NAPOVED 11. KROGA 3. SNL – VZHOD: Bistrica v Cirkulane, Rogaška doma proti Zrečam, tekma za obstanek v Podvincih

Za vikend je pred nami zadnja tekma rednega dela letošnjega prvenstva če se izrazimo nekoliko v košarkarskem slogu. Glede tega katere ekipe bodo igrale v skupini za obstanek in katere v skupini za prvaka je praktično vse že odločeno. A jasno, točke so kljub vsemu za vse klube nujne…tako za tiste, ki jih čaka boj za naslov in seveda tudi za tiste, ki se bodo do zadnjega borili za obstanek. Vodilno Bistrico znova čaka težek preizkus, saj odhajajo na gostovanje v Cirkulane. Rogaška pa se bo doma pomerila z Zrečami. Naše kamere pa bodo pospremile soboten obračun v Dobrovcah. V nedeljo pa derbi sosedov na lestvici med Podvinci in Šmarjami.

Vodilna ekipa letošnjega prvenstva, ki še ne pozna poraza Slovenska Bistrica v 11. kroga odhaja na zahtevno gostovanje v Cirkulane. Bistričani so v prejšnjem kolu na domačem terenu remizirali proti Rogaški. Videli smo zares dobro predstavo iz obeh strani…na koncu pa povsem zasluženo delitev točk. Bistričani so tako večino svoje prednosti pred zasledovalci uspeli zadržati. Treba je izpostaviti tudi to, da so izenačujoč zadetek dosegli v 92. minuti. A pred njimi je nov preizkus. Cirkulane, ki so znova dokazale, da imajo kvalitetno ekipo so po dolgem premoru brez večjih preglavic uspele premagati Šmarje pri Jelšah z 1:3. Tako eni kot drugi bodo želeli vknjižiti nove točke. Pred nami je prav gotovo izenačen obračun dveh moštev, ki igrata napadalen nogomet.

Dvoboj dveh ranjenih levov se bo odvijal v Rogaški, kjer bodo domači gostili Zreče. Obojni so v prejšnjem kolu zgolj remizirali in tako odprli nadaljevanje prvenstva slabše od pričakovanega. Predvsem so domači prejeli boleč udarec v 92. minuti. Vodili so prav proti Bistrici in vse je že kazalo nato, da se bodo približali zgolj na dve točki zaostanka nato pa je pičil Jaša Martinčič in z glavo dosegel zadetek za izenačenje. Na drugi strani so Zreče v 87. minuti prišle do točke proti zadnje uvrščenim Dobrovcam, kar je vse prej kot zadovoljil rezultat. Jasno pa je, da bodo obojni na tem obračunu iskali dvig forme in tako si lahko nadejamo dobro nogometno predstavo.

Tretje uvrščeni Dravograd, ki je kot vse kaže za nadaljevanje sezone zelo dobro pripravljen bo tokrat odšel na gostovanje v Videm. Pred njimi je gostovanje pri ekipi, ki se bo do zadnjega borila za obstanek. Tako eni kot drugi si želijo točk za dosego svojih ciljev. Jasno za Videmčane je to obstanek v 3. SNL – vzhod…kar se pa tiče Dravograda pa zagotovo še niso vrgli puške v koruzo in po tihem upajo na spodrsljaj Bistrice in Rogaške, da bi se še približali vodilnima položajema.

Dravinja, ki si je z zmago v prejšnjem krogu zagotovila nastop v skupini za prvaka v 11. krogu odhaja na gostovanje v Dobrovce. Nogometaši iz Dravskega polja so presenetljivo na prejšnji tekmi prišli do točke na gostovanju v Zrečah. Kot vse kaže tudi oni resno računajo na obstanek in bodo storili vse kar je v njihovi moči, da jim to tudi uspe. A pred njimi je vse prej kot lahka naloga. Zahtevna preizkušnja jih čaka že sedaj, saj Dravinja velja za ekipo, ki lahko premaga vsakega tekmeca. Jasno pa je, da so točke nujne za domače moštvo.

Dvoboj sosedov na lestvici bo potekal v Celju, kjer bo Šampion gostil Korotan. Po začetku sodeč so Prevaljčani v dosti boljšem stanju kot domači nogometaši, ki so v prejšnjem krogu na gostovanju v Dravogradu doživeli pravo blamažo. Gostje pa so si priigrali zmago z 3:2 v zadnji minuti tekme proti Podvincem. Domačini bodo zagotovo želeli popraviti vtis iz prve tekme po povratku na zelenice. Storili bodo vse, da se pokažejo v boljši luči in vpišejo kakšne točke na svoj račun. A seveda tudi Prevaljčani imajo svojo računico s katero se želijo še oddaljiti od mest, ki ne prinašajo mirnega zaključka prvenstva.

Še en spopad sosedov in ekip iz spodnjega dela lestvice bo potekal v Podvincih, kjer bodo domači gostili Šmarje. Obojni še niso povsem varni od mesta, ki vodi v nižji rang tekmovanja. Domačini se trenutno nahajajo na devetem mestu in imajo deset točk. Na drugi strani Šmarje mesto nižje in pri šestih osvojenih točkah. Tako so točke nujne na obeh straneh. Pričakujemo lahko izenačen obračun do zadnjega sodnikovega žvižga, veliko želje po dokazovanju in borbenosti za vsako žogo. V obeh taborih se zavedajo, da v primeru zmage lahko lažje zadihajo pred nadaljevanjem sezone.