3. SNL – vzhod: Zavrč na domačem terenu premagal vodilno Bistrico, Zreče pa visoko Šmarje pri Jelšah

Presenečenje 22. kroga je uspelo Zavrču, ki je na domačem terenu premagal vodilno ekipo Bistrice, Posavje Krško je premagalo celjskega Šampiona, Dravograd je premagal Cirkulane, v Šmartnem in v Konjicah pa smo lahko videli remija. Tekma Podvincev in Vidma je prestavljena na 11. maj. V 23. krogu nas čaka nekaj zelo zanimivih dvobojev direktnih konkurentov v prvem delu lestvice.

Foto: Danilo Vezjak

Napovednik 23. kroga v 3. SNL – vzhod

NAPOVEDNIK 23. KROGA V 3. SNL – vzhod

Sobota, 7.5.2022, ob 17.00 NK PREMIUM DOBROVCE – NK ZREČE

Dobrovce so bile v Šmartnem blizu zmagi, ki pa se je po rdečem kartonu za Klemna Kelca končala z remijem in končnim rezultatom 3:3. Težko je igrati od 56′ z igralcem manj proti motivirani ekipi Šmartnega. Dve izgubljeni točki zagotovo bolita, vendar bodo tokrat gostili ekipo iz Zreč in bodo skušali priti do polnega izkupička. Zreče pa so v prestavljeni tekmi zadnjeuvrščenih ekip končno slavile. Domačini so nasuli kar sedem zadetkov gostom iz Šmarja in s tem izlili vso jezo, ki se je v njih nabirala ves ta čas. S to zmago so se približali ekipi Šmarja na pičle tri točke in so se vključili v boj za predzadnje mesto. Sedaj čaka četo Boštjana Ratkoviča gostovanje v Dobrovcah, ki dokazujejo, da znajo biti zelo neprijeten nasprotnik. V tekmi bodo Dobrovčani favoriti, Zreče pa nimajo kaj za izgubiti in lahko ponovno presenetijo.

Sobota, 7.5.2022, ob 17.00 NK ŠMARJE PRI JELŠAH – NK POSAVJE KRŠKO

Ekipa Šmarja je v sredni tekmi v Zrečah izgubila s kar 7:3 in si je dopustila, da so Zrečani prišli na le tri točke zaostanka. Zagotovo je to sol na rane mlade ekipe Šmarja, ki bo v soboto iskala novo možnost po težko pridobljenih točkah. Zelo malo časa bo imel za pripravo mlad trener Miha Žaberl proti visoko motivirani ekipi Posavja Krško, ki upravičeno kipi od samozavesti in prihaja v Šmarje po tri točke. V nogometu je vse mogoče in morebiti bo to tekma, kjer bi lahko nogometaši Posavja doživeli spodrsljaj. Gostje iz Krškega so minuli konec tedna doma premagali ekipo Predraga Vasiča iz Šampiona in se prebili v prvi del lestvice. Nadaljevali bodo svoj ritem in skušali priti čim više do konca letošnje sezone. Za ekipo Posavja Krško je realno dosegljivo je tudi končno 4. mesto!

Sobota, 7.5.2022, ob 18.00  NK KOROTAN PREVALJE – NK PODVINCI

Korotan je v Slovenskih Konjicah osvojil točko zahvaljujoč organizirani obrambi in zelo razpoloženem vratarju Aljažu Vidovšku, ki je bil igralec srečanja z ubranjeno enajstmetrovko. Korotan je v drugi minuti nadaljevanja zaradi prekrška z rdečim kartonom izgubili Tineta Lasnika, kljub vsemu pa so uspeli ubraniti prazno mrežo. Podvinčani bodo domačo tekmo 22. kroga z Vidmom odigrali 11.5. in so imeli sedaj malce praznikov, kjer so si lahko nabrali novih moči za pomembno gostovanju na Športnem parku Ugasle peči. Podvinci bodo glede na lestvico favoriti, kljub vsemu pa jih čaka dolga pot in zelo zahtevno gostovanje pri ekipi, ki se želi na koncu sezone utrditi na sredini lestvice.

Nedelja, 8.5.2022, ob 10.30 NK BOSCH BRAČIČ VIDEM – NK KOROŠKA DRAVOGRAD

Videmčani so podobno kot Podvinčani lahko uživali v prazničnih dnevih, sedaj pa jih čaka zelo resen nasprotnik iz Dravograda, ki se bodi za končno drugo mesto na lestvici. Prav zanimivo bo videti kako se bodo Korošci znašli ob dopoldanskem nedeljskem terminu. Dravograd je tekmo s Cirkulanami odigral brez vodilnega strelca, Petra Kogelnika, kljub vsemu pa so oranžni ekipi iz Haloz nasuli štiri zadetke. Cirkulane so v 50′ minuti tudi prejele rdeč karton in zagotovo je to spremenilo potek igre. Kljub vsemu bodo Dravograjčani z nekdanjim slovenskim reprezentantom Nejcem Pečnikom igrali na zmago. Ekipa Vidma je na svojem igrišču zelo neugodna in nikakor ne bo lahko četi Žige Kljajiča, ki bo nasproti imela zelo izkušeno ekipo, ki je v spomladanskem delu pokazala kar nekaj zelo dobrih tekem. Gledalci bodo zagotovo lahko uživali v tem nedeljskem srečanju.

Nedelja, 8.5.2022, ob 17.00 NK DRAVINJA – NK ZAVRČ

PRENOS V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor

Dravinja je po seriji zmag tokrat le remizirala v tekmi s Korotanom. V igri je bilo za Konjičane veliko več kot samo remi, saj jim je gostujoči vratar Vidovšek obranil enajstmetrovko. Kljub vsemu so ohranili drugo mesto in so prvi zasledovalec Bistričanov, v tekmo z Zavrčem pa gredo ponovno izredno motivirani. Zavrčani so presenetili Bistričane in jim vzeli vse tri točke, kar je bilo zelo prijetno presenečenje minulega kroga. Gregor Predikaka je bil tokratni mož odločitve proti Bistričanom. Trener gostujoče ekipe Gorazd Šket bo svojo ekipo zagotovo lahko dodatno motiviral, saj jim očitno ustrezajo tekmeci z vrha razpredelnice. Domači strateg Damjan Flis pa bo pripravil taktiko, ki bo Dravinjo varno zadržala na drugem mestu v 3. SNL – vzhod.

Nedelja, 8.5.2022, ob 17.00 NK CIRKULANE – NK ŠMARTNO 1928

Ekipa Boštjana Zemljiča iz Cirkulan je v Dravogradu izgubila s 4:2. Na razplet tekme je zelo vplivala izključitev Roberta Travnikarja in kljub dvema zadetkoma gostov so bili domačini premočni in tekmo dobili v svojo korist. Tokrat v Cirkulane prihaja Šmartno, ki je obrnilo potek tekme z Dobrovcami in dokazalo, da kljub vodstvu lahko pokažejo karakter in tekmo spremenijo sebi v korist. Sicer niso iztržili treh točk, so pa se motivirali za pomembno tekmo s Cirkulanami, ki so njihov direktni konkurent za 3. ali 4. mesto v 3. SNL – vzhod. Tekma bo zaradi tesne razlike imela velik naboj, saj bi se Cirkulane izenačile s Šmartnom s točkami ob domači zmagi. Tribuna v Cirkulanah bo verjetno spet pokala in pričakujemo lahko pravo bitko na haloški zelenici.

Nedelja, 8.5.2022, ob 17.00 NK ŠAMPION – NK KETY EMMI BISTRICA

Celjski Šampion je bil tokrat poražen v Krškem pri ekipi Posavja, ki nadaljuje svoj izjemen niz. Tokrat bodo na Olimpu gostili vodilno ekipo Bistrice, ki pa je doživela hladen haloški tuš v Zavrču. Šampion ima zagotovo željo po končnem četrtem mestu in mogoče je sedaj čas, da se jim poklopi proti ranjeni ekipi Bistrice, ki je z mislimi že v 2. ligi. Kljub vsemu pa bo potrebno zbrati še nekaj točk, ki bodo zagotovile slavje v Bistrici. Do konca prvenstva so še štirje krogi in zmaga bi bila zelo dobrodošla za gostujočo ekipo. Tako Simon Dvoršak kot Predrag Vasič se zavedata pomena in bosta naredila vse za zmago. V tekmi so možni vsi trije rezultati in pričakujemo lahko izjemen boj.