NAPOVED 10. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

V desetem krogu imamo na sporedu dve petkovi srečanji in sicer med Marjeto in Jurovskim Dolom ter mariborskim Taborom in Staršami. V sobotnih štirih tekmah se bodo pomerili Peca in Marles hiše v Črni na Koroškem, Pohorje in Tehnotim Pesnica v Rušah, Malečnik Asfalterstvo Brus in Rošnja-Loka v malečniškem Berlu ter v Rogozi NŠ ROHO in NK Radlje. Vse ekipe se zavedajo, da se bo v sklepnem delu jesenskega dela potrebno potruditi, da bodo lahko ekipe šle v miru na zimski premor. Ponovno lahko pričakujemo številne odlične tekme in izjemne zadetke.

Petek, 27. 10. 2023, ob 19.00; NK Marjeta na Dr. polju – NK Jurovski Dol

V Marjeti zagotovo niso bili zadovoljni z izkupičkom v Rogozi, kjer so si tokratni gostitelji privoščili poraz pri konkurentih iz Dravskega polja. Podobna zgodba pa velja tudi za goste iz Jurovskega Dola, ki so v Limbušu doživeli visok poraz in s tem niso upravičili pričakovanj navijačev, ki se že pripravljajo na zgodovinsko gostovanje v pokalnem tekmovanju in obisk Ljudskega vrta, kjer se bodo pomerili z Mariborom. Najprej pa bodo morali nuditi konkreten odpor ekipi Marjete, ko doma vseeno igra veliko bolj prepričljivo in težko pušča gostom prevlado na igrišču. V Marjeti imajo jasen cilj, ki pomeni tri točke in domačini so tudi favoriti srečanja, ki bo v petek ob 19.00!

Petek, 27. 10. 2023, ob 19.00;  NK Novogradnje Maribor Tabor – NK Maripol Starše

Ekipa Novogradenj Maribor Tabor je po odličnem prvem delu v sedmih krogih v zadnjih dveh krogih  popustila, kar se pozna tudi na trenutni lestvici. Ekipa bo ponovno potrebovala nekaj več odločnosti in natančnosti v napadu, da si povrne samozavest, ki je bila načeta z dvema porazoma. Tokrat imajo pred sabo zelo zahtevno domačo tekmo z vodilno ekipo Starš, ki ne popušča in si z dobrimi igrami povečuje prednost pred zasledovalci. Vsi pa vemo, da se v nogometu hitro lahko zadeve zelo hitro obrnejo v kolikor ni pristop dosleden, pridejo poškodbe ali se pojavi podcenjevanje nasprotnika. Kljub vsem izzivom, ki stojijo pred trenerjema Planincem in Grbavcem se lahko nadejamo izjemno zanimivega večernega srečanja na umetni travi, kjer bodo gostje favoriti, domačini pa bodo skušali na svojem terenu skušali odščipniti tri točke vodilni ekipi.  

Sobota, 28. 10. 2023, ob 15.00; NK Peca – Marles hiše

V Črni na Koroškem se obeta zanimivo srečanje dveh ekip, ki dokazujeta, da lahko igrata na zelo visokem nivoju. Nogometaši Pece so imeli v Staršah zmago na dlani, ki pa se je žal prelevila v nesrečen poraz v izdihljajih tekme. Zagotovo bi bila tudi točka pri vodilni ekipi v gosteh velik, a na koncu jim je športna sreča obrnila hrbet. Ekipa Marka Pšeničnika bo na domači tekmi ponovno napadalno usmerjena proti prav tako črno beli ekipi iz Limbuša, ki pa je doma visoko slavila in dokazala, da še vedno znajo igrati učinkovit nogomet. Ekipa Jurovskega Dola je prišla na zelo razpoloženo ekipo Zvonka Breberja, ki si jasno želi premika v zlato sredino. V soboto so možni vsi trije rezultati, čeprav vlogo favorita prevzemajo domačini.

Sobota, 28. 10. 2023, ob 15.00; NK Pohorje – NK Tehnotim Pesnica

V Rušah se bosta srečali ekipi, ki trenutno zasedata 2. in 3. mesto na lestvici 1. Lige MNZ Maribor. Oboji so prejšnji krog slavili in oboji bodo maksimalno motivirani stopili v tekmo. Trenerja Boris Lazič in Igor Vorih sta imela cel teden na voljo, da pripravita svoji ekipi na zelo pomembno srečanje v borbi za vrh. Rušani so suvereno slavili pri ekipi Rošnje-Loke, Pesničani pa so doma premagali ekipo Tabora, ki je prišla v Pesnico po zmago. Pesničani dokazujejo, da znajo odigrati proti višje stoječim ekipam. Pohorje se lahko letos ponosno pohvali s šestimi zmagami, ki dajejo realno osnovo za vlogo favorita proti Pesničanom. V Rušah lahko pričakujemo pravi nogometni praznik, saj se oboji zavedajo pomena tekme.

Sobota, 28. 10. 2023, ob 15.00; NK Malečnik Asfalterstvo Brus – NK Rošnja-Loka

V Malečniku tokrat gostuje ekipa Rošnje-Loke, ki se močno bori za vsako osvojeno točko v elitni ligi MNZ Maribor. Vsi se zavedamo, da novincem ni lahko v preskoku in da potrebujejo določen čas za integracijo. Kljub vsemu pa imajo sedaj oboji možnost, da se oddaljijo od direktnega konkurenta v drugi polovici lestvice. Obe ekipi bosta igrali na zmago, ki bi jih priključila sredini lestvice. Malečnik se pobira po bledih predstavah na začetku sezone in takoj je viden proces pridobivanja samozavesti, ki se že odraža na lestvici. Prebrodili so težke trenutke in sedaj se je potrebno osredotočit na nov izziv, ki tokrat prihaja iz Dravskega polja. Trenerja Janžekovič in Pekez bosta zagotovo znala presenetiti nasprotnika s kakšno taktično potezo v tekmi, kjer pričakujemo delitev točk.

Sobota, 28. 10. 2023, ob 15.00; NŠ ROHO – NK Radlje

V Rogozi po zmagi nad Marjeto lahko mirno nadaljujejo sezono, ki nakazuje celo na spogledovanje s prvo trojico na lestvici. Zmaga nad Marjeto je vnesla veliko optimizma med domačini in sedaj lahko napadejo ekipo iz Radelj, ki je letos z osmimi porazi v zelo težki situaciji. Ekipa enostavno prejema preveč zadetkov, v napadu pa je realizacija tudi zelo bleda. Kljub vsemu pa bi serija dveh zmag takoj povzročila kakšno spremembo na repu lestvice. Trener Radeljčanov, Bojan Kus, ima zelo težko nalogo pred gostovanjem, kljub vsemu pa ima svoje borce, ki znajo presenetiti tudi v Rogozi. Domačini so jasni favoriti, ki pa bodo morali hitro zadeti. Gostje bodo stavili na trdno obrambo in na proti napade, domačini pa na dominacijo in na realizacijo, ki bi jih popeljala do novih treh točk.