NAPOVED 12. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Letošnji zadnji krog v 1. Ligi MNZ Maribor je pred nami. Ko v naših krajih po mladem vinu zadiši, potem vemo, da se tudi nogometna žoga počasi poslavlja za nekaj tednov do novih zimskih priprav. Kljub vsemu pa je pomembno vzeti zadnji letošnji krog nadvse resno, saj pomlad lahko prinese številne kadrovske spremembe v ekipah in zato je vsaka točka za nadaljevanje prvenstva zelo pomembna. Na vrhu ali na repu lestvice. Zagotovo bodo trenerji svoje ekipe maksimalno pripravili in motivirali na letošnji zadnji krog, da bodo adventni tedni bolj prijetni. Jesenski prvaki bodo zasluženo igralci NK Maripol Starše, ki imajo kar sedem točk prednosti pred Pesnico, ROHO-m in Pohorjem. Radeljčani bodo zagotovo ostali na dnu in pri njih pričakujemo zagotovo nekaj kadrovske svežine za spomladanski del.

Petek, 10. 11. 2023, ob 19.00; ŠD MARJETA NA DR. POLJU – NK PECA

Obe ekipi imata trenutno 18 točk in tokratni dvoboj bo ravno zaradi te izenačenosti zelo zanimiv. Črnjani igrajo vedno zelo dobro na gostovanju v Marjeti in tudi tokrat bodo stavili vse na zmago. Gostje imajo za sabo zelo solidni jesenski del, ki ga lahko sedaj le še nadgradijo. Trener gostov, Marko Pšeničnik, bo iskal svoje priložnosti iz protinapadov, na igrišču pa se bodo postavili kompaktno, da bodo otežili delo domači ekipi, ki je lahko le delno zadovoljna s trenutno situacijo na lestvici. Najbolj jih boli domač poraz proti domačim rivalom iz Starš, kateri so trenutno najboljše uvrščena nogometna ekipa v občini Starše. Zagotovo bo to tudi motivacija za naprej, saj ima ekipa potencial za prva tri mesta. Trener Samir Colnarič je sedaj že konkretno spoznal ekipo in prav gotovo mu bo po uvajalnih mesecih spomladanski del za odtenek lažji. Kljub vsemu so domačini favoriti tega srečanja, kjer bo v petek zvečer pravi nogometni praznik. Tekmo bomo prenašali tudi na Youtube kanalu MNZ Maribor.

Sobota, 11. 11. 2023, ob 14.00; NK JUROVSKI DOL – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

Jurovski Dol je sedaj osredotočen le še na ekipo iz mariborskega Tabora. Naporni jesenski del v prvenstvu in pokalu je pri ekipi Boštjana Žnuderla pustil tudi nekaj posledic, ki se odražajo tudi pri beri točk. Ekipa se bo v prihodnjih krogih prav gotovo zasidrala v sredini lestvice, seveda pa si želijo po porazu s Peco domačini pripraviti najlepšo možno situacijo za praznovanje izjemno uspešne sezone. Pokalna zgodba v Jurovskem Dolu je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi ekipi iz Slovenskih goric. Za svojimi tokratnimi konkurenti iz Tabora zaostajajo dve točki in z zmago bi si zagotovili vsaj eno mesto na lestvici. Gostje pa po domačem bolečem porazu prihajajo v Slovenske gorice po vse tri točke. Nimajo več česa za izgubiti, lahko le pridobijo. Trener Matej Planinc ima ekipo, ki je sposobna narediti vse za zmago v Jurovskem Dolu. V tej tekmi stavimo na neodločen rezultat.

Sobota, 11. 11. 2023, ob 14.00; MARLES HIŠE – NK POHORJE

V Limbušu bomo videli lokalni derbi ekip, ki sta lahko zadovoljni z dosedanjim potekom sezone. Pohorje je v igri za drugo mesto v Staršah sicer doživelo poraz, vendar je bila ekipa tudi zdesetkana. Sedaj pa se zavedajo, da za primat izpod Pohorja potrebujejo tri točke, ki pa bodo vse prej kot lahko dosegljive. Domačini pod vodstvom Zvonka Breberja so zbrali deset točk manj, vendar pa so na Taboru dokazali svojo kvaliteto in dosegli pomembno zmago. So v zelo pozitivni seriji rezultatov in sedaj lahko zaključijo jesenski del na najbolj eleganten način z zmago proti sosedom iz Ruš. Trener Igor Vorih je ekipo po porazu v Staršah malce spočili in jim vlil motivacije za derbi v Limbušu, kjer pričakujemo izjemen obisk navijačev in odličen sobotni nogometni ambient. Favoriti so gostje, ki pa bodo morali odigrati skrajno odgovorno.

Sobota, 11. 11. 2023, ob 14.00; NK MARIPOL STARŠE – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Jesenski prvaki iz Starš nadaljujejo z zelo zrelimi predstavami in nabirajo točke ter si delajo razliko pred zasledovalci. Zmaga proti neposrednim konkurentom iz Ruš je bila pravi balzam za ekipo Tomija Grbavca, ki dokazuje, da ji ni para v letošnji sezoni. Vendar to ni razlog za sprostitev, temveč obveza za spomladanski del, saj se bodo konkurenčne ekipe okrepile. Domačini bodo tudi tokrat jasni favorit proti ekipi Malečnika, ki je bila v minulem krogu poražena s strani Pesnice. Damijan Janžekovič, trener Malečnika, bo v zadnjem krogu želel premagati svojega trenerskega kolega Grbavca in v zadnjem krogu prehiteti še Marles hiše na lestvici. Zadnji trije tedni Malečnika so bili veliko bolj prepričljivi kot začetek sezone. Malečnik je sposoben s pametno igro in kančkom sreče odščipniti točko Staršanom.

Sobota, 11. 11. 2023, ob 14.00; NK TEHNOTIM PESNICA – NK ROHO VBO

Tokratna tekma kroga bo odigrana v Pesnici, kjer se bosta srečala neposredna konkurenta za drugo mesto v 1. Ligi MNZ Maribor. Pesničani so v prejšnjem krogu suvereno slavili proti Malečniku, ekipa ROHO pa je premagala Rošnjo-Loko v gosteh. Oboji so lahko zelo zadovoljni in ponosni na dosedanji del sezone. Piko na i pa bi postavila zmaga v zadnjem letošnjem krogu, kjer bo pravi nogometni spektakel. Veselimo se lahko sobotne tekme dveh ekip, ki zelo veliko zadevata in prejemata malo zadetkov. Trenerja Boris Lazič in Miha Golob pripravljata zmagovalni taktiki za zadnjo tekmo, ki bo pokazala trenutno formo. V tekmi pričakujemo veliko golov in nepopustljivo borbo na razmočenem terenu.

Sobota, 11. 11. 2023, ob 14.00; NK ROŠNJA-LOKA – NK RADLJE

Ekipa Rošnje-Loke pričakuje Radeljčane, ki so od tokratnih nasprotnikov oddaljeni pet točk. Teh pet točk sploh ni veliko, v kolikor bodo gostje presenetili domačine na njihovem terenu. Potrebno se je zavedati, da nas čaka razmočen teren, kjer bo fizična priprava ekip prišla zelo do izraza. Pričakujemo boj za vsako žogo, saj se oboji zavedajo pomena tekme. Domačini bi si z zmago naredili razliko osmih točk, kar bi Radeljčane zelo oddaljilo od obstanka v ligi. Bojan Kus in Luka Pekez imata pred sabo nalogo, ki ni enostavna, vseeno pa je velika motivacija za spomladanski del. Obe ekipi bosta v zimskem prestopnem roku zagotovo deležni okrepitev, v kolikor si želita zagotoviti obstanek v ligi. Naj zmaga boljši!