1. Liga MNZ Maribor – Korotan, Starše in Pohorje nadaljujejo zmagovalni pohod

Korotan je v Radljah dobil prvi letošnji koroški derbi, v drugem krogu pa v Prevaljah gostujejo Mežičani. Starše so v gosteh visoko ugnale Akumulator, Pohorje pa je doma slavilo proti Pesnici. Novinec Maribor Tabor je prijetno presenetil v Malečniku, Peca je doma v infarktni končnici premagala Marjeto, ki je vodila že z dvema goloma prednosti. Pomembno zmago v gosteh so si priigrali tudi igralci iz Limbuša, ki so slavili v Jurovskem dolu. Sosedski derbi med NŠ ROHO in Miklavžem so dobili domačini z minimalno zmago.

Pripravili smo izbor Najlepših golov vikenda v 2. krogu in do konca nedelje lahko še vedno glasujete za vaš izbor najlepšega gola kroga.

GLASUJTE ZA NAJLEPŠI GOL VIKENDA – 2. KROG V 1. LIGI MNZ MARIBOR – mnzmaribor.si

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

Foto: Vir/NK Pohorje/NK Peca

NAPOVED 2. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Petek, 2. 9. 2022, ob 18.00 ŠD Marjeta na Dr. polju – NK Pohorje

Marjeta je gostovala v Črni in sprva je kazalo na suvereno zmago v gosteh. Do 85′ je bilo vse pod kontrolo, nato pa se je začela “nevihta” v golu Marjete. V 86′ se je začela epska goliada Pece, ki je gostujočo ekipo šokirala s kar tremi zadetki. Ekipa Marjete je sedaj dvojno motivirana, saj si želi popraviti vtis zaradi nezbranih 10 minut v Peci in zagotovo zaradi poraza v minuli sezoni, kjer so Pohorci z zmago Rušane odstranili iz boja za naslov prvaka v 1. MNZ Maribor. Petkova tekma bo izjemno zanimiva, saj bosta obe ekipi v borbi za vrh.

Sobota, 3. 9. 2022, ob 17.00 NK Marles hiše – NK Peca

Limbušani so rutinirano premagali ekipo Jurovskega dola v gosteh in si zagotovili tri točke, ki bodo dobra popotnica za srečanje s Peco. Derbi črno-belih ekip tokrat zelo zanimiv, saj sta obe ekipi dobro odprli sezono. V Črni so gledalci videli redko videnih zadnjih deset evforičnih minut. Dokaz, da se nogomet igra vedno do zadnjega sodnikovega žvižga. Andraž Vrabič je bil dvakratni strelec, ki se je vpisal v klubsko zgodovino, saj se tovrstni preobrati v izdihljajih tekme le redko zgodijo. Čestitke torej obema ekipama za zmago, v soboto pa je pred obojimi nov izziv. Naj zmaga boljši!

Sobota, 3. 9. 2022, ob 17.00 ŠD Starše – NK Jurovski dol

Ekipa Starš ima do sedaj polni izkupiček točk in zaenkrat so še brez prejetega gola. V kolikor bodo tako nadaljevali, bodo postali strah in trepet nasprotnikov. Idealen začet prvenstva je zagotovo eden izmed boljših v klubski zgodovini. Tokrat jim v goste prihaja ekipa Jurovskega dola, ki pa je na drugi strani začela slabo letošnjo sezono. Osem prejetih zadetkov, brez enega samega v mreži nasprotne ekipe. Nova tekma pomeni nov izziv za obe ekipi in Staršani bodo morali igrati zelo previdno proti ekipi, ki bo iskala priložnost za vsako osvojeno točko. Ranjeni Jurovski dol je lahko zelo nevaren nasprotnik ekipi iz Starš.

Sobota, 3. 9. 2022, ob 17.00 NK Miklavž – NK Radlje

V Miklavžu nas čaka srečanje ekip, ki bi obe najraje pozabili uvodni tekmi. Oboji se trenutno nahajajo na repu lestvice brez osvojene točke. Miklavž, ki je bil prejšnjo sezono v boju za naslov, je letos s spremenjeno ekipo malce drugačna sredina. Prav tako pa je v Radljah, kjer jim še ni vse steklo po načrtih. Tekma v Miklavžu je za oboje nov začetek, da se obrnejo stvari v pravo smer.

Sobota, 3. 9. 2022, ob 17.00 NK Tehnotim Pesnica – NK Malečnik Asfalterstvo Brus

V Pesnici nas čaka obračun starih znancev in ekip, ki tudi nista najbolj zadovoljni z začetkom sezone. Pesnica je bila tokrat poražena pri močni ekipi Pohorja, ki doma ne dovoli gostom, da odnašajo točke. Malečnik pa je bil kar malce presenetljivo visoko poražen s strani novinca v ligi. NK Maribor Tabor je bil bolj konkreten in zasluženo odnesel točke na Tabor. Obe ekipi bosta morali igrati na zmago, saj točke ne bodo prišle same od sebe. Potrebno je biti 100% osredotočen na tekmo in tudi izzvati srečo. Veselimo se te tekme, kjer imamo občutek, da bo veliko zadetkov.

Sobota, 3. 9. 2022, ob 19.00 NK Korotan Prevalje – NK Akumulator

Ponovno je pred nami koroški derbi, ki bo v Prevalje privabil veliko število koroških nogometnih navdušencev. Lanskoletni tretje-ligaš Korotan je v Radljah osvojil tri točke in pokazal zelo zrelo igro. Vodilna ekipa 1. Lige MNZ Maribor bo zagotovo v vlogi favorita, Mežičani z eno točko pa bodo prišli v Prevalje po prvi paket treh točk. Seveda niso zadovoljni z začetkom prvenstva, vendar bi jih zmaga v Prevaljah takoj spravila v dosti boljši položaj. Tekma, ki bo napeta in čustvena, saj imata obe ekipi kvaliteto za vrhunski koroški derbi.

Nedelja, 4. 9. 2022, ob 17.00 NK Maribor Tabor – NŠ ROHO VBO

Ekipa Tabora je bila tokrat prijetno presenečenje, ko je v težkem gostovanju v Malečniku uspela s kar štirimi zadetki v mreži nasprotnikov. Vsi v Mariboru se zavedajo, da je letos sredina lestvice zelo realna ob takšnih predstavah. Kljub vsemu pa ni potrebno delati evforije in se je potrebno dobro pripraviti na ekipo iz Rogoze, ki ima kvalitetno zasedbo in bo zagotovo trn v peti domačinom. ROHO je doma dobil lokalni derbi z Miklavžem in dokazal, da bodo letos zagotovo kotirali višje kot v lanski sezoni.

LIVESTREAM: Tekma NK Maribor Tabor – NŠ ROHO VBO bo v direktnem prenosu na Youtube in FB kanalu MNZ Maribor

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si