1. ČLANSKA LIGA MNZ MARIBOR – Rače v zadnji minuti rešile tri točke, Marjeta jim diha za ovratnik

Vodilni ekipi iz Rač in Marjete nadaljujeta v zmagovalnem ritmu, Miklavž pa je doma le remiziral z Radljami in se tako počasi poslavlja od borbe za naslov prvaka. Rače so v sodnikovem podaljšku preko kota povedle in se zasluženo veselile izjemno pomembnih treh točk. Pohorje in Starše prav tako nadaljujejo z izjemno dobrimi predstavami in zmagami, ROHO in mežiški Akumulator pa sta se razšla z neodločenim rezultatom. Tekma med Duplekom in Pesnico pa je bila prekinjena zaradi močnega naliva. Pred nami je mogoče celo ključna tekma tega dela prvenstva med Račami in Miklavžem, ki bi lahko zelo vplivala na končno razvrstitev na lestvici 1. Članske lige MNZ Maribor. Zelo zanimivo pa bo tudi v Rušah, kjer tokrat gostuje ekipa iz Marjete, ki čaka svojo priložnost za skok na vrh razpredelnice.

Foto: vir NK Pohorje

NAPOVED 23. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sreda, 25.5.2022, ob 17.00 NK ROHO VBO – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

ROHO je remiziral v minulem krogu doma z ekipo Akumulatorja, ki je najprej povedel, nato pa so se domačini vrnili v igro in celo povedli. Zelo zanimiv drugi polčas je minil kot tren in končni rezultat na 2:2 so postavili gostje. Kazalo je na zmago domačinov, ki pa niso zdržali naletov Akumulatorja. Tokrat je pomembo, da premagajo Malečnik in si počasi utrdijo mesto na zgornjem delu spodnjega dela lestvice. Trener Nejc Repina bo moral potegniti maksimum iz svojih fantov in jih motivirati proti neugodnemu Malečniku, ki je odigral zelo solidni spomladanski del sezone. Tokrat je bila Marjeta na koncu tekme boljša, vendar ekipa Damijana Janžekoviča še ni rekla zadnje besede.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 25.5.2022, ob 17.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK PECA

Ekipa Pesnice je tekmo v Dupleku začela, ni pa je odigrala do konca zaradi slabega vremena. Tokrat na domačem igrišči pričakujejo ekipo iz Črne, ki pa je v izdihljajih tekme z Račami prejela gol v sodnikovem podaljški, ki je vnesel veliko slabe volje v slačilnico Pece. Oba kluba se nahajata v spodnjem delu lestvice in oba potrebujeta točke za mirnejši zaključek prvenstva. Prednost tokrat dajemo domačinom iz Pesnice, ki so pokazali v minulih krogih kar nekaj dobrih predstav in nikakor ne bodo pustila, da točke odpotujejo na Koroško. V spodnjem delu lestvice se lahko hitro kaj zakomplicira in zato lahko pričakujemo živčno tekmo, saj se oboji zavedajo kaj je v igri.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 25.5.2022, ob 17.00 NK RAČE – NK MIKLAVŽ

LIVESTREAM: prenos tekme V ŽIVO na kanalih You Tube in Facebook MNZ Maribor

Ekipa Rač je v sodnikovem podaljšku zadela in evforično proslavila zmago v Črni, kjer so razjezili ekipo Pece. Zavedajo se kaj je v igri in poraz ali remi jim tokrat proti Miklavžu, ki so ga dlje časa zasledovali nikakor ne pride v poštev. Marjeta jih je tik za petami in ta zmaga jim prinaša distanciranje od tretje uvrščene ekipe iz Miklavža, ki pa je tokrat na domačem igrišču remiziral z ekipo iz Radelj in so se konkretno oddaljili od borbe za prvaka. Tekma v Račah pa  lahko vse stvari obrne na glavo in prav veselimo se lahko tega srečanja, ki bo privabil zagotovo veliko število nogometnih navdušencev. Favoriti so domačini, gostje iz Miklavža pa bodo naredili vse, da se vrnejo v igro, saj so pred nami še štirje zelo napeti krogi. Vse je še odprto!

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 25.5.2022, ob 17.00 ŠD STARŠE – NK MARLES HIŠE

Starše so gostovale v Jurovskem dolu in dosegle pomembne tri točke, ki so jih pomaknile na 6. mesto na lestvici. Tibor Roj je bil z dvema zadetkoma ključni igralec gostujoče ekipe. Tokrat jim v goste prihaja ekipa iz Limbuša, ki je bila na domačem igrišču poražena s strani Pohorja. Gostje se zavedajo, da potrebujejo tri točke in bodo za to pripravljeni narediti vse kar je v njihovi moči. Trener Bogomir Špindler se zaveda, da je v štirih krogih mogoče dobiti še 12 točk, kljub vsemu pa je potrebno najprej premagati Staršane, ki so v zmagovalni formi. V kolikor bodo domačini malce podcenjevali goste, je mogoče prav vse na čudovitem športnem objektu v Staršah.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 25.5.2022, ob 18.00 NK AKUMULATOR – NK DUPLEK

Ekipa Akumulatorja je v Rogozi dosegla točko in na koncu so lahko z remijem tudi zadovoljni. Duplek zaradi slabega vremena ni dokončal tekme s Pesnico in sedaj potujejo na oddaljeno Koroško, kjer bodo skušali odigrati po svojih najboljših močeh. Odpisani Duplek je kljub vsemu sposoben v malce slabših vremenskih pogojih, ki jih napovedujejo v prihodnjih dneh, odigrati dobro obrambno naravnano tekmo in povzročiti težave ekipi iz Mežice, ki bi želela zaključiti letošnjo sezono na četrtem mestu. Domačini so zagotovo veliki favoriti tega srečanja.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 25.5.2022, ob 18.00 NK RADLJE – NK JUROVSKI DOL

Radlje so na gostovanju v Miklavžu iztržile pomembno točko in s tem Miklavžu dodatno zagrenile zaključek prvenstva. Ekipa iz Radelj je zadela v 88′ in slavje v slačilnici gostujoče ekipe je bilo popolno. Tokrat jim v goste prihaja ekipa iz Jurovskega dola, ki je tokrat doma izgubila proti Staršam, ki so ponovno dokazale svojo kvaliteto. Jurovski dol na čeli s trenerjem Sašom Urbančičem potrebuje zmago, saj je v nevarnih vodah. Izgubili so nekaj nepotrebnih tekem in sedaj morejo reševati sezono pred koncem spomladanskega dela. Jurovski dol čaka zelo težko gostovanje pri Radljah, ki lahko premaga prvo uvrščeno ekipo, lahko pa tudi izgubi s nižje uvrščenimi. Domačini so favoriti, gostje pa nujno potrebujejo točke!

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 25.5.2022, ob 18.30 NK POHORJE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

V Rušah nas čaka dvoboj ekip, ki ne popuščata in sledita svojemu cilju. Domačini so se z odličnimi igrami povzpeli na četrto mesto in bodo gostom iz Marjete zagotovo trn v peti. Pohorje nima več kaj za izgubiti, lahko pa še veliko pridobi, saj so pred nami še štirje krogi in glede na malce slabšo formo Miklavža, jih Rušani še vedno lahko dohitijo. Razlike je pet točk in Miklavžani gostujejo pri vodilnih Račah. V kolikor bo Denis Poljanec ponovno tako razpoložen kot na tekmi v Limbušu, kjer je domačinom zabil ker tri gole, se nimajo česa bati. Gostujoča ekipa Marjete pa se zaveda, da jim je pomembna le zmaga v kolikor želijo dohiteti Rače. Igralci Marjete so v Malečniku vodili z 2:0, nato pa je Malečnik celo izenačil. Kljub vsemu je ekipa Danijela Voglarja pokazala svojo kvaliteto in na koncu tekmo dobila v svojo korist s 4:2. Čaka nas izjemen boj na ruški zelenici!