NAPOVED 15. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Pred nami je spomladanski del nogometnega dogajanja v izjemno zanimivi 1. ligi MNZ Maribor, kjer bo v preostalih krogih potekal zelo zanimiv boj. Zanimivo bo na vrhu, kakor tudi na repu lestvice. Klubi so se lahko v zimskem premoru okrepili z novimi močmi, opravili pa so lahko tudi dostojne priprave ter odigrali pripravljalne tekme. Po generalkah ne bo več možnosti za eksperimentiranje in potrebno bo z vso odgovornostjo in zanosom vstopiti v 15. krog, kjer nas čakajo številne zanimive tekme. Vsi skupaj si želimo veliko golov in napetih trenutkov, prav tako pa si želimo čim več gledalcev na tekmah, saj si jih ekipe tudi zaslužijo.

Petek, 17. 3.2023, ob 18.00 ŠD MARJETA NA DR. POLJU – NK PECA

Prva tekma spomladanskega dela bo zagotovo izjemno zanimiva, saj se srečata ekipi z vrha lestvice, kjer so razlike zelo majhne. Obe ekipi sta opravili priprave na jadranski obali in sedaj gresta obe v tekmo z željo po treh točkah. Oboji prejemajo zelo malo golov (17 prejetih), glede učinkovitosti pa so v Marjeti v veliko boljšem položaju, saj so jih zabili kar 40! Tokrat bo favorit domača ekipa pod vodstvom Petra Francija, ki jasno cilja na vrh lige. Lani jim je zmanjkalo malce energije in sreče, letos pa ni več preprek za naskok na vrh. Črnjani pa bodo s pametno igro pod vodstvom Marka Pšeničnika iskali svoje priložnosti in preko kvalitetnih posameznikov čakali na svoje priložnosti. V Marjeti se v večerni tekmi obeta odlična tekma pred številnimi gledalci.

Petek, 17. 3.2023, ob 19.00 NK MARIBOR TABOR – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Mariborski Tabor se je odločil, da bo svoje domače tekme igral pod žarometi in na umetni travi. V klubu so se odločili tudi za spremembo na trenerskem položaju in po novem je trener Matej Planinc, njegov pomočnik pa je Stavre Davidovski. Oba odlično poznata klub, videli pa bomo ali je to samo začasna sprememba ali bi trenerski dvojec lahko bil dolgoročna rešitev. V ekipi je bilo nekaj prestopov v obe smeri, kljub vsemu pa pravijo, da imajo ponovno zelo konkurenčno ekipo. Podobni izzivi so tudi v Malečniku, ki bo skušal z zmago prehiteti svoje tekmece z desnega brega Drave. Oboji imajo pred sabo velik izziv in to preboj v prvih pet ekip lige. Trener Malečnik Damijan Janžekovič pozna zelo dobro celotno ligo in se zaveda, da bo potrebno od prve minute stopiti na gas. V tekmi so favoriti domačini, predvsem s stališča igranja tekme na umetni travi. Čaka nas nepopustljiv boj ekip s sredine lestvice.

Sobota, 18. 3.2023, ob 15.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK POHORJE

Sobotne srečanje Pesnice in Pohorja bo tekma kroga, ki jo bomo tudi v živo prenašali! Zelo ambiciozna sredina iz Ruš je z okrepitvami nakazala, da bodo napadli z vso močjo saj niso zadovoljni s trenutno situacijo na sredini lestvice. Zmaga pri četrto uvrščeni ekipi Pesnice bi bila lep začetek za spomladanski start. Domačini iz Pesnice bodo zagotovo želeli pokazati, kdo je gospodar na pesniškem igrišča in jim ne pride niti na pamet, da bi točke odpotovale v Ruše. V obeh taborih se čuti velika želja po prvi tekmi, kjer bo zagotovo veliko število gledalcev. Novi trener Rušanov je postal Nejc Repina, ki ga čaka zanimiv trenerski izziv. Tovrstni dvoboji z igralci, ki so krojili najvišje range slovenskega nogometa so prava poslastica in promocija za nogometne navdušence.

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Sobota, 18. 3.2023, ob 15.00 NK MIKLAVŽ – NŠ ROHO VBO

Pomlajena ekipa Miklavža v jesenskem delu nikakor ni našla priključka sredini lestvice in bo sedaj morala ponovno napasti iz predzadnjega mesta. Miklavžani pod vodstvom Bojana Špehonje so priprave oddelali na domačih terenih, odlične pripravljalne tekme pa so pokazale, da je ekipa pripravljena na sosedski derbi z ekipo ROHO. Goste bodo v Miklavžu vodeni s strani novega trenerja Grege Beraniča, ki dobro pozna kader in ligo. Ekipa iz Rogoze je tokrat favorit srečanja, saj se nahaja v zgornjem delu lestvice kjer si tudi želi končati letošnjo sezono. Sosedski derbi bo zagotovo privabil številne navijače, da podprejo ekipi, ki imajo v svojih vrstah številne mlade nogometaše, ki se bodo zraven izkušenih razvijali v odlične nogometaše.

Sobota, 18. 3.2023, ob 15.00 NK KOROTAN – NK RADLJE

Športni park Ugasle peči bo v soboto gostil prvi koroški derbi, saj bodo na Prevaljah gostovali nogometaši iz Radelj. Gostje niso zadovoljni s trenutno situacijo, bodo pa vsaj točko iskali v svojih konkurentih iz vrst Korotana. Domačini so dokazali, da znajo na domačem igrišču tudi remizirati in pustiti točke gostujoči ekipi. Domačini iz Prevalj bodo prevladovali na igrišču, saj imajo kvaliteto s katero so na vrhu lestvice. Po pripravljalnih tekmah se v Prevaljah vsi veselijo začetka spomladanskega dela, saj se zavedajo, da se lahko letos zgodi marsikaj lepega ob koncu sezone, ki pa ne bo prišlo samo od sebe. Potrebno bo odigrati odlični nogomet, saj se bo vsaka napaka kaznovala s strani zasledovalcev, ki jih pa ni malo. Čaka nas derbi in razburljiv boj za osvojitev prvaka s strani domačinov, prav tako pa tudi boj za sredino lestvice s strani Radeljčanov.

Sobota, 18. 3.2023, ob 15.00 ŠD STARŠE – NK AKUMULATOR

Zelo lepo presenečenje jesenskega dela je ekipa iz Starš, ki je trenutno na drugem mestu lestvice. Nad njimi je le prevaljski Korotan. Domača ekipa pod vodstvom Tomislava Grbavca vstopa v drugi del sezone samozavestno in nima kaj za izgubiti. Zaloga točk je odlična, sedaj pa je potrebno igrati na visokem nivoju tekmo po tekmo in pridno zbirati točke. Gostje iz Mežice imajo pred sabo težko tekmo, kljub vsemu pa tudi oni nimajo kaj za izgubiti. Pomembno je, da se zoperstavijo favoriziranim domačinom in pokažejo kaj znajo. Trener Aleš Klarič, ki je nadomestil Nika Podvinskega ima v svojih vrstah nekaj novih obrazov, številni pa so tudi zapustili ekipo. Kljub vsemu pa bodo Mežičani strnili svoje vrste in naredili vse, da si zagotovijo obstanek v ligi.

Sobota, 18. 3.2023, ob 15.00 NK MARLES HIŠE – NK JUROVSKI DOL

V Limbušu nas v soboto čaka srečanje ekip, ki se želita ustaliti v sredini lestvice in prikazati čim boljši nogomet. Oboji so do sedaj imeli vzpone in padce, sedaj pa bo pomembno čim boljše vstopiti v drugi del napete sezone. Domačini so se okrepili z nekaterimi novimi igralci, ki bodo zapolnili jesenske vrzeli, novost pa je tudi na trenerskem mestu, kjer bo odslej ekipo vodil priznani nogometni trener Zvonko Breber. Menjava trenerja pogosto vpliva na igralce pozitivno, potrebno pa bo dobro delo in timski duh pokazati na domačem igrišču proti sila neugodni ekipi iz Jurovskega dola. Gostje iz Jurovskega dola imajo kvaliteto in tudi znanje stratega Luke Sambolca, ki je s svoje ekipo v jesenskem delu dokazal, da lahko premaga tudi najbolj renomirane tekmece v 1. Ligi MNZ Maribor. V ekipi ima dobro kombinacijo mladih in izkušenih igralcev, ki tvorijo zelo dobro moštvo. Veselimo se lahko srečanja v Limbušu, ki bo zagotovo privabilo številne navijače obeh ekip.