1. ČLANSKA LIGA MNZ MARIBOR: Vodilni Korotan gostuje pri mariborskem Taboru

V enajstem krogu 1. Članske lige MNZ Maribor nas čakajo ponovno številna zelo zanimiva srečanja. Na Taboru bo zagotovo zanimivo, saj se bosta srečali ekipi domačega Tabora in vodilnega Korotana. Pesničani bodo tokrat gostili Starše, ki so ponovno v vzponu, v Radljah bo koroški derbi s Peco, Pohorje pa bo tokrat gostilo Miklavžane. V Malečnik prihajajo pokalni junaki iz Limbuša, Rogoza bo kraj kjer se bo ROHO srečal z Marjeto, Akumulator pa bo nove tri točke skušal pridobiti na domačem terenu proti Jurovskem dolu.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

NAPOVED 9. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 22. 10. 2022, ob 15.00 NK Maribor Tabor – NK Korotan Prevalje

Mariborski Tabor je v Staršah doživel poraz in sedaj so vse moči usmerjene na ponoven pozitivni rezultat proti Korotanu. Domačini si seveda želijo paket treh točk, zagotovo pa se nebi branili tudi točke proti vodilni ekipi Korotana, ki vedno znova dokazuje, da ima kakovost in željo po višjih izzivih. Res pa je, da dokler ne zadenejo prvega zadetka, situacija ni enostavna. To so jim dokazali Miklavžani na minuli tekmi, ko so jim odščipnili dve pomembni točki. Dober dan nasprotnikovega vratarja, nezbranost pred golom in pomanjkanje motivacije so faktorji, ki vplivajo na izgubo prepotrebnih točk za Prevaljčane. Pred nami je izjemno dinamično srečanje ekip, ki gojita napadalen nogomet. Domačini so vseeno favoriti v tekmi, ker ne bodo želeli dopustiti Korošcem, da odnesejo tri točke v direktnem dvoboju za vrh lestvice.

Sobota, 22. 10. 2022, ob 15.00 NK Tehnotim Pesnica – ŠD Starše

V Pesnici se bosta srečali ekipi, ki imata trenutno zmagovalni ritem in obe si želita obstana na vrhu oz. v sredini lestvice. Pesničani so prvi zasledovalci Korotana in zavedajo se, da v kolikor Korotan izgubi na Taboru, lahko postanejo tudi vodilna ekipa. Razlike so majhne in vsaka tačka je pomembna. Pesničani bodo lovili novo zmago na domačem terenu, kjer jih težko premaga nasprotnikova ekipa. Staršani imajo sedaj priložnost, da nadgradijo tri točke in da naredijo nov skok po lestvici navzgor. Trenerja Boris Lazič in Tomislav Grbavac bosta morala najti taktične ideje in motivirati svoje fante na zelo pomembnem srečanju.

Sobota, 22. 10. 2022, ob 17.00 NK Radlje – NK Peca

Radlje so tekmo v Jurovskem dolu izgubile in sedaj na domačem terenu pričakujejo favorizirano ekipo iz Črne, ki pa je ponovno v svojem slogu premagala ekipo ROHO in nadaljuje svojo zmagovalno tradicijo proti klubom iz Dravskega polja. Domači strateg Bojan Kus bo na koroškem derbiju iskal tri točke, ki bi jih lahko popeljale proti sredini lestvice. Peca na drugi strani pa igra odlično in efektivno. Vidi se dobra klima v ekipa Marka Pšeničnika, ki bi se lahko ob zmagi zavihtela med najboljše tri ekipe. Gledalci bodo lahko uživali na derbiju, ki bo tokrat predvajan tudi na You tube kanalu MNZ Maribor.

LIVESTREAM: Tekma NK Radlje – NK Peca bo v direktnem prenosu na Youtube kanalu MNZ Maribor.

Sobota, 22. 10. 2022, ob 17.00 NK Pohorje – NK Miklavž

V Rušah bomo priča zanimive tekme ekip, ki nikakor nista zadovoljni s sedanjo situacijo na lestvici. Pohorje je doma premagalo ekipo Akumulatorja iz Mežice, ki je s trdo igro nudila zelo dostojen odpor do 80′, ko je zmagoviti zadetek zadel Primož Ademovič. Podobno tekmo si lahko obetamo tudi proti Miklavžu, ki bo igral obrambno in na protinapade, kjer lahko presenetijo domačine. Trener Bojan Špehonja ima vedno znova kakšno domislico, ki jo posreduje svoji mladi ekipi, ki je v Prevaljah dokazala, da je lahko še kako trd oreh tudi vodilnemu v prvenstvu. Pohorci bodo želeli čimprej do prvega zadetka, ki bi jim omogočil malce mirnejše nadaljevanje. Miklavžani pa imajo svojo zgodbo o tem kako zapretiti napadalnemu domačinu in iskati svoje priložnosti iz standardnih situacij ali proti napadov. Trener Ajd bo moral motivirati napadalne vrste!

Nedelja, 23. 10. 2022, ob 15.00 NK Malečnik Asfalterstvo Brus – NK Marles hiše

V nedeljskem popoldnevu se bosta srečali ekipi Malečnika in Limbuša, ki sta obe doživeli poraz v zadnjem krogu. Malečnik je moral priznati premoč Marjeti na gostovanju, Limbušani pa doma proti ekipi iz Pesnice. Ekipa Marles hiš je v torek odigrala še svojo zgodovinsko pokalno tekmo v Ljudskem vrtu proti državnim prvakom in zagotovo je to voda na mlin Malečniku. Poraz čez vikend in torkova tekma v kateri so vsi fantje dali svojih 100% energije, pušča sledi. Limbuški strateg Bogomir Špindler bo vsekakor našel recept za pravšnjo mero regeneracije do nedeljskega srečanje proti Malečniku in kolegu Damijanu Janžekoviču, ki bo hotel svojo ekipo do novih treh točk. Ekipi sta na sosednjih mestih v spodnjem delu lestvice in oboji si želijo vsaj zdrave sredine. Tekma bo prava paša za oči, saj oboji vedo, da samo zmaga pomeni povečanje direktne razlike na lestvici.

Nedelja, 23. 10. 2022, ob 15.00 NŠ ROHO VBO – ŠD Marjeta na Dr. polju

Tekma dveh ekip, ki se odlično poznata bo še ena izmed zelo zanimivih v tem krogu. Ekipa ROHO je izgubila v Črni in nadaljuje negativni niz ekip iz Dravskega polja pri Peci. Sedaj bodo želeli vse tri točke in dvig iz sredne v zgornji del, saj dokazujejo iz tekme v tekmo, da imajo zelo kvalitetno ekipo, ki je vodena strani Jerneja Repine. Na drugi strani bo tokrat četa Petra Francija, ki igra v svojem zmagovalnem ritmu in bo v Rogozi želela nove tri točke, ki jih bodo držale v igri za naslov prvaka. Tekma je pomembna, saj bi ob spodrsljaju Pesnice in Korotana lahko Marjeta naredila preskok na višje mesto. V Rogozi bo srečanje, ki si ga je potrebno ogledati v živo, saj bo polno čustev in dobrega nogometa.

Nedelja, 23. 10. 2022, ob 15.00 NK Akumulator – NK Jurovski dol

Mežica je v pričakovanju zmage ekipe Nika Podvinskega, kjer se vidi, da je v ekipi nov duh in da bo slej kot prej tudi pozitiven rezultat. Idealna priložnost je tekma proti Jurovskemu dolu, kateri je direkten konkurent v boju za obstanek. Obe ekipi težko prihajata do novih točk in zato je res vsaka točka zelo pomembna, ker se sezona preveša že v smeri polovice. Nobena ekipa nima več časa za žalovanje po slabih predstavah, ampak mora biti osredotočena le na tri točke. Vemo, da zmaga proti direktnemu konkurentu pomeni največ v nogometu in tega se zavedata tudi trenerja Niko Podvinski in Luka Sambolec na strani Jurovskega dola, ki je po zmagi nad Radljami sicer v boljšem položaju. Tekma v kateri diši po remiju, favorit pa so tokrat domačini na krilih novega trenerja, ki čakajo na tri točke, da se skušajo do konca jesenskega dela odlepiti od zadnjega mesta lestvice.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si