1. LIGA MNZ MARIBOR: Izjemno učinkovit krog je odlična napoved za nadaljevanje prvenstva

Za nami je 5. krog v 1. Ligi MNZ Maribor, ki je bil začinjen z močnim vetrom in nalivi. Tekma v Pesnici je bila prekinjena v 62′ pri rezultatu 4:0 za domačo ekipo proti NK Radlje (odigrana sta bili 2/3 tekme in zaradi tega bo vknjižena zmaga za domačo ekipo). Tokratni krog je bil v znamenju izjemnega razpoloženja strelcev, ki so ponovno dosegli številne izjemne zadetke! Doseženih je bilo kar 33 zadetkov na sedmih tekmah, kar pomeni, da je padlo 4,7 gola na tekmo! V Malečniku smo bili priča pravi toči golov, saj smo jih videli kar deset. Mariborski Tabor je visoko na domačih tleh premagal Akumulator, Pohorje je slavilo na lokalnem derbiju v Limbušu. Korotan je v koroškem derbiju slavil proti Peci, Pesnica je visoko ugnala Radlje, Miklavž pa Jurovski dol. Derbi Starš in Marjete se je končal z remijem.

Foto: Slavje NK Pohorja po zmagi v Limbušu/vir: FB NK Pohorje

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

NAPOVED 6. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 17. 9. 2022, ob 16.00 NK Pohorje – NŠ ROHO VBO

Rušani so dosegli pomembno zmago v Limbušu, kjer so se srečali s sosedi. Takšne zmage zagotovo zelo pozitivno vplivajo na ekipo. ROHO si je po sredinem visokem porazu proti Pesnici v nedeljo priigral točko na tekmi, kjer smo v remiju videli kar deset zadetkov. Mogoče bo točka dala nov elan ekipi iz Rogoze, ki si želi preboja v sredno lestvice. Pohorje pa ima prav tako želje, da se prebije v prvo trojico. Rušani so favoriti sobotne tekme, bomo pa videli ali jih lahko ROHO preseneti s taktično in pragmatično igro. ROHO bo moral paziti na pohorskega ostrostrelca Nika Kranerja, ki v slogu Luke Dončića trese nasprotnikove mreže.

Sobota, 17. 9. 2022, ob 16.00 NK Akumulator – NK Tehnotim Pesnica

Ekipi iz Mežice tudi tokrat ni bila usojena vsaj točka pri mariborskem Taboru. Letošnja sezona po prvih petih krogih nikakor ni po meri navijačev Akumulatorja in sedaj prihaja na vroč teren še ekipa Pesnice. Gostujoče ekipa iz Pesnice se je v sredo znesla nad ekipo ROHO, v soboto pa še nad Radljami. Pesničani težko oddajajo točke in zato so tudi samozavestno na drugem mestu lestvice. V Mežici bodo Pesničani favoriti, domačini pa bodo skušali prelisičiti goste predvsem s protinapadi. V tej tekmi imamo občutek, da bo veliko golov.

Sobota, 17. 9. 2022, ob 16.00

V sredinem obračunu pa so Limbušani dali vetra Marjeti in jih premagali v zanimivi tekmi. Videli smo dve izjemni akciji ter dva gola, ki se jih nebi sramovali v najboljših evropskih ligah. Sledil je domači poraz proti zelo dobi ekipi Pohorja. Sedaj v Limbuš prihajajo Starše, ki so v sredo izgubile v Peci, čez vikend pa so remizirale doma v derbiju z Marjeto. Oboji lahko gredo v tekmo sproščeni in polni optimizma, saj so dokazali, da znajo odigrati atraktivne in zelo dobre predstave. Veselimo se tega srečanja, ki bo prava paša za oči.

Sobota, 17. 9. 2022, ob 17.00 NK Radlje – NK Malečnik Asfalterstvo Brus

Radlje so v sredo premagale mariborski Tabor, v soboto pa so doživele hud poraz v Pesnici. Na lestvici so še vedno na zadnjem mestu, vendar bi zmaga pomenila napredovanje po lestvici. Malečnik pa si po dveh remijih želi nove zmage in Radlje so zagotovo tekmec po meri. Vsak, ki pa je kdaj igral v Radljah, pa ve, da je tam izredno težko zmagati. V tej tekmi diši po remiju, čeprav si ga nobena ekipa resnično ne želi. Obe ekipi si želita hiter preboj v sredino lestvice in sobotna zmaga bi bila za oboje izredno pomembna.

Nedelja, 18. 9. 2022, ob 16.00 NK Jurovski dol – NK Maribor Tabor

Jurovski dol je v sredo doma ugnal vodilni Korotan in pokazal, da lahko odščipne točke najboljšim ekipam. Pomembno pa je, da se zoperstavijo tudi ekipam, ki so v sredini ali v spodnjem delu lestvice. Poraz proti Miklavžu je prišel v nepravem času. Mogoče je to pomanjkanje motivacije proti nižje uvrščenim ekipam. Tokrat jim prihaja v goste mariborski Tabor in zagotovo bodo domačini spet izjemno motivirani. Ekipa Tabora igra zelo dobro in nabira točke. Poraz proti Radljam je pozabljen, vendar se morajo v ekipi Tabora resnično pripraviti na Jurovski dol, ki obožuje klube, ki so višje uvrščeni.

Nedelja, 18. 9. 2022, ob 16.00 NK Peca – NK Miklavž

Ekipa Pece je specializirana za goste iz Dravskega polja. Glede na njihov pozitivni trend, lahko mirno napišemo, da bodo zmagali s 3:2. Kljub vsemu pa tokrat ne bo tako, saj je Miklavž pokazal, da je slabši uvod bil le začetek prvenstva. Ekipni duh se ponovno dviguje in v Miklavžu se že veselijo potovanja v Črno, da prekinejo negativni niz ekip iz Dravskega polja. Peca je bila minuli vikend poražena na Prevaljah in sedaj je čas za nove točke, ki bi jih obdržale na sredini lestvice.

LIVESTREAM: Tekma NK Maribor Tabor – NŠ ROHO VBO bo v direktnem prenosu na Youtube in FB kanalu MNZ Maribor

Nedelja, 18. 9. 2022, ob 18.00 ŠD Marjeta na DR. polju – NK Korotan Prevalje

Dvoboj ekip, ki bosta na koncu prvenstva zagotovo med prvimi tremi. Marjeta igra po sistemu toplo-hladno in tokrat bodo imeli veliko motivacije in želje, da vzamejo tri točke vodilni ekipi Korotana, ki je do sedaj točke predala le v Jurovskem dolu. Korošci so učinkoviti, prejemajo pa zelo malo zadetkov. Zanimivo jih bo videti proti močni in izkušeni ekipi domačinov. Marjeta pa vedno znova naleti na motivirane nasprotnike, ki jim uspevajo izjemni zadetki. Nedeljska tekma bo postregla z vsem, kar nam lahko ponudi moderni nogomet. Obe ekipi igrata hitro in atraktivno, od vratarjev pa bo odvisno koliko krat se bodo zatresle mreže.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si