FUZBAL KORNER: Lučo Kočar

Danes smo za vas pripravili intervju z najboljšim strelcem in igralcem lanskega prvenstva. Govorimo o napadalcu NK Brunšvik, Luču Kočarju. Zelenim iz Dravskega Polja se je pridružil spomladi leta 2017, ko je ekipa nastopala v tretji slovenski nogometni ligi. Bil je član treh uglednih klubov iz našega območja (Maribora, Aluminija in ptujske Drave), nogometno znanje pa je nabiral tudi v sosednji Avstriji.

1. Pozdravljen Lučo… Za začetek se dotaknimo vaših prvih nogometnih korakov…
To obdobje je bilo zame res nekaj posebnega, s 6 leti sem začel trenirati pri Železničarju iz Maribora, kjer sem dobil prve nogometne občutke. Nato sem se s 7 leti vpisal v nogometno šolo NK Maribor, kjer sem preživel večino mladosti in lahko rečem, da so me pri Mariboru  naučili vseh nogometnih osnov in kako se obnašati na igrišču. Spoznal sem veliko prijateljev, trenerjev, ki so zelo pripomogli k mojemu razvoju. Na nogometne začetke imam res lepe spomine, včasih bi se tja najraje vrnil.

2.  Sedaj se lahko za trenutek dotaknemo tematike, ki je pri ljubiteljih nogometa najbolj popularna. Kako gledate na to, da je bilo nadaljevanje prvenstva odpovedano?
Kljub temu, da sezone nismo začeli po naših željah, smo bili vsi v moštvu razočarani, da se je tekmovanje zaključilo. Če imaš nogomet rad potem ne moreš razmišljati drugače. Vendar pa nato nismo imeli vpliva in vse kar smo lahko storili je, da smo ostali optimistični in se držali ukrepov, katere so uvedli vodilni ljudje.

3. Predzačetkom letošnje sezone je bilo vaše moštvo zelo blizu tretji ligi, na koncu pa ste po odločitvi NZS, da ne izpolnjujete pogojev, ostali brez uvrstitve rang višje. Bi lahko dejali, da je to glavni razlog slabših predstav Brunšvika  v tej sezoni? Je zasedbi (z)manjkalo nekaj motivacije?
Res je, po 20. letih smo v Brunšvik pripeljali naslov prvaka. Storili smo vse kar smo morali, da bi napredovali v tretjo slovensko nogometno ligo. Bili smo prvi na lestvici in nato smo kot prvaki odigrali še kvalifikacije z zmagovalcem 1.MNZ Ptuj, kjer smo prav tako vknjižili zmago. Po vsej logiki in pravilih bi danes morali igrati v tretji ligi. Na žalost se to ni zgodilo, saj je NZS zahtevala, da mora klub imeti nekaj mlajših selekcij če želi napredovati v višji rang tekmovanja. Po vseh zmagah in osvojenem naslovu smo bili nad to odločitvijo zelo razočarani. To je bil glavni razlog, da smo izgubili motivacijo, kar se je poznalo na rezultatih v prvem delu sezone.

4. Po zadnjih informacijah je prišlo do veliko sprememb v vaši ekipi. Kako bo odpoved prvenstva vplivala na razvoj moštva, ki še kako potrebuje uigravanje in treninge ? 
Ekipa se je v zimskem premoru res spremenila in pomladila. Odšlo in prišlo je kar nekaj igralcev. Prav tako je klub pripeljal novega trenerja, ki ve kaj počne, je maksimalno predan in igralci mu  zaupamo. Mislim, da se bomo hitro uigrali in dobro pripravili na naslednjo sezono.

5. Brunšviku ste se pridružili, ko je ta še nastopal v tretji ligi, a se tisto sezono niste izkazali kot velika okrepitev. Kako ste vse uspeli preobrniti, da ste začeli igrati bolje ?
Na Brunšvik sem prišel iz Avstrije, kjer nisem imel veliko kvalitetnih treningov. Seveda za dobre predstave potrebuješ dobro pripravljenost, katere pa pri meni v tistem obdobju ni bilo. Z več treninga in tekmami sem to pridobil in lahko sem začel igrati na višji ravni.

6. Kakšni so cilji ekipe? Si znova želite vsem dokazati, da spadate v sam vrh prvenstvene lestvice ?
Cilj ekipe je vedno biti najboljši. Mislim, da bomo po tako dolgem premoru zbistrili glave in se ponovno motivirali, da se vrnemo na vrh lestvice. Če bomo razmišljali pozitivno in trdo trenirali to ne bi smel biti problem.

7. Najpogosteje igrate na položaju napadalca, veliko tekem ste v letošnji sezoni prav tako odigrali v vezni vrsti, čemur so botrovale poškodbe. Če bi lahko sami izbirali, bi se raje ponovno preselili v konico napada ali vam bolj ugaja igranje v vezni vrsti, kjer lahko bolj vplivate na samo igro svoje ekipe ?
Zelo rad igram ofenziven nogomet in zato mi ni pomembno na katerem položaju igram. Vse kar šteje je, da ekipi pomagam do zmage.

8. Lani ste bili najboljši strelec in igralec prvenstva ter s tem dokazali, da lahko igrate na zares visokem nivoju. Razmišljate o igranju nogometa na višjem nivoju morda kje v tujini?
Nekaj takšnega sem si zmeraj želel. Če se ponudi priložnost jo bom z veseljem izkoristil.

9. Vam v teh časih uspe vzdrževati formo za prihodnjo sezono ali o tem še ne razmišljate?
Vsak dan kljub službi, poizkušam narediti nekaj za sebe, da vzdržujem pripravljenost in že komaj čakam, da se treningi in tekme pričnejo.

10. Za konec pa … Kako gledate na svojo nogometno prihodnost? Imate kakšne posebne cilje ali želje? 
Želim si, da bi nogomet lahko igral zelo dolgo in seveda brez poškodb. Del mene bo celo življenje. Cilj je vedno bil, da bi se z nogometom ukvarjal kot igralec, bodisi kot trener in od tega tudi živel. Zaenkrat uživam vsako tekmo posebaj in pustil se bom presenetiti kam me bo nogometna pot popeljala.

Nino Lokas

Foto: Osebni arhiv Lučo Kočarja