DANES ŠTART 1. ČLANSKE LIGE MNZ MARIBOR!

Po najverjetneje najdaljšem premoru v zgodovini tekmovanj pod okriljem MNZ Maribor, bodo popoldne ponovno oživele nogometne zelenice ekip, ki tekmujejo v 1. članski lige MNZ Maribor. Zaradi COVIDA 19 so ekipe zadnje uradne tekme odigrale novembra 2019, torej pred skoraj 9 meseci. Danes je na sporedu 6 obračunov, tekma Brunšvik – Jurovski Dol pa je prestavljena na kasnejši termin. Vse tekme se bodo začele ob 17:30.

Za naslov prvaka se bo borilo 14 ekip. Novinca sta NK Radlje in Jurovski dol, ki sta napredovala iz 2. MNZM. V primerjavi z zadnjo sezono v tekmovanju ni več Dobrovc, ki so napredovale v 3. SNL in Slivnice, ki bo na lastno željo tekmovala v 2. MNZ Maribor. 

Na papirju najzanimivejši obračun nas čaka v Miklavžu na Dravskem polju, kjer domačini gostijo Rače. Domačini se bodo v lov na točke podali z novim trenerjem Borisom Pisnikom ter okrepljeno igralsko zasedbo. Ali bo to dovolj proti ambicioznim Račam je težko napovedati. Gostje ne skrivajo ambicij po vrhu prvenstvene lestvice, ali so želje realne bo pokazala tudi današnja uvodna tekma. Na tekmi bodo prisotne tudi naše televizijske kamere.

Zelo vroče bo zagotovo v Pekrah, kjer Marles Hiše gostijo Marjeto. Domačini v zadnjih sezonah ne blestijo. Tokrat bo že uvodna tekma pokazala iz kakšnega testa so letos. Marjeta naj bi namreč spadala v ožji krog favoritov za najvišja mesta. Ekipa iz Dravskega polja se je v primerjavi z zadnjo sezono precej okrepila. Ali bo to dovolj za visoke cilje pa bo pokazal čas.

V Malečniku bo domača zasedba gostila Tehnotim Pesnico. Gre za zelo zanimiv obračun, ki bo zagotovo pritegnil pozornost nogometne javnosti. V zadnji sezoni so nogometaši Malečnika igrali slabo, v novi sezoni imajo priložnost, da popravijo slab vtis. Na drugi strani je Pesnica vedno nevarna in zagotovo razmišlja samo o najvišjih mestih v ligi.

V Dupleku bodo domačini gostili novinca v ligi NK Radlje. V zadnjih sezonah je stalna praksa, da imajo novinci v ligi veliko težav s konkurenčnostjo, kajti razlika v kvaliteti med 1. in 2. ligo je vseeno očitna. Na drugi strani je Duplek tipična domača ekipa, ki na svoji zelenici nerad oddaja točke. Bo tako tudi tokrat?

Dva obračuna se bosta igrala tudi na Koroškem. Peca bo gostila Pohorje. Le nekaj kilometrov stran pa bo v Mežici Akumulator gostil Starše. Peca je po administrativnem obstanku med elito pripeljala za celotno enajsterico novih nogometašev in težko je verjeti, da bi bila tako nebogljena kot lanski sezoni, ko ni dosegla niti ene zmage. Na drugi strani so Rušani neznanka, kajti prijateljske tekme so igrali proti lahkim nasprotnikom. V Mežici domačine zagotovo ne čaka lahko delo proti vedno zahtevnim Staršanom. Gostje verjetno spadajo med ekipe, ki bi se morale boriti za najvišja mesta. Domačini bodo na drugi strani danes vsaj malo pokazali ali lahko ponudijo več kot v zadnji sezoni.