. Spet so našli zmagovalni ritem, ki jih ohranja med najboljšimi tremi ekipami jesenskega dela. Želja v Marjeti je seveda večja in zato bo to srečanje zelo zanimivo in se ga lahko iskreno veselimo. Imamo občutek, da bo to srečanje z veliko zadetki.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si