NAPOVED 16. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Prvi krog v 1. Ligi MNZ Maribor je za nami! Favorizirana Marjeta je morala priznati premoč gostov iz Črne, ki so tokrat hladnokrvno zabijali na Dravskem polju. Mariborski Tabor in Malečnik sta se v petkovi tekmi razšla brez zmagovalca. Pohorje je začelo spomladanski del silovito z zmago pri Pesnici. Miklavž in ROHO VBO sta remizirala po dramatičnem zaključku, kjer je vratar Nejc Kerhe v sodnikovem podaljšku priboril zlata vredno točko. Prevaljski Korotan je rutinirano dobil koroški derbi z Radljami. Staršani nadaljujejo svoj zmagovalni niz, tokrat so doma premagali Mežičane, v ekipi Marles hiš iz Limbuša pa niso pustili presenečenja s strani Jurovskega dola.

Sobota, 25. 3.2023, ob 14.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK TEHNOTIM PESNICA

Malečnik lahko po remiju na Taboru na domačem igrišču v miru pričakuje goste iz Pesnice, ki so izgubili srečanje z okrepljeno ekipo Pohorja. Malečnik je imel v izdihljajih tekme celo možnost za zmago, ki pa se je na koncu vseeno odvila v smeri remija kar je tudi realno glede na videno med tekmo. Sedaj prihaja v Malečnik ranjena Pesnica, ki ne skriva ambicij po uvrstitvi med najboljše tri ekipe letošnje sezone. Pesničani so sicer imeli svoje priložnosti, Rušani pa so znali iz svojih priložnosti zabiti gol več. Pesničani so seveda malce razočarani, da so začeli spomladanski dela s porazom, kljub vsemu pa je to lahko dober obet za še bolj koncentrirano in motivirano igro proti Malečniku, ki je na svojem igrišču zelo trd nasprotnik. Tekma s pravim nabojem prihaja ob pravem času in zagotovo bodo gledalci prišli na svoj račun.

Sobota, 25. 3.2023, ob 15.00 NK POHORJE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

V Rušah se obeta izjemno nogometno srečanje dveh ekip, ki imata obe željo po vrhu lestvice. Domačini niso bili zadovoljni z jesenskim delom in so se za pomlad močno okrepili na trenerski in igralskih pozicijah. Začetek novega dela se je začel po pričakovanjih, čeprav je bilo gostovanje pri zelo dobri ekipi Pesnice. Prvi pomemben korak v pravo smer je narejen, sedaj prihaja na domači ruški teren ekipa Marjete, ki pa je željna dokazovanja in zmag. Lani se jim je zalomilo prvenstvo ravno v Rušah in tokrat vedo po kaj pridejo. Gostje bodo zelo motivirani in tri točke bodo jasen cilj. Vsi pa vemo, da je na takšnih tekmah tudi točka lahko zelo velik uspeh. Prav gotovo bo to osrednja tekma prihajajočega konca tedna, ki bo v Ruše privabila veliko domačinov in prav gotovo zmage željnih gostov iz Dravskega polja.

Sobota, 25. 3.2023, ob 15.00 NK PECA – NK MARLES HIŠE

Črnjani so v velikem slogu premagali Marjeto z zadetkoma Nejca Obretana in Andraža Vrabiča. Peca ima ekipo, kjer se vidi sinergija mladosti in izkušenj. Tekme v Marjeti se lahko dobijo le s pametnim vodenjem in izjemno eksekucijo, ki pa jo v Črni zagotovo imajo. Tokrat pričakujejo na domačem terenu Limbušane, ki pa so doma dali jasno vedeti, da je potrebno resno računati na njih. S trenerjem Breberjem in razpoloženim Gregorjem Zgrabičem so odločno napadli sredino lestvice, ki bi jim zagotovila mirno nadaljevanje sezone. Vsaka tekma je za Limbušane pomembna, saj se liga krči na 12 ekip in ni jasno koliko ekip bo izpadlo. Radlje in Miklavž jim dihajo za ovratnik in zato morajo nadaljevati v pozitivnem nadaljevanju. Točka za Limbušane v Črni ne bi bila niti tako slaba. Domačini pa bodo šli jasno na novo zmago. Veselimo se lahko črno belega derbija tokrat na koroških tleh.

Sobota, 25. 3.2023, ob 15.00 NK AKUMULATOR – NK KOROTAN PREVALJE

V Mežico prihaja prevaljski Korotan, ki je po uvodni domači tekmi z Radljami samozavestno na prvem mestu lestvice. Gostje prihajajo v Mežico po jasno zmago in naslednje tri točke, ki so nuja v kolikor želijo ostati na vrhu. Zasledovalci bodo zelo veseli vsakega prevaljskega spodrsljaja. Trener Tin Küzma seveda ve kaj ga čaka na gostovanju in bo svojo ekipo dodatno motiviral v novem koroškem derbiju. Nejc Plesec je ponovno našel svoj golgetrski ritem in spet postaja strah in trepet vratarjev. Domačini bodo pa skušali biti produktivni v obrambi in v protinapadih proti svojemu velikemu koroškemu konkurentu. Ohromljena ekipa s kratko klopjo iz Mežice bi bila s točko proti Korotanu zelo zadovoljna. Pustimo se presenetiti, koroški derbiji lahko vedno postrežejo z veliko mero presenečenj.

Sobota, 25. 3.2023, ob 15.00 NŠ ROHO VBO – NK MARIBOR TABOR

Ekipa ROHO VBO je v sosedskem derbiju v Miklavžu bila pred zmago na gostujočem terenu, na koncu pa se je tekma zaključila z remijem. Tokrat v Rogozo prihaja Tabor, ki je idealen tekmec po meri, saj bi se z zmago domačini malce odlepili od mariborskih kolegov. Gregor Beranič bo s svojo ekipo tokrat napadel goste, saj nima kaj za izgubiti. Po točki v Miklavžu je zmaga obveza in želja v ekipi, ki ima izreden potencial. Na drugi strani bo tokrat ekipa Tabora, ki je prav tako začela novi del s točko. Pričakovali so zagotovo kaj več od tekme z Malečnikom, na koncu pa so premagali skoraj sami  sebe. V izdihljajih tekme je Bine Pušnik poskrbel za končno veselje domačih in napovedal da bo ekipa v prihodnje bolj pazljiva od zadaj ter skoncentrirana v napadu. Napake in nesporazumi so sestavni del nogometa, ki je zato tako priljubljen šport v svetu. Rahlo prednost tokrat dajemo domači ekipi.

Sobota, 25. 3.2023, ob 17.00 NK RADLJE – NK MIKLAVŽ

Radlje so izgubile koroški derbi v Prevaljah proti favorizirani ekipi Korotana. Razlika v kvaliteti je bila očitna. Trener Bojan Kus bo svoje točke iskal ravno v tekmah, ki so pred ekipo Radelj. Zaveda se, da je potrebno poskrbeti za zadostno število točk in da je zmaga proti Miklavžu nuja. Prednost domačega igrišča jim daje tudi vlogo favorita. Na drugi strani pa so Miklavžani, ki so iztržili remi v sodnikovem podaljšku. Zagotovo bo to motivacija za rumeno-črno ekipo Bojana Špehonje, ki si želi svojo mlado ekipo dvigniti proti sredini lestvice. Zelo težko delo jih čaka v Radljah, čeprav so že večkrat pokazali, da znajo odigrati in vzeti točke višje stoječim ekipam. Pred nami je težke tekma, kjer se bo čutila tudi nervoza in velika želja po zmagi. Oboji morejo zmagati, diši pa po remiju.

Nedelja, 26. 3. 2023, ob 15.00 NK JUROVSKI DOL – ŠD STARŠE

Ekipa Jurovskega dola je doživela poraz v uvodnem srečanju v Limbušu. Kar štirje zadetki v lastni mreži niso dobra popotnica, kljub vsemu pa se lahko vse obrne v novi tekmi proti ekipi iz Starš, ki samozavestno premaguje svoje tekmece in kaže zobe v boju za vrh. Staršani ne popuščajo pod vodstvom Tomija Grbavca, ki ekipo drži na visokem nivoju. Zmago proti Akumulatorju bo sedaj potrebno potrditi v Jurovskem dolu, kjer pa ni enostavno zmagati. Domačini bodo zagotovo tokrat pametno čakali na nasprotnikove napade in s protinapadi skušali prelisičiti obrambo Starš. Jurovski dol je tokrat v sila neprijetnem položaju, saj se zavedajo krčenje lige in zato je potrebno iskati točke tudi proti najvišje rangiranim ekipam. Vsaka točka bo za obe ekipi zelo pomembna v boju za vrh ali za obstanek. Pred nami je še veliko tekem, vendar je pomembno zavedanje, da je potrebno vzeti vsako točko, ki se ti ponuja. V Jurovskem dolu bo napeto kot že dolgo ni bilo!