1. LIGA MNZ MARIBOR: Nepopustljiv boj za prvo mesto

NK Tehnotim Pesnica, NK Maribor Tabor in NK Pohorje nadaljujejo z odličnimi predstavami in so presenetili prevaljski Korotan, ki je tokat zabeležil prvi letošnji poraz. Pohorje je z novo zmago nad ekipo ROHO VBO doseglo kar leto dni nepremaganosti na domačem igrišču! Pesnica je bila ponovno izjemno učinkovita v gosteh. V Limbušu je bila tekma proti Staršam prestavljena zaradi razmočenega terena (termin bo znan v kratkem), Radlje se z zmago na Malečnikom pobirajo, mariborski Tabor pa je bil ponovno zelo razpoložen v Jurovskem dolu. Peca nadaljuje svojo prevlado nad ekipami iz Dravskega polja, Marjeta pa je končno pokazala svoj pravi obraz in nasula pet zadetkov Korotanu.

Foto/vir: FB NK Peca (NK Peca – NK Miklavž)

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

NAPOVED 7. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 24. 9. 2022, ob 16.00 NK Tehnotim Pesnica – NK Jurovski dol

Vodilna Pesnica v soboto pričakuje ekipo Jurovskega dola na domačem terenu. Pesničani se zavedajo, da samo zmaga šteje za ostanek na vrhu lestvice in zagotovo bodo vse moči usmerili v končni cilj, ki pomeni nove tri točke. Včasih je lažje priti na vrh, kot pa na njem ostati. Sedaj jih celotna liga gleda v hrbet in zagotovo prija to celotnemu klubu. Jurovski dol prihaja v Pesnico ranjen po vnovičnem porazu in naredili bodo vse, da vzamejo vsaj točko pri znanih tekmecih. Domačini so zagotovo v tej tekmi favoriti, vendar pa nas zanima ali bodo sposobni vzdržati pritisk prvega v elitni mariborski nogometni ligi.

Sobota, 24. 9. 2022, ob 16.00 NK Malečnik Asfalterstvo Brus – NK Akumulator

Obe ekipi sta na dnu lestvice in obe nujno potrebujeta tri točke, ki jih lahko hitro potegne iz brezna. Malečnik je gostoval v Radljah in bil poražen s strani direktnega konkurenta. Mežičani pa so visoko izgubili doma od vodilne Pesnice. Obe ekipi prejemata zelo veliko zadetkov in zato je potrebno narediti ključne poteze v obrambnih vrstah, Malečnik ima zagotovo boljšo izhodišče zaradi domačega terena in je na tej tekmi favorit. Bomo videli koliko so še napolnjeni so akumulatorji Mežičanov za nove podvige. Obema ekipama želimo vso srečo!

Sobota, 24. 9. 2022, ob 16.00 NŠ ROHO VBO – NK Radlje

Srečanje ekipe ROHO VBO in Radelj je prav tako tekma dveh ekip, ki se še malce iščejo v letošnjem jesenskem delu. Pohorje je bilo boljše od ekipe iz Rogoze, ki pa je pokazala, da zna odigrati in tudi premagati nasprotnika. Štirje porazi vplivajo na psiho v ekipi in potrebno bo proti Radljam zaigrati pametno in si zagotoviti tri točke, ki bi dale upanje celotni ekipi. Radlje pa se na drugi strani pobirajo po zelo neprijetnem začetnem položaju na lestvici. Minuli konec tedna so Radeljčani pokazali Malečniku, kdo je gospodar na srečanju dveh ekip, ki obe ležita ob reki Dravi. Čaka nas izjemno zanimivo srečanje v Rogozi!

Nedelja, 25. 9. 2022, ob 16.00 ŠD Starše – NK Pohorje

Starše tokrat niso nastopile zaradi vremenskih pogojev in razmočenega igrišča v Limbušu. To je sedaj kratkotrajno pomenilo tudi padec na lestvici, vendar bodo se Staršani hitro vrnili v vrhnji del lestvice. Pohorje na drugi strani kaže svojo nepremagljivost celih dvanajst mesecev na domačem igrišču. Izredno lep dosežek, ki pa bi ga vseeno želeli nadgraditi z zmago v zmeraj vročih Staršah. Obe ekipi nimata kaj za izgubiti in lahko napadeta nasprotnikova vrata. Tokrat dajemo prednost gostom, da malce vzpodbudimo domačo ekipo po krogu počitka.

Nedelja, 25. 9. 2022, ob 16.00 NK Miklavž – ŠD Marjeta na Dr. polju

Miklavž je visoko izgubil v Peci, ki letos po tekočem traku premaguje ekipe z Dravskega polja. Domačini so se sedaj z mlado ekipo stabilizirali v sredini lestvice, želja pa je seveda končna uvrstitev med prvih pet ekip. Tokrat jim prihajajo stari znanci iz Marjete, ki so z prvega mesta odstranili prevaljski Korotan v zelo zanimivem srečanju, kjer je Lučo Kočar poskrbel za gol, ki bo zagotovo kandidiral za gol leta v letošnji sezoni. Tekma bo zelo zanimiva, tehtnica favorita se je malce nagnila v smer Marjete, ki ponovno dokazuje, da je našla svoj ritem, ki jo vrača v vrh elitne mariborske lige.

LIVESTREAM: Tekma NK Miklavž – ŠD Marjeta na Dr. polju

bo v direktnem prenosu na Youtube in FB kanalu MNZ Maribor.

Nedelja, 25. 9. 2022, ob 16.00 NK Maribor Tabor – NK Peca

Mariborski Tabor je visoko premagal Jurovski dol in se je povzpel na vrh, kjer je nad njim trenutno le še Pesnica. Novinec v ligi dokazuje, da so se v klubu pripravili na višji nivo tekmovanja in z zelo všečnimi predstavami ponovno polni zelenico na Taboru s svojimi navijači. Tokrat jim v goste prihaja ekipa Pece, ki igra zelo dobro in predvsem na domačem terenu ne dopušča nikakršnih možnosti gostujočim ekipam. Vidi se, da imajo v ekipi dobro mešanico izkušenj in mladine, da dobivajo pomembne tekme v ključnih trenutkih. Favoriti so tokrat domačini, ki pa se jim ne piše dobro, če bodo šli v tekmo preveč sproščeni.

Nedelja, 25. 9. 2022, ob 18.00 NK Korotan Prevalje – NK Marles hiše

Drugi poraz Prevaljčanov po štirih zmagah sicer ni razlog za paniko, je pa dokaz, da je liga vedno bolj enakovredna in da lahko vsakdo premaga vsakogar. Slab dan in padec koncentracije, nasprotnikove ekipe kaznujejo. Tokrat v Prevalje prihaja ekipa iz Limbuša, ki je z tekmo manj kandidat za prva tri mesta. V letošnji sezoni dokazujejo, da imajo izjemno ekipo v prvenstvu, uspeh proti Dravogradu pa je klubu sedaj namenil eminentni obisk Ljudskega vrta, ki ga bodo tokrat preživeli na zelenici. Čestitke NK Marles hiše za ta podvig in za izziv, ki si ga bodo zapomnile generacije limbuškega nogometa. Zlatko Zahović bo tokrat lahko en polčas navijal za vijolice, drug polčas pa prav tako za njegov črno-beli Limbuš, kjer je bil aktiven v svoji nogometni jeseni. Korotan je tokrat favorit, ki mora biti previden, saj Limbušani poznajo zmagovalno formulo proti koroškim klubom.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si