NAPOVED 13. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Zimski premor se počasi izteka in oči številnih nogometnih navdušencev so usmerjene v 13. krog 1. Lige MNZ Maribor, kjer se bo nadaljeval spomladanski del na štajerskih in koroških nogometnih zelenicah. Ekipe so se okrepile in se pripravljale na domačih terenih in na pripravah v tujini, kjer so zraven napornih treningov gradili tudi zmagovalni moštveni duh. Letošnje leto bo nogometno zaznamovano od rekreativnih lig vse do slovenske reprezentance, ki bo igrala na evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer bo prisotnih tudi veliko ljubiteljev nogometa iz naših koncev. Naj se spomladanski del številnih nogometnih prvenstev pod okriljem MNZ Maribor začne!

Petek, 22. 3. 2024, ob 19.00; NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR – NK PECA

Petkovo večerno srečanje ekip iz sredine lestvice bo na umetni travi in pod žarometi, kar bo v osnovi bolj ustrezalo domači ekipi. V prvem delu se je tekma v Črni končala z rezultatom 1:1. Gostje iz Črne na Koroškem še niso nikoli klonili proti ekipi iz mariborskega Tabora v dosedanjih treh srečanjih. Priprave so Korošci letos izvedli v Umagu, odigrali so kar nekaj tekem proti ekipam iz Avstrije in Slovenije. Sedaj bodo svoje mednarodne izkušnje lahko vnovčili proti ekipi iz Tabora, ki se pripravljala v domačem centru med Dravo in Pohorjem. V ekipah ni prišlo do korenitih sprememb, na obeh straneh je nekaj poškodb, kljub vsemu pa lahko pričakujemo napadalen nogomet obeh ekip, ki imata željo po prvi peterici. Rahlo prednost v tekmi dajemo gostujoči ekipi, ki je malce izkušenejša. Trenerja Matej Planinc in Marko Pšeničnik bosta lahko začela srečanje s svojima udarnima enajstericama.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 23. 3. 2024, ob 15.00; NŠ ROHO – NK MARIPOL STARŠE

Sobotno srečanje ekip iz Dravskega polja ima izjemno velik naboj, saj se bosta pomerili druga in prva ekipa 1. Lige MNZ Maribor. Gostje iz Starš so bili s 3:1 boljši v jesenskem delu in trenutno imajo kar sedem točk prednosti pred zasledovalci iz Rogoze. Ekipa ROHO se je okrepila in jasno napovedala borbo za vrh razpredelnice, kar bi jim lahko z zmago proti Staršanom odprlo vsa vrata v željeno smer. Domačine je okrepil nekdanji slovenski reprezentant Matic Črnic, ki je bil nazadnje aktiven v sosednji Avstriji. Domačini so maksimalno osredotočeni na sobotno tekmo in iskali bodo svojo priložnost proti favorizirani ekipi iz Starš, ki pa ostaja v podobni zasedbi kot v jesenskem delu. Obe ekipi imata cilj vrh lestvice in tudi željo po nastopu v višjem rangu tekmovanja. Trenerja Miha Golob in Tomislav Grbavac s svojima ekipama bosta imela ob terenu številne navijače, ki obljubljajo edinstven nogometni dogodek v 1. Ligi MNZ Maribor. Vlogo favorita dajemo tokrat visoko motiviranim domačinom!

Tekma bo v neposrednem prenosu na YouTube kanalu MNZ Maribor.

Sobota, 23. 3. 2024, ob 15.00; NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – MARLES HIŠE

V Malečniku se nam obeta zelo zanimiva tekma ekip, ki zagotovo nista zadovoljni s svojo trenutno uvrstitvijo na lestvici. Domačini na predzadnjem mestu potrebujejo domačo zmago proti direktnemu konkurentu iz Limbuša. Prvi del sezone se nikakor ni izšel po željah trenerja Damijana Janžekoviča, saj do ekipo pestile poškodbe in veliko smole. Gostje iz Limbuša niso v nič kaj boljšem položaju in bodo morali v Malečniku igrati na zmago, v koliko želijo obdržati položaj na lestvici. Obe ekipi sta prejeli v prvem delu preveč zadetkov, strelci pa tudi niso bili najbolj razpoloženi. Oboji z istimi in jasnimi cilji se podajajo v nove izzive. Vlogo favorita tokrat dajemo domači ekipi, ki bo naredila vse, da se odlepi od trenutnega položaja na lestvici. Prvo srečanje v jesenskem delu, se je končal z remijem v Limbušu. Gostje pa so znani, da znajo v drugem delu sezone delati čudeže in si pravočasno zagotoviti obstanek v ligi.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 23. 3. 2024, ob 15.00; NK POHORJE – NK JUROVSKI DOL

V Rušah je vse pripravljeno na sobotno tekmo, ki jo vsi izpod Pohorja že nestrpno pričakujejo. Domača ekipa Igorja Voriha se je pripravljala doma in vstopa v spomladanski del samozavestna s tretjega mesta. Želja so tri točke, zavedajo pa se, da jim nasproti stoji izjemno trdoživa ekipa Jurovskega dola. Gostje iz Jurovskega dola s trenerjem Boštjanom Žnuderlom so trenutno v mirnih vodah sredine lestvice, potrebno pa bo držati priključek, saj jim Peca beži za dve točki. Gostje imajo zelo učinkovit napad, v obrambi pa so prejeli v jesenskem delu preveč zadetkov. Tekma v Rušah bo zanimiva, saj obe ekipi nimata kaj za izgubiti in ne bo kaj dosti taktiziranja. Vseeno pa diši po remiju v Rušah.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 23. 3. 2024, ob 16.00; NK RADLJE – NK TEHNOTIM PESNICA

Nogometni klub Radlje je pred velikim izzivom. Trener Bojan Kus in uprava so vstopili v akcijo in pripeljali okrepitve, ki jim bodo še kako prišle prav v nadaljevanju prvenstva. Ekipa iz Radelj nima kaj za izgubiti, lahko pa veliko pridobi. Do Malečnika je sicer šest točk, vendar pa se zavedajo, da bo potrebno najprej narediti prvi korak proti ekipi Borisa Laziča, ki pa se ne misli odpovedati najvišjim mestom v ligi. Radlje z novo ekipo so neznanka, ki lahko preseneti in gostje jih enostavno ne smejo gledati preveč z viška. Tekma velikih neznank bo v soboto v Radljah, kjer bodo trmasti domačini sami sebi in celotni ligi skušali dokazati, da še niso za odpis. Veselimo se tekme, kjer so gostje favoriti, ki pa bodo morali svojo zmago potrditi z zelo pametno taktiko na vročem terenu.  

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 24. 3. 2024, ob 15.00; NK ROŠNJA-LOKA – ŠD MARJETA NA DRAVSKEM POLJU

Nedeljski derbi na Dravskem polju je tudi občinskega značaja, saj se bosta pomerila stara znanca. Obe ekipi se zavedata, da bi lahko iz jesenskega dela iztržili kaj več. V taboru gostov so si zagotovo obetali višje mesto na lestvici. Kljub vsemu pa je sedaj spomladanski del in obe ekipi bosta iskali možnost za zmago, ki jo v tem primeru pripisujemo gostujoči ekipi. Prvo tekmo v Marjeti so rutinirano dobili domačini, saj so imeli gostje iz Rošnje-Loke še malce kompleksa proti prvoligašem. Kljub vsemu pa so tokratni domačini pokazali kvaliteto in pridobili kar nekaj pomembnih točk, ki jih bo vzpodbuda za lovljenje sredine lestvice in mirnejšega zaključka. Pičle štiri točke so odmaknjeni od osmega mesta. Marjeta je trenutno na petem mestu in le tri točke do drugega mesta. V Loki bo ogromno navijačev in pričakujemo napet lokalni nedeljski derbi. Trenerjema Luki Pekezu in Samirji Colnariču in njunima ekipama želimo uspešen jesenski start s svojima ekipama.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Lestvica 1. Lige MNZ Maribor po 12-ih krogih.