NAPOVED 17. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Prihaja nov konec tedna z novimi derbiji! Petkov večerni koroški derbi bo v Radljah, kjer se bodo srečali domačini iz Radelj s favorizirano ekipo Pece. V Staršah pa bo v soboto srečanje lokalnih rivalov iz Starš in Marjete. Na obeh derbijih pričakujemo odlično vzdušje in izjemen obisk. Pesnica bo tokrat gostila Limbušane, v Malečnik pa prihajajo ranjeni Rušani. V nedeljskih tekmah bomo lahko v Loki spremljali srečanje Rošnja-Loka proti Jurovskemu dolu, v Rogozi pa bo domači ROHO gostil mariborski Tabor. Tekma v Rogozi bo predvajana s TV produkcijo na You tube kanalu MNZ Maribor.

Petek, 19. 4. 2024, ob 19.00; NK RADLJE – NK PECA

Večerni koroški derbi v Radljah bo pravi spektakel! Domačini nujno potrebujejo točke in nimajo več kaj dosti za kalkulirati v kolikor si še želijo igrati v 1. Ligi MNZ Maribor. Do konca sezone je le še šest tekem in tri točke so obveza za ekipo Bojana Kusa. Poraz v Jurovskem dolu je zagotovo že pozabljen in sedaj so vse moči uprte v petkovo tekmo z Peco, ki pa melje in melje. Gostje iz Črne prihajajo v Radlje po novi paket treh točk, ki jih bi lahko pripeljal tudi med najboljše tri ekipe. Ekipa igra čvrsto in zadeva v pravih trenutkih tekme. Prosti streli so letos njihov veliki zaveznik in resnično se lahko veselimo tekme v Radljah, kjer bodo prisotne emocije klubov, ki se vsak po svoji strani bori za svoj končni cilj.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 20. 4. 2024, ob 17.00; NK MARIPOL STARŠE – ŠD MARJETA

V Stašah bo prav tako naelektreno vzdušje, saj sta obe ekipi v borbi za vrh 1. lige MNZ Maribor. Staršani so v prejšnjem krogu nadaljevali svoj zmagoviti niz in doma v zaključku tekme proti Pesnici prišli do zlatih treh točk, ki jih ohranjajo na sedmih točkah prednosti pred ekipo ROHO in pred Marjeto, ki bo tokratni tekmec. Simpatično rivalstvo bo v soboto doseglo vrhunec na novem vzorno urejenem športnem objektu, kjer gostje iz Marjete napovedujejo masovni obisk. Domačini pa se zavedajo, da je to tekma, ki lahko sosede oddalji od svojih želja. Trenerja Tomislav Grbavac in Samir Colnarič bosta morala najti zmagovalno formulo za tri točke za svoji ekipi, kateri obe dokazujeta, da sta trenutno v odlični formi. Tekma, ki prihaja ravno v pravem trenutku nam lahko postreže z vsemi tremi možnimi končnimi rezultati. Domačini so seveda favoriti, ki pa se bodo morali izjemno potruditi, da zlomijo ekipo Marjete, ki rada zabija in zelo nerada prejema zadetke.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 20. 4. 2024, ob 17.00; NK TEHNOTIM PESNICA – MARLES HIŠE

V Pesnico tokrat prihajajo Limbušani, ki so se po dveh zmagah z direktnimi konkurenti približali sredini lestvice, ki je njihov realni cilj. Pesničani so si z zelo pametno in odgovorno igro v Staršah skoraj priigrali točko. Žal so nekaj minut pred koncem dobili zadetek, ki je razblinil njihove želje na vročem gostovanju pri prvo uvrščeni ekipi. Tokrat je njihov nasprotnik ekipa, ki je vedno znova dobra za presenečenja in želi presenetiti višje uvrščene ekipe. Dokazujejo, da lahko zmagujejo doma in na gostovanjih in tokrat lahko celo presenetijo Pesničane, ki si želijo še malce korekcije na lestvici. Domačini bodo favoriti, morali pa bodo svojo vlogo upravičiti pred številnimi navijači, ki bodo prišli iz Limbuša.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 20. 4. 2024, ob 17.00; NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK POHORJE

V Malečniku rešujejo letošnjo sezono in si želijo skoka na višje mesto, ki pa se jim konkretno izmika. Limbušani so pred Malečnikom trenutno za pet točk in to pomeni, da se mora na Berlu dogoditi velika domača zmaga nad ranjenimi levi iz Ruš, ki so bil visoko poraženi v Marjeti. Za Pohorje je bil to zelo boleč poraz, ki pa ga bodo hoteli na vsak način pozabiti z zmago v Malečniku, ki doma težko pušča točke. Domačini bodo na svojem težkem igrišču iskali svojo pot do zmage, ki pa bo vse prej kot lahka. Pohorje je v Marjeti sicer imelo svoje priložnosti, ki pa žal niso hotele v mrežo. Festival prečk in stativ v Marjeti na obeh straneh je bil izjemen in Pohorci se zavedajo, da se jim bo v kratkem nasmehnila športna sreča. Želijo si tretje mesto in sedaj je vse v njihovih rokah, da si ga tudi prislužijo. Gostje iz Ruš so favoriti srečanja v Malečniku.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 20. 4. 2024, ob 17.00; NK ROŠNJA-LOKA – NK JUROVSKI DOL

V Loki je pred nami tekma Rošnje-Loka proti Jurovskemu dolu, ki bo v nedeljskem popoldanskem terminu. Domačini si na vsak način želijo obrniti negativni trend v pozitivnega, kar pomeni, da enostavno morajo premagati goste iz Jurovskega dola. Domačini potrebujejo zmago, ker se zavedajo trenutne slabe situacije, ki bi jih lahko zelo hitro vrnila v 2. Ligo MNZ Maribor. Gostje iz Jurovskega dola pa igrajo toplo-hladno in zbirajo točke, ki jih držijo v zlati sredni. Trener Boštjan Žnuderl se zaveda, da lahko na lestvici še pridobi, vendar pa je pomembno premagati kolega Luko Pekeza, ki pa bije svojo tekmo in bitko za obstanek s svojimi varovanci. Pred nami je trda in borbena tekma, kjer so gostje favoriti.

Nedelja, 20. 4. 2024, ob 17.00; NŠ ROHO – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

V Rogozi so bili po porazu v Črni zagotovo zelo razočarani. Kljub vsemu pa so še vedno prvi zasledovalec ekipe Starš in sedaj lahko z zmago ponovno napovedo borbo za vrh. V primeru kiksa Starš, bi se jim lahko približali na štiri točke razlike. Izredno pomembna tekma je za domačine, ki so odlično startali spomladanski del in sedaj si želijo nadgradnje dela iz zadnjih let. Trener Miha Golob bo moral najti pravi recept proti ekipi Mateja Planinca, ki je končno prišla do treh točk. Gostje nujno potrebujejo točke in zavedajo se, da je Rogoza zelo lep kraj, kjer bi lahko na lep način razjezili domačine. Potrditev treh točk iz tekme z  Malečnikom bi bilo izjemno za goste iz Tabora. Tekma bo odlična in tudi tukaj pričakujemo veliko število obiskovalcev. Nedeljsko srečanje bo tudi v direktnem prenosu na You tube kanalu MNZ Maribor.