NAPOVED 14. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Vsi skupaj se že veselimo ponovnega začetka nogometnih tekem v 1. MNZ Maribor, kjer se bodo v soboto odigrale tekme 14. kroga. Ekipe so zaključile fazo priprav in pripravljalnih tekem. Kar nekaj je bilo kadrovskih sprememb in zares se lahko veselimo spomladanskih nogometnih srečanj. Na vrhu lestvice prednjačita ekipi iz Miklavža in Rač. Tokrat smo opravili pogovor z Daliborjem Pašo, ki gleda optimistično na prvo domačo tekmo proti ekipi Pohorja iz Ruš. Omenjeno srečanje bo tokrat tudi v direktnem prenosu na FB in YoutTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor. Konkretno izjavo pred prvo tekmo z Duplekom nam je podal tudi Boris Pisnik, trener NK Miklavž, kateri je zimski premor preživel kot vodilna ekipa lige.

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK PECA

Srečanje ekip iz zlate sredine, ki si vsaka po svoje želi napredovanja po lestvici bo zagotovo zelo zanimivo. V Črni so bili zelo aktivni kar se tiče kadrovanja na relaciji koroških klubov ter klubov iz sosednje Avstrije. Črno-beli dres je zapustil Blaž Glažer, novi igralci pa so: Amar Ahmetović, Aleš Kreuh, Darko Radivojević, Andraž Vrabič in Tin Vrabič. Trener Aleš Klarič bo v spomladanskem delu lahko računal tudi na Jaroša Štiftarje, ki se ponovno vrača na zelenice. V Malečniku pa trener Damijan Janžekovič pravi, da so zadovoljni s procesom priprav in da se že vsi veselijo prve tekme proti vedno neugodni ekipi iz Koroške. Ekipa je pripravljena, igrišče še ni v optimalni kondiciji, vendar so vsi maksimalno motivirani, da tri točke ostanejo doma. Gledalci na tribunah si bodo zagotovo želeli hitrega gola in nato odprte ter napadalne obeh ekip, ki v tem krogu resnično nimata kaj za izgubiti!

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK DUPLEK – NK MIKLAVŽ

V zadnje uvrščeni Duplek prihaja Miklavž, ki ima visoke apetite v letošnji sezoni. Z velikim zanimanjem pričakujemo pozitivne spremembe v ekipi iz Dupleka, ki sicer sameva na dnu lestvice z doseženimi štirimi in kar 66 prejetimi zadetki. Seveda ni lahko v takšni situaciji, vendar si vsi skupaj želimo, da se ekipa iz Dupleka vrne konkurenčna v spomladanski del in da odvzame točke svojim nasprotnikom. Mogoče pa je sedaj trenutek, da se dokažejo mladi in dokazovanja željni nogometaši in povzročijo težave favoriziranim ekipam. Miklavž bo seveda prišel v Duplek samozavestno po tri točke. Ekipa je v pripravljalnih tekmah odigrala superiorno in zelo verjetno je, da bodo varovanci Borisa Pisnika nadaljevali s takšnim tempom. Kljub veliki rezultatski in kvalitativni razliki bo zagotovo odgovorna igra gostov ob vstopu v tekmo zelo pomembna. Vse drugo razen zmage, bi bilo za Miklavž zagotovo razočaranje.

Trener Boris Pisnik je strnil svoj pogled na pester zimski premor, ki je bil v Miklavžu zelo aktiven: V članskem moštvu smo pričeli s pripravami 17.01.2022. V celoti smo jih opravili na domačem nogometnem igrišču, pod zelo težkimi pogoji, saj žal nimamo na razpolago igrišča z umetno travo. Na razpolago smo imeli torej 10 tednov treniranja, ki smo jih izkoristili pod pogoji, ki smo jih imeli. Glede na vse te težke okoliščine, mraz, zmrznjeni tereni, Covid-19 situacija, šolske in delovne obveznosti igralcev, smo vse skupaj izpeljali po začrtanem programu, seveda tudi z nekaj improvizacije, ki se ji skorajda ni mogoče izogniti v tem rangu tekmovanja. Skozi ta cikel priprav smo odigrali tudi 6 pripravljalnih tekem in sicer z ekipami, ki tekmujejo v višjem rangu in ekipami našega tekmovalnega razreda, kjer smo uigravali moštvo, principe in cilje, ki smo si jih zadali  za prvenstvo, ki je pred nami. Cilji pa so jasni in visoko postavljeni. To pomeni gojiti prepoznavno, všečno, efikasno igro, stabilizacijo ekipe, vsakoletno rast in v tekmovalnem smislu obdržati to prvo mesto, ki smo ga že izpolnili v prejšnji sezoni in zaradi  “žreba“ nismo bili uvrščeni v višji rang tekmovanja in sedaj ponovno želimo ponoviti uspeh iz prejšnje sezone.” Sledil je še odgovor na temo pestrega kadrovanja v NK Miklavž: “V zimskem prestopnem roku nas je zapustilo kar veliko število igralcev in sicer 11. Nekateri so zamenjali sredino, druge pestijo zdravstvene težave, nekaj pa jih je prenehalo s treniranjem. Prav tako pa se je v nasprotni smeri zgodilo tudi 10 novih registriranih igralcev, tako da iz tega naslova lahko rečemo, da je bil zelo pester mini zimski prestopni rok v NK Miklavž. Kaj pa to pomeni v nadaljevanju prvenstva, pa bo sedaj pokazal čas, ki je pred nami. Upam in nadejam se, da bomo zastavljene cilje tudi dosegli. Vsem klubom oz. udeležencem pa želim predvsem zdravo in uspešno sezono in naj bo odigrano v fer in športnem smislu.”

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NŠ ROHO VBO – NK JUROVSKI DOL

Domača ekipa bo v Rogozi želela začeti novi del sezone z zmago, da se čim prej začnejo dvigovati na lestvici. V goste jim prihaja ekipa Jurovskega dola, ki drži priključek do najboljših ekip v ligi. Gostje si bodo zagotovo prizadevali čim prej zadeti, saj obramba domačih v letošnji sezoni žal še ni na željeni ravni. Obema ekipama bi zmaga zelo dobro dela z vidika motivacije za prihodnje izzive, ko bo Jurovski dol gostil zadnjeuvrščeni Duplek, ROHO pa bo gostoval v Limbušu, ki se tudi nahaja pri repu lestvice.

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK AKUMULATOR – NK MARLES HIŠE

V Mežici domača ekipa velja za izrazitega favorita, saj so v prvem delu dokazali, da zagotovo spadajo med najboljših pet ekip v 1. članski ligi MNZ Maribor. V miru se lahko pripravijo na tekmo z ekipo iz Limbuša, ki v prvem delu nikakor ni navdušila in je trenutno na dvanajstem mestu. Limbušani bi bili verjetno na tekmi v Mežici zadovoljni že s točko, ki bi jim zagotovo dala motivacije za naslednje tekme. Za približek sredini lestvice bodo morali biti bolj konkretni v napadu, obramba pa bo tudi morala biti bolj zanesljiva v nadaljevanju spomladanskega dela.

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK TEHNOTIM PESNICA – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Domača ekipa iz Pesnice pričakuje favorizirano in tretje uvrščeno ekipo iz Marjete, ki zagotovo prihaja po tri točke. Pesničani so v prvem delu zbrali kar sedem porazov in zadeli le 18 krat. Zagotovo so prelahko prejemali zadetke, na kar bo v nadaljevanju potrebno zelo paziti. Nova tekma je možnost za novo dokazovanje in vsekakor je Marjeta zadosti velika motivacija za domačo ekipo, saj bodo želeli zadržati točke na domačem terenu in se držati zlate sredine na lestvici. Marjeta pa enostavno mora nabirati točke in čakati na spodrsljaje Miklavža in Rač. Šest točk razlike za vodilnim dvojcem je lahko zelo malo v kolikor bodo sami uspešni na naslednjih srečanjih.

Sobota, 26.3.2022, ob 15.00 NK RAČE – NK POHORJE

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Ekipa iz Rač bo svojo prvo spomladansko tekmo odigrala proti Pohorju, ki kot peto uvrščeno moštvo iz jesenskega dela lahko mirno in pametno odpre novi del sezone. Točka za goste bi zagotovo bila lepa bera za začetek novega dela. Rušani pa bodo seveda motivirani tudi za tri točke, ki bi lahko že pomenile skok po lestvici navzgor, za ekipo iz Rač pa bi to pomenilo že malce neprijeten uvod v sezono v dvoboj za prvo mesto z ekipo Miklavža. Prav zanimivo bo spremljati dvoboj ekip, ki bosta morali biti zelo skoncentrirani pri zaključkih in odgovorne v obrambi. Dalibor Peša, domači strateg je pred tekmo motiviran, hkrati pa tudi previden. V kratkem pogovoru je strnil svoje videnje na potek pripravi na želje prvenstvu: “Priprave smo oddelali po načrtu, prijateljske tekme so nam pokazale, da smo na pravi poti. Imamo sicer nekaj poškodb, ki so zagotovo tudi posledica treninga na umetni travi. Pridružila sta se nam Gašper Pipenbaher in Altin Krasniqi. Imamo izkušeno ekipo, ki si želi osvojitve prvega mesta, zavedamo pa se, da je potrebno umiriti situacijo in pametno napredovati iz tekme v tekmo. Vsi si želimo, da se prvenstvo več ne prekinja zaradi pandemije in da lahko končno v miru odigramo spomladanski del prvenstva.”

Sobota, 26.3.2022, ob 18.00 NK RADLJE – ŠD STARŠE

V Radljah bo pod reflektorji potekalo srečanje ekip, ki zagotovo nista najbolj zadovoljni s trenutno situacijo na lestvici. Obojim je prioriteta učvrstiti se v sredini lestvice in varno zaključiti sezono pred novim začetkom. Ekipi prejemata veliko zadetkov, strelci pa tudi niso ravno razpoloženi. Staršani za začetek potrebujejo zmago, da bodo končno prikazali znake življenja in se začeli vzpenjati po lestvici. Domačini iz Radelj ob Dravi pa zagotovo ne bodo pustili, da tri točke splavajo niže po reki Dravi v smeri Starš. Kot pomembno informacijo še navajamo, da bodo navijači Starš lahko odslej končno uživali v domačih nogometnih tekmah na čudovito urejeni in dolgo pričakovani tribuni.