1. LIGA MNZ MARIBOR – Silovit začetek sezone za Marjeto, Korotan in Pohorje

Dolgo pričakovani začetek sezone v 1. Ligi MNZ Maribor se je začel na zelo zanimiv način. Novinec Korotan, Marjeta in Pohorje so začeli sezono zelo samozavestno in vsi že komaj pričakujemo drugi krog, kjer bo kar nekaj zelo zanimivih tekem. V Rogozi bo lokalni derbi med ekipo Roho VBO in Miklavžem, v Radljah pa bomo priča prvemu koroškemu derbiju, kjer se bodo Radlje soočile s Korotanom.

Foto: Sašo Korošec

Pripravili smo izbor Najlepših golov vikenda v 1. krogu in do konca nedelje lahko še vedno glasujete za vaš izbor najlepšega gola kroga.

GLASUJTE ZA NAJLEPŠI GOL VIKENDA – 1. KROG – mnzmaribor.si

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

NAPOVED 2. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 27. 8. 2022, ob 17.00 NK Pohorje – NK Tehnotim Pesnica

Pohorje je začelo tekmovanje v Črni zelo suvereno in napovedalo boj za vrh lestvice. Mogoče malce zbode poraz v pokalu proti mariborskemu Taboru v Rušah. Tekme v pokalu imajo čisto drug naboj in mogoče so šli Pohorci malce preveč samozavestno v tekmo. Kljub vsemu pa imajo sedaj na nasprotni strani renomirano ekipo Pesnice, ki je na Taboru remizirala, v pokalu pa premagala Malečnik. Na tej tekmi bi znal biti rezultat neodločen. Prepričajte nas, da se motimo!

Sobota, 27. 8. 2022, ob 17.00 NŠ Roho VBO – NK Miklavž

Občinski derbi bo zagotovo zelo dobro obiskan. Obe ekipi sta izgubili v prvem krogu in sedaj imajo oboji možnost izboljšanja stanja na lestvici. Pričakujemo lahko izjemno zanimivo tekmo. Tudi v pokalu sta obe ekipi razočarali, Miklavž je bil poražen v Jurovskem dolu, Roho pa v Ravnah s kar 10:0 v korist Fužinarja. Oboji morejo pozabiti na pretekli srečanji in začeti novo in pozitivno serijo rezultatov.

Sobota, 27. 8. 2022, ob 17.00 NK Radlje – NK Korotan Prevalje

V Radljah nas čaka prvi letošnji koroški derbi. Domačini iz Radelj bodo želeli pred domačimi gledalci zadržati tri točke, ki si jih niso uspeli zagotoviti na gostovanju v Staršah. Korotan bo v tekmo vstopil samozavestno, saj so v Prevaljah nasuli kar pet zadetkov ekipi Roho VBO. Vlogo favorita v tako pomembnem srečanju je težko določati, saj bo vsekakor potrebno odigrati zelo odgovorno srečanje pred številnimi navijači obeh ekip.

Sobota, 27. 8. 2022, ob 17.00 NK Akumulator – ŠD Starše

Mežičani so prvi krog gostovali v Limbušu in so bili zelo blizu zmagi. V končnici tekme pa so domačini kljub vsemu izenačili na 3:3 in Korošcem konkretno zagrenili konec tedna. Sedaj pa jih doma obišče ekipa iz Starš, ki je vknjižila prve tri točke z Radljami. Obe ekipi se bosta borili za mesta v prvi polovici lestvice in zato pričakujemo tudi dinamično in zanimivo predstavo. Diši po tekmi z veliko zadetki.

Sobota, 27. 8. 2022, ob 17.00 NK Peca – ŠD Marjeta na Dr. polju

Ekipa Marjete je na domačem igrišču navdušila svoje številne navijače in kar s 5:0 premagala Jurovski dol. Domačini so gospodarili na igrišču in zasluženo vpisali tri točke. Zagotovo bodo prvi kandidati za vrh v novi sezoni in zato bodo samozavestno odpotovali v Črno na zahtevno gostovanje pri ekipi Pece. Peca je bila doma poražena s strani Pohorja, ki so domačinom zabili tri gole. Kljub slabšemu začetku, pa se lahko veselimo srečanja, saj se bodo domačini malce bolj kompaktno postavili na svojo polovico in čakali nasprotnike iz Marjete, ki bodo hoteli gospodariti na igrišču.

Nedelja, 28. 8. 2022, ob 17.00 NK Malečnik Asfalterstvo Brus – NK Maribor Tabor

Nedeljska tekma v Malečniku bo pravi mariborski lokalni derbi, saj se zaradi bližine igralci klubov izjemno dobro poznajo. Oboji bodo šli v tekmo s ciljem po osvojenih treh točkah. Malečnik je v pokalu zmagal proti Pesnici na domačem terenu po enajstmetrovkah, modri levi pa so malce presenetili Rušane in jih izločili iz nadaljevanja pokala. Naj bodo dobre predstave med tednom uvod v zanimivo tekmo z veliko zadetki.

Nedelja, 28. 8. 2022, ob 17.00 NK Jurovski dol – NK Marles hiše

Ekipa Jurovskega dola je bila visoko poražena na uvodni tekmi v Marjeti. Ekipa iz Limbuša pa je remizirala doma v zanimivi tekmi z Akumulatorjem. Jurovski dol je dvig morale pokazal že na pokalni tekmi, kjer je doma s kar 4:2 premagal Miklavž. Limbušani pa so premagali Duplek z visokih 6:0. Oboji so pokazali, da lahko premagujejo svoje nasprotnike in sedaj je čas za medsebojni obračun. V tej tekmi dajemo domačinom prednost predvsem zaradi domačega terena.

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si