1. LIGA MNZ MARIBOR – Sredin krog presenečenj je lep obet za prihajajoči konec tedna

Jurovski dol je na domačem terenu presenetljivo premagal favorizirani in vodilni prevaljski Korotan, Pesnica je z visoko zmago v gosteh premagala ROHO. Peca, Akumulator in Radlje so prišli do treh pomembnih točk. Izjemna zmaga Marles hiš v Marjeti, Malečnik je tokrat remiziral v Rušah!

Vrhunce minulih srečanj si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si

NAPOVED 5. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Sobota, 10. 9. 2022, ob 16.30 ŠD STARŠE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Dvoboj občinskih rivalov bo tekma za sladokusce. Obe ekipi nista najbolj zadovoljni z uvodom v letošnje prvenstvo. Derbi prihaja ob pravem času, saj bo zmagovalec spet zadihal s polnimi pljuči, poraženec pa bo moral iskati nove točke v prihajajočih tekmah. Sredina lestvice zagotovo ni cilj ekip, ki znata odigrati na zelo visokem nivoju, po drugi strani pa sta v novi sezoni obe premagljivi. V Občini Starše je v teh dneh napeto nogometno vzdušje in to dela nogomet na lokalni ravni še toliko bolj zanimiv.

Sobota, 10. 9. 2022, ob 16.30 NK MIKLAVŽ – NK JUROVSKI DOL

Miklavž je ob treh porazih in eno zmago v nevarni coni. Kljub vsemu pa jim sedaj v goste prihaja Jurovski dol, ki je v tem trenutku nasprotnik po meri. Izredno motivirana ekipa Jurovskega dola je uspešna in trenutno v izjemnem vzponu. Premagati Starše v gosteh in Korotan doma nakazuje na preboj gostov v sredino lestvice. Tokrat dajemo kljub vsemu minimalno prednost mladim domačinom za vzpodbudo proti presenečenju zadnjih krogov, ki neusmiljeno odvzemajo točke svojim nasprotnikom.

Sobota, 10. 9. 2022, ob 16.30 NK TEHNOTIM PESNICA – NK RADLJE

Pesničani so se vrnili iz Rogoze z zasluženimi tremi točkami in kar sedmimi zadetki. Zaslužili so si tudi visoko tretje mesto na lestvici z dosedanjimi predstavami. Tokrat pa prihajajo v goste Radlje, ki so doma premagala mariborski Tabor. Kljub vsemu se še nahajajo na dnu lestvice in bodo v Pesnici zagotovo želeli narediti nadgradnjo sredine pomembne zmage proti motiviranim novincu. Pesnica je favorit, ki bo morala z veliko mero previdnosti odigrati tekmo proti rdečim iz Radelj.

Sobota, 10. 9. 2022, ob 17.00 NK KOROTAN PREVALJE – NK PECA

Korotan bo v soboto odigral že svoj tretji letošnji koroški derbi. Zagotovo jih boli poraz v Jurovskem dolu, ki pa je prišel pravočasno pred tekmo, ki ima velik naboj. Peci očitno ležijo ekipe iz Dravskega polja, bomo pa videli kako bodo izgledali proti svojim kolegom iz Prevalj. Korotan ima le dve točki prednosti pred Peco in kaj hitro se lahko zgodi sprememba pri najvišje uvrščeni ekipi Koroške. Korotanu dajemo prednost, saj se bodo hoteli svojim navijačem odkupiti za sredin poraz, Peci pa dajemo priložnost za presenečenje.

Nedelja, 11. 9. 2022, ob 16.30 NK MARLES HIŠE – NK POHORJE

V Limbušu bo tekma ekip, ki sta v vrhnjem delu lestvice in imata apetite po najvišjih mestih ob koncu sezone. Oboji igrajo zelo privlačen nogomet, Limbušani pa so zasluženo tako visoko. Dokazali so svojo kvaliteto v Marjeti, kjer so z dvema izjemnima goloma prelisičili favorizirano Marjeto. Pohorje seveda ne bo prispelo v Limbuš z belo zastavo ampak si bodo skušali ponovno priboriti tri pomembne točke in malo manj remijev. Tekma bo zagotovo napeta, saj se srečata sosedska kluba in prav zanimivo bo kdo bo nedeljski zmagovalec izpod Pohorja.

LIVESTREAMING – Direkten prenos tekme na YouTube kanalu MNZ Maribor!

Nedelja, 11. 9. 2022, ob 16.30 NK MARIBOR TABOR – NK AKUMULATOR

Mariborski Tabor je v sredo bil deležen prvega poraza v novi sezoni. Premagala jih je ekipa Radelj, ki je trd oreh za vsako ekipo. Mežičani prihajajo prepričani, da bodo nadaljevali pozitivno serijo brez poraza, ki so jo začeli proti Miklavžu. Mežiški Akumulator bi verjetno bil zadovoljen že s točko, na drugi strani pa je za domačine v igri le zmaga, saj se zavedajo, da je potrebno dobivati točke na domačih tleh. Favorit srečanja so domačini, gosti pa nas naj presenetijo z rezultatom.

Nedelja, 11. 9. 2022, ob 16.30 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NŠ ROHO

Malečnik je v sredo remiziral v Rušah in se zaveda, da le tri točke pomenijo skok v varno zaledje sredine lestvice. Malečnik igra toplo-hladno in zagotovo si želijo stabilizacije in zmage proti ekipi, ki je v sredo bila deležna visokega poraza s strani Pesnice. Kljub vsemu pa visok poraz ne more biti razlog za opuščanje v Malečniku, ki s lahko hitro opeče pri ekipi iz Rogoze, kjer nikakor ne morejo biti zadovoljni po treh porazih. Diši po remiju!