NAPOVED 12. KROGA 3. SNL-VZHOD: Pred našimi kamerami spopad v Rogaški, derbi sosedov na lestvici v Cirkulanah

Liga se je po končanem 11. krogu razporedila v skupino za prvaka in skupino za obstanek. Tako so pred nami zelo pomembne tekme, kjer se bodo direktni konkurenti tako za naslov kot za ohranitev tretje ligaškega statusa pomerili med seboj. Pred našimi TV kamerami bomo pospremili obračun med Rogaško in Dravogradom, zanimivo bo tudi v Cirkulanah, kjer gostuje Dravinja. Ponovitev tekme iz prejšnjega kroga pa bo potekala v skupini za obstanek med Podvinci in Šmarjami.

Derbi kroga bi lahko rekli, saj gre za soseda na lestvici bo potekal v Cirkulanah, kjer bo gostovala Dravinja. Obe moštvi sta trenutno pri dvajsetih osvojenih točkah. Zaostanek za prvim mestom je sicer že zelo velik in sicer devet točk. Tako je borba za prvaka tako za ene kot za druge že praktično izgubljena. Prav tako je drugo mesto oddaljeno šest točk, kar je glede na kvaliteto Rogaške neulovljiv zalogaj. Obojni si bodo prizadevali uvrstitve na tretje mesto, a za kaj takšnega potrebujejo pozitiven niz rezultatov. Ključnega pomena bi po koncu sezone lahko bila prav medsebojna preizkušnja. Zagotovo je pred nami spopad do zadnjega atoma moči in izenačeno srečanje do zadnjega sodnikovega žvižga. Vendar je manjša vloga favorita na strani Cirkulan, saj le te na domačem terenu igrajo zelo dobro in lahko premagajo vsakega nasprotnika. Dravinjčani pa na gostovanjih ne blestijo, kar se je pokazalo v prejšnjem krogu, ko so zgolj remizirali proti Dobrovcam z 2:2, kljub temu, da so že imeli udobno prednost dveh zadetkov.

Še en zanimiv obračun je pred nami v skupini za prvaka. V Rogaški bo gostoval Dravograd, ki je s porazom v prejšnjem krogu zapravil vse možnosti za napad iz ozadja na vsaj drugo mesto. A ne glede na vse bodo zeleni iz Koroške iskali pozitiven rezultat s katerim bi dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi moštvi v ligi. Pri Rogaški pa je računica jasna…uspelo jim je znižati zaostanek za vodilno Bistrico na tri točke. Tako so vrata za prvaka znova odprta. Vendar za kaj takšnega potrebujejo res izjemno serijo pozitivnih rezultatov če bodo želeli skočiti na sam vrh prvenstvene lestvice. Tako je jasno, da bodo v obeh taborih storili vse, da vpišejo vse tri točke. Prav tako bomo ta obračun prenašali v živo na našem Facebook profilu in Youtube kanalu.

Vodilna Bistrica bo moči merila proti Zrečam. Obe moštvi po povratku na nogometne zelenica še nista uspeli vpisati zmage. Zrečani so kot zadnji ujeli vlak za uvrstitev v skupino za prvaka. Za tretjim mestom zaostajajo zgolj za tri točke…tako se bodo zagotovo borili do zadnjega, da jim morda vendarle uspe preboj med prve tri. Bistričani pa so pred krčevitim bojem za naslov prvaka in uvrstitve v višji rang tekmovanja. A za ohranitev prvega mesta bodo morali pričeti zmagovati. V primeru, da jim to ne uspe bo ta cilj zelo težko izpolniti, saj Rogaška iz ozadja iz kroga v krog vrši večji pritisk.

Ponovitev tekme iz prejšnjega kroga bo potekala v Podvincih, kjer bodo domači še enkrat več gostili Šmarje pri Jelšah. V 11. krogu so bili uspešnejši domačini, ki so slavili z 2:1. Morda pa je napočil čas za hitro maščevanje gostov. Nogometaši Podvincev imajo varno prednost pred mesti, ki vodijo v nižji rang tekmovanja. Tako lahko povsem mirno nadaljujejo s prvenstvom in igrajo sproščeno, kar jim bo zagotovo pomagalo pri iskanju pozitivnih rezultatov. Na drugi strani pa so Šmarje v nevarni coni kar se tiče izpada iz lige. Vsaka točka bo za njih zlata vredna in morda ključna v boju za obstanek. Prostora za napake enostavno ni več.

Šampion, ki je za dve točki zaostal za šestim mestom in bo igral v skupini za obstanek čaka domač spopad z Dobrovci, ki se bodo do zadnjega borile za ohranitev tretje ligaškega statusa. Celjska zasebna lahko povsem sproščeno igra, saj imajo pred nevarno cono lepo prednost. Gostje pa se bodo morali na vsaki tekmi potruditi do zadnjega atoma moči, da pridejo do kakšne točke ali vseh treh, ki bi na koncu lahko pripomogle k obstanku. Treba pa je izpostaviti dobro formo Dobrovc, ki so po nadaljevanju prvenstva zabeležile dva remija proti ekipam iz zgornjega dela lestvice. Tako se morajo pri Šampionu zavedati, da v goste prihaja moštvo polno motivacije in vedno večje samozavesti.

Še en obračun ekipe, ki je varna pred izpadom in moštva, ki se bo za le tega borilo do zadnjega bo potekal v Prevaljah, kjer bodo domači gostili Videm pri Ptuju. Korotan zaenkrat pluje v mirnih vodah in lahko igra povsem sproščeno. A kljub vsemu v primeru drastičnega padca v formi lahko zaidejo v težave. Tako bi si z zmago na tem obračunu že po vse verjetnosti uspeli zagotoviti obstanek v ligi. Na drugi strani pa Videmčane čaka nova zahtevna tekma na kateri bi vsaka točka bila zlata vredna. Zaenkrat so sicer na varnem desetem mestu, a kaj ko imajo samo dve točki prednosti pred zadnje uvrščenimi Dobrovci. Položaj je zaenkrat dober, a vse prej kot enostaven. Že z enim samim spodrsljajem se lahko vse skupaj za njih obrne na glavo.