3.SNL-vzhod se vrača! : Derbi v Zrečah, Bistrica začenja nov pohod na naslov proti Vidmu

Po dveh mesecih se nogomet vrača na tretjeligaške zelenice. Vsi smo že komaj čakali, da se tako kot v prvi in drugi ligi pričnejo boji tudi v tretji slovenski nogometni ligi . Že v prvem krogu je pred nami nekaj zares zanimivih obračunov. Najbolj vroče bo zagotovo v Zrečah, kjer gostuje Dravinja. Lansko letna osmoljenka Bistrica za uvod gosti Videm. Novo nastali Šampion – Brunšvik gosti lansko letno presenečenje Cirkulane.

Kot že napovedano bomo že prvem krogu spremljali zares izjemen spopad in sicer derbi v Zrečah, kjer bo gostovala Dravinja. Ta obračun vedno znova prinese nekaj izjemnega. Z zanimanjem bomo pospremili kako bodo po lanskem zares klavrnem zaključku sezone na kritike odgovorili pri Zrečah. Ali so tokrat vendarle uspeli sestaviti moštvo, ki lahko konkurira najboljšim ? Na drugi strani pri Dravinji pa je jasno, da vedno znova ciljajo na najvišja mesta in tako je tudi tokrat. Že v lanskem prvenstvu so dokazali, da so trn v peti najboljšim in da ko odigrajo na svojem najvišjem možnem nivoju lahko premagajo praktično vsakega. Vloga favorita vsekakor pripada gostom, a ti ne zmagujejo vedno svojo kvaliteto ter znanje bodo morali dokazati na igrišču. Prav tako gre za prvi obračun v tej sezoni. Veliko bo odvisno od forme s katero so zaključili pripravljalno obdobje.

Bistričani, ki so v lanski sezoni na zadnjih dveh tekmah z edinima porazoma v sezoni zapravili uvrstitev v višji rang tekmovanja bodo letošnje prvenstvo pričeli pred domačimi navijači proti vedno neugodnemu Vidmu. Pri domačih je prišlo do kar nekaj sprememb v igralskem kadru, kar je glede na vse okoliščine pričakovan podatek. A jasno je, da cilji vsekakor ostajajo visoki. Gostje, ki so lani zaključek sezone odigrali na zelo visokem nivoju bodo prav gotovo trn v peti rdečim iz Slovenske Bistrice. A seveda obojni bodo iskali pozitiven začetek sezone.

Novo pečeni tretjeligaš Posavje Krško bo svoje sanje pričel z domačo preizkušnjo proti Prevaljskemu velikanu Korotanu. Modri iz Koroške so lani ob zaključku sezone padali v formi. A vsekakor na tej preizkušnji veljajo za favorita. S svojimi izkušnjami iz tega tekmovanja bi lahko sezono pričeli z zmago. A jasno je, da bodo domači storili vse, da za uvod v višji rang tekmovanje pustijo dober vtis in morda celo vknjižijo zmago. Korotan je zagotovo pred vsem na tujem premagljiv nasprotnik.

Še ena Koroška zasedba in sicer Dravograd se bo za uvod pomeril proti Zavrču, ki bo s to preizkušnjo zagotovo dobil podatek ali so na pravi poti. Dravograjčani znova vse svoje upe dajejo na lastno nogometno šolo. V članski ekipi je večina mladih nogometašev, ki so že od najmlajših selekcij člani tega moštva. V lanski sezoni so si ti igralci nabirali prepotrebne izkušnje. Sedaj pa je zagotovo napočil trenutek, da Dravograd vrnejo tja kamor spada in sicer v sam vrh tretjeligaške konkurence. Jasno pa je, da nogometaši Zavrča na Koroško ne prihajajo z dvignjeno belo zastavo.

Obračun dveh moštev, ki sta lani končali pri dnu lestvice se bo odvijal V Šmarju pri Jelšah, kjer bodo domači gostili Dobrovce. Tako eni kot drugi so se zagotovo razveselili podatka, da nihče ne izpade v nižji rang tekmovanje. A letos bodo morali dvigniti svoj nivo če bodo želeli konkurirati za višje položaje. Odgovor kakšno je stanje v obeh taborih pa bomo zagotovo dobili v soboto. Pred nami je tekma, kjer bodo tako eni kot drugi želeli dokazati, da se lanska sezona ne bo ponovila. Zelo pomembno je tako za ene kot druge v kakšni formi bodo krenili v letošnje prvenstvo. Zagotovo si ne želijo znova boja za obstanek.

Na praznično nedeljo pa sta pred nami zadnja dva obračuna. Novo nastali Šampion – Brunšvik se bo na domačem terenu pomeril proti presenečenju lanske sezone Cirkulanam. Haložani bodo želeli dokazati, da to ni bil zgolj slučaj in da njihovo končno tretje mesto ni bil enoleten podvig. A za kaj takšnega bodo znova morali odigrati na svojem najvišjem nivoju s polno želje in borbenosti, ki jih je krasila v lanski sezoni. Šampion – Brunšvik pa si bo svojo prvo uradno tekmo pod novim imenom želel zmagati in pustiti dober vtis.

Še en novo pečen tretjeligaš in sicer Šmartno 1928 svojo zgodbo v tretji ligi pričenja pred domačimi navijači in sicer proti Podvincem. Vsekakor si bodo želeli dobrega rezultata s katerim bi samozavestno krenili v novo sezono. Na drugi strani pa bodo Podvinci poskušali še enkrat več dokazati, da s svojo hitro igro lahko nadigrajo vsakega.