NAPOVED 14. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Prvi krog spomladanskega dela je bil izjemno vznemirljiv in očitno smo pred zelo napeto borbo na praktično vseh delih lestvice. Veseli nas zmaga Radelj, ki so končno pokazale znake življenja in to sedaj zagotovo pomeni napoved za izredno zanimiv boj za obstanek v 1. Ligi MNZ Maribor. Strelci kar 27-ih zadetkov na šestih tekmah so bili zelo dobro razpoloženi in to je odlična popotnica za napadalen in gledljiv nogomet. V ligi se igra zelo všečen, agresiven in kvaliteten nogomet, ki pa ga še dodatno oplemenitijo nogometaši, kateri imajo izkušnje iz igranja profesionalnega nogometa. V prazničnem velikonočnem vikendu nas čaka 14. krog, kjer bo že danes na sporedu srečanje med Marjeto in ekipo iz mariborskega Tabora, ki bo tudi v direktnem prenosu. Veselimo se prihajajočih tekem in podaljšanega vikenda. Srečno vsem ekipam in Bog požegnaj velikonočne dobrote!

Petek, 29. 3. 2024, ob 18.00; ŠD MARJETA – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

Marjeta je proti ekipi Rošnje-Loke zabeležila tri pomembne točke v lokalnem derbiju in sedaj se zavedajo, da je potrebno tri točke potrditi na domači tekmi proti ranjenim levom iz Tabora. Marjeta je osredotočena na vrh lestvice in v kolikor nadaljujejo z zmago, lahko hitro Dravsko polje pridobi resnega konkurenta za vrh. Ekipa je sposobna veliko več kot kaže lestvica in prav zanimivo bo danes na tekmi proti ekipi Mateja Planinca. Ekipa Tabora sicer doma ni razočarala z igralnega vidika, kljub vsemu pa zelo boli domač poraz. Danes lahko trend obrnejo v pozitivno smer in presenetijo favorizirane domačine. Trener Samir Colnarič bo zagotovo želel prevlado na domačem terenu in boj za tri točke bo izjemno zanimiv. Tekmo si boste lahko v direktnem prenosu ogledali na YouTube kanalu MNZ Maribor.

Tekma bo v neposrednem prenosu na YouTube kanalu MNZ Maribor!

Sobota, 30. 3. 2024, ob 15.00; NK PECA – NK POHORJE

Peca je začela po svojih željah z zmago v Mariboru nad ekipo Tabora. S pametno in agresivno igro so Črnjani zabeležili pomembne točke v igri za najboljših pet ekip. Zmaga pa nikakor ne pomeni popuščanja za Korošče, ki se zavedajo moči gostujoče ekipe iz Ruš, ki se je po kiksu Starš približala vrhu lestvice. Pohorje s trenerjem Igorjem Vorihom dokazuje, da zna zadeti v pravih trenutkih in da lahko igrajo z vsako ekipo. Nepopustljivost Rušanov bodo tokrat imeli na preizkušnji domačini, ki bodo morali najti zmagovalno taktiko za uspešno nadaljevanje. Domačini so tokrat favoriti kljub temu, da je Pohorje višje na lestvici. Obe ekipi bosta lahko samozavestno vstopili v igro zaradi uspeha v prejšnjem krogu. Trener domačinov ima verjetno dobro taktično zamisel, kako umiriti vedno bolj željno ekipo Pohorja, kjer si želijo uspešnega zaključka letošnje sezone.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 30. 3. 2024, ob 15.00; NK JUROVSKI DOL – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

V Jurovskem dolu niso začeli spomladanskega dela v željeni smeri, saj so gostovali na zahtevnem gostovanju v Rušah. Tokrat pa se zavedajo, da v kolikor želijo obstanek v sredini lestvice nujno potrebujejo tri točke. Ekipa Malečnika bi se lahko z zmago nevarno približala domačinom in bi vneslo v ekipo nervozo pred nadaljevanjem. Domači trener Boštjan Žnuderl se tega seveda zaveda in domačini bodo veliki favoriti na tekmi z Malečnikom, ki je pa startal s pomembno zmago proti Limbušanom. Bad Red Boysi bodo potrebni v Jurovskem dolu, da dajo krila svojim nogometašem, da se poberejo z zmago od poraza v Rušah. Gostujoče ekipa s trenerjem Damijanom Janžekovičem je doma igrala v zelo težkih pogojih na igrišču, kjer so vidne posledice poplav. Tokrat bodo gostovali na boljši podlagi in bodo lahko trenerjeve ideje še lažje izvedljive. Na tej tekmi diši po remiju z več kot štirimi zadetki.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 30. 3. 2024, ob 15.00; MARLES HIŠE – ROHO

Limbušani so v Malečniku doživeli poraz na težkem igrišču. Pričakovali so zagotovo vsaj točko na težkem gostovanju, na koncu pa so odpotovali v Limbuš brez točk. Zavedajo se, da potrebujejo točke tudi proti ekipam z vrha lestvice. Na domačem terenu so vedno nevarni in tokrat imajo možnost, da jo zagodejo ekipi iz Rogoze, ki pa zagotovo kar kipi od samozavesti. Tekma s Staršami je sedaj preteklost in vse moči bo potrebno zbrati za nove tri točke v Limbušu, kjer je pa dirigent Zvonko Breber, ki zelo rad najde kakšno taktično zamisel. Gostje so seveda favoriti srečanja in trener Miha Golob se tega tudi zaveda. Motivacija v Limbušu zagotovo ne bo takšna kot je bila prejšnjo soboto proti liderju iz Starš. Tekma je bila na visokem nivoju prav tako pa 400-glava množica, ki je bila deležna nogometnega praznika na Dravskem polju. Na takih tekmah se vidi karakter ekipe in čaka nas navdušujoč dvoboj v Limbušu.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 30. 3. 2024, ob 15.00; NK MARIPOL STARŠE – NŠ RADLJE

Staršani so se opekli na prvem letošnjem gostovanju v Rogozi. Po tekmi so prijateljsko stisnili roko domačinom, zavedajo pa se še vedno prednosti štirih točk na lestvici. Sedaj so pred novim izzivom, ki je trenutno prijetno presenečenje 13. kroga, katero pa nujno potrebuje točke, da se približa Rošnji-Loki, ki jim beži za štiri točke. Tekma v Staršah je pomembna, saj si domačini nikakor ne smejo privoščiti spodrsljaja. Vsaka izguba točk je lahko zelo navarna. Podcenjevanje je prepovedano in to bo svojim igralcem pred tekmo “vcepil v glavo” trener Tomi Grbavac, ki išče pot do končnega slavja v Staršah. Superiorna jesen ni zagotovilo za superiorno pomlad in vsaka tekma je nov izziv. Bojan Kus pa bo svojo ekipo in številnimi novinci v ekipi zagotovo znal motivirati, da morda celo presenetijo favorizirano ekipo Starš, kjer napovedujejo zanimivo novost na soboti tekmi.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 30. 3. 2024, ob 15.00; TEHNOTIM PESNICA – NK ROŠNJA-LOKA

Pesničani so bili kar malce presenetljivo poraženi v Radljah in so streznitev doživeli že na prvi tekmi. Seveda poraz ne igra pomembne vloge, ko pogledamo lestvico, zagotovo pa je trenutek, da se na tekmi z Rošnjo-Loko, ki je prav tako skoraj na repu lestvice malce bolj pripravijo na morebitna presenečenja. Trener domače ekipe Boris Lazič seveda ima ogromno izkušenj in bo zahteval od svojih igralcev maksimalno koncentracijo in agresivnost od prvega sodnikovega žvižga. Gostje iz Rošnje-Loke so v določenih delih tekme nakazali, da bi lahko iztržili tudi kaj več, vendar so na koncu morali priznati premoč ekipi iz Marjete. V Pesnici bodo morali čakati na svojo priložnost, da pripravijo veliko presenečenje 14. kroga. Favorizirana ekipa Pesnice bo imela podporo s s tribun in prav zanima nas kako se bo ekipa Luke Pekeza zoperstavila domačinom.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Lestvica po 13. krogih v 1. Ligi MNZ Maribor.