NAPOVED 15. KROGA 3. SNL- VZHOD: BISTRICA PO NASLOV V CIRKULANE, ROGAŠKA Z UPANJEM DOMA PROTI ZREČAM

Za vikend je pred nami predzadnji 15.krog letošnjega prvenstva v 3. SNL- vzhod. Možno je, da bomo že pred zadnjimi tekmami dobili ekipo, ki se bo veselila naslova prvaka in uvrstitve v drugo slovensko nogometno ligo. Najbolj zanimivo bo zagotovo v Cirkulanah, kjer bo Bistrica že z osvojeno točko prišla do končnega prvega mesta. Rogaška pa bo svoje upe želela podaljšati z zmago proti Zrečam. V boju za obstanek pa tako Dobrovce kot Šmarje odhajajo na gostovanje.

Vodilna ekipa lige Bistrica odhaja na gostovanje v Cirkulane, kjer je pred njimi vse prej kot lahka naloga. A jasno motiva na tej tekmi ne bo manjkalo. V taboru gostov se zagotovo zavedajo, da v primeru neodločenega rezultata lahko pričnejo z odpiranjem šampanjca saj bodo tako že pred zadnjim kolom osvojili naslov prvaka in slavje se bo lahko pričelo. Vendar nasproti stoji ekipa, ki na domačih tleh lahko premaga vsakega nasprotnika. Cirkulane so v boju za končno tretje mesto in zagotovo bodo storili vse, da do njega tudi pridejo. Tako je pred nami tekma na kateri lahko pričakujemo srdit boj do zadnjega atoma moči. Bomo pa videli ali bomo že pred zadnjo tekmo letošnje sezone dobili prvaka. Na tem obračunu bodo prisotne tudi naše kamere!

Drugo uvrščena Rogaška bo svoje upe želela podaljšati z zmago proti Zrečam. A jasno ni več vse odvisno od njih samih. Morali bodo imeti tudi nekaj sreče če se še želijo pred zadnjim krogom vključiti v boj za naslov. Težko je pričakovati, da bi varovanci Franca Fridla mlajšega izgubili ali remizirali na domačem terenu proti Zrečam, ki še vedno po nadaljevanju sezone nimajo zmage. Kako se bodo Zrečani lotili tega gostovanja bo zanimivo videti. Morda pa vendarle najdejo motivacijo za zaključek sezone in za konec zagrenijo življenje Rogaški.

Dravinja, ki se z Cirkulanami bori za končno tretje mesto bo gostila Dravograd. Dravinjčani so letos s svojima dvema zmaga proti Rogaški zelo pripomogli Bistrici do naslova. A tokrat je pred njimi povsem drugačen tekmec. Dravograjčani, ki so za ta drugi del na nek način pričeli s sestavo mladega moštva za naslednjo sezono so željni teh težkih tekem, da pridobijo potrebne izkušnje za nadaljevanje njihove poti. Iz kroga v krog igrajo drugače…a trenutno so zapadli v manjšo krizo saj že štiri tekme niso uspeli zmagati. Jasno če bodo želeli skalp Dravinje bodo morali odigrati morda celo svojo najboljšo tekmo po nadaljevanju prvenstva. A s tem se v taboru domačih zagotovo ne strinjajo.

Šampion, ki se nahaja na 7. mestu bo gostil Korotan. Prevaljski velikan je v tem drugem delu sezone povsem razglašen in nikakor ne uspe nanizat dveh ali celo treh dobrih tekem. Na drugi strani pa imamo zasedbo Šampiona, ki je dokazala, da morda spada v zgornji del lestvice in kot vse kaže se jim nasmiha končno sedmo mesto…kar je tudi prvo mesto v skupini za obstanek. Vendar ne glede na vse…Korotan je ekipa, ki lahko naenkrat prične z boljšimi predstavami in na krilih Triplata preide v dobro formo ter začne nizati rezultate, ki jih želijo. Tako bodo morali pri Šampionu ostati zbrani skozi celotno srečanje če bodo na koncu želeli do novih treh točk.

Dobrovce bodo presenečenje iskale v Podvincih, kjer jih čaka srdit boj za obstanek v ligi. Domači Podvinci sicer so varni kar se tiče samega obstanka a se borijo za končno sedmo mesto in bodo zagotovo motivirani pričakali moštvo iz Dravskega polja. V taboru gostov pa je jasno vsaka tekma za biti ali ne biti. Do konca sta še dva obračuna…sicer imajo na lestvici prednost dveh točk pred zadnjimi Šmarjami, a to se lahko spremeni že po vsaki tekmi. Zato je jasno, da bodo do konca sezone morali odigrati na svojem najvišjem možnem nivoju če bodo želeli zadržati trenuten položaj.

Videm, ki je pred začetkom zadnjega dela prvenstva bil v nevarni coni izpada je v pravem trenutku našel pravo formo in sedaj lahko povsem mirno pričakajo konec sezone. So v dobrem nizu štirih zaporednih tekem brez poraza, kar jim je tudi prineslo ugoden položaj v katerem trenutno so. V goste jim tokrat prihajajo Šmarje, ki so v ravno nasprotni situaciji kot Videm. Trenutno so na zadnjem mestu tako je jasno, da so točke nujne. Zanimivo pa bo videti kako se bodo znašli pod pritiskom nujnega osvajanja točk. A morda so le tega že vajeni saj skozi celotno sezono že lovijo mesta, ki zagotavljajo obstanek. Vendar sedaj časa enostavno ni več…zmaga je nujna!