NAPOVED 17. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Prejšnji krog v 1. Ligi MNZ Maribor je bil izjemno bogat z vidika zadetkov! Videli smo kar 27 zadetkov, kar pomeni kar 3,9 zadetka na srečanje. Vodilni dvojec, Korotan in Starše nadaljujejo izjemno sezono, Korotan je slavil na gostovanju v Mežici, Starše pa v Jurovskem dolu. Pohorje je doma oddalo točke ekipi Marjete, ki se je maščevala za lanskoletni poraz, Peca pa je dobila domačo tekmo z Limbušem. Malečnik je doma visoko ugnal Pesnico za katero je to že drugi zaporedni poraz. Ekipi Tabora in Miklavža sta prišli do dveh pomembnih zmag v Rogozi in na gostovanju v Radljah.

Oglejte si vrhunce tekem 16. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Petek, 31. 3. 2023. ob 19.00 NK MARIBOR TABOR – NK RADLJE

Mariborski Tabor je v Rogozi prišel do pomembne zmage v gosteh. Gostje so odlično so začeli in povedli s kar tremi goli razlike. V drugem polčasu pa so prejeli dva zadetka, kljub vsemu pa so se na koncu veselili treh točk. Dejan Bijelić, Miha Leskovar in Timi Šantl so v prvem polčasu zadeli za mariborsko ekipo, ki pa je v nadaljevanju tekme malce popustila. Tokrat na Tabor prihaja ekipa iz Radelj, ki je bila poražena na domačem igrišču s strani Miklavža. Gostje so bili bolj konkretni in v protinapadih so uspeli dva krat premagati vratarja Petra Ferka. Trener Bojan Kus in igralci Radelj se bodo lahko svojim navijačem oddolžili z dobro igro in borbo v gosteh in osvojitve vsaj  točke, ki bi jim dala poleta za nadaljevanje. Domači trener Matej Planinc bo zagotovo svoje igralce znal motivirati na domači večerni petkovi tekmi po žarometi.

Oglejte si vrhunce 16. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 1. 4. 2023, ob 16.30, NK TEHNOTIM PESNICA – NŠ ROHO VBO

Pesničani so doživeli že drugi zaporedni poraz, tokrat so bili premagani v Malečniku. Trener Boris Lazič bo tokrat moral igrati na zmago, saj bodo drugače vse točke ustvarjene v jesenskem delu skopnele, kar bo vidno tudi na lestvici. Kljub vsemu pa verjamemo, da bo po dežju posijalo sonce tudi v Pesnici, ki bo zagotovo napadla vrata ekipe ROHO VBO. Ekipa Gregorja Beraniča je v prejšnjem krogu morala priznati premoč ekipi mariborskega Tabora. Luka Kolar Robnik je z dvema zelo lepima zadetkoma v drugem polčasu veliko prispeval pri rezultatskem kozmetičnem popravku, žal pa je bilo premalo za dosego remija ali zmage. Sedaj imata obe ekipi možnost za začetek nove pozitivne serije, kljub vsemu pa dajemo vlogo favorita domači ekipi iz Pesnice.

Oglejte si vrhunce 16. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 1. 4. 2023, ob 16.30, NK KOROTAN PREVALJE – NK JUROVSKI DOL

Ekipa Korotana suvereno premaguje svoje ovire in samozavestno ostaja na prvem mestu 1. Lige MNZ Maribor. V sobotni tekmi se že veselijo naslednjega srečanja z ekipo Jurovskega dola, ki pa zna presenetiti na tovrstnih gostovanjih. Gostje iz Jurovskega dola so doma sicer izgubili proti močni ekipi Starš, vseeno pa jih boli poraz na domačem terenu. Dva zadetka Dejana Belne žal nista bila dovolj za osvojitev točke. V igri je bilo veliko več. Kljub vsemu pa se sedaj ekipa pripravlja na gostovanje v Prevaljah, kjer se bodo soočili z umetno travo in izjemno motiviranimi domačini, ki pa so že dokazali, da v kolikor niso 100% motivirani, znajo izgubiti kakšno pomembno točko. Korotan je v Mežici slavil z zadetkoma Andraža Bijola in Kana Kovača. Favorit v sobotni tekmi je Korotan po vodstvom Tina Küzme, Jurovski dol pa z Luko Sambolcem pripravlja načrt kako povzročiti glavobol Prevaljčanom.

Oglejte si vrhunce 16. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 1. 4. 2023, ob 16.30, ŠD STARŠE – NK PECA

V Staršah bo v soboto poslastica 17. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor, kjer se bosta srečali ekipi, ki ne popuščata in nizata odlične rezultate. Domačini iz Starš bodo odločno krenili proti trem točkam pred domačo publiko, ki postaja vedno bolj osredotočena na dvoboj Korotan – Starše za vrh lige. Potrebno se je zavedati, da je do konca sezone še dolga pot in kar hitro se lahko uniči serija dobrih rezultatov. Tomislav Grbavac ve kako ekipo popeljati do cilja in zagotovo ima recept za podaljšanje faze veselja, ki pa jo bo želel prekiniti Marko Pšeničnik, trener iz Črne, ki ima razigrano ekipo, ki ne popušča. Matic Pečovnik in Lovro Grušovnik sta bila prejšnji teden strelca proti ekipi Marles hiš iz Limbuša. Staršani pa so kar dva krat pripravili izenačenje in v izdihljajih tekme le dosegli zmagoviti zadetek. Aljaž Dobnik je bil uspešen kar dva krat, en zadetek pa je dosegel Aljoša Kirbiš.

Sobotna tekma kroga bo predvajana preko LIVESTREAMINGA na You Tube kanalu MNZ Maribor!

Oglejte si vrhunce 16. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 1. 4. 2023, ob 16.30, NK MARLES HIŠE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Ekipa Marles hiš iz Limbuša je pod vodstvom Zvonka Breberja bila poražena v Črni pri ekipi Pece, ki igra na zelo visokem nivoju. Poraz je sedaj že pozabljen in Limbušani so osredotočeni na tri točke proti Marjeti, ki je pokazala zobe Rušanom in jih visoko premagala. Limbušani morejo začeti ponovno zbirati točke, saj vemo, da bo izjemno napeta borba obstanek v ligi. Trenutno 11. mesto zagotovo ni cilj domačinov, ki bodo ekipo Petra Francija hoteli premagati na domačem terenu. To ne bo lahko, saj vemo, da se forma gostov dviguje. V Rušah so bili uspešni kar štirje strelci in sicer: Domen Žunkovič, Gorazd Gorinšek, Lučo Kočar in Staš Petrovič. Favoriti so gostje iz Marjete, ki pa bodo morali dokazati dvig forme iz prejšnjega kroga.

Oglejte si vrhunce 16. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 2. 4. 2023, ob 16.30, NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK POHORJE

V Malečniku nas pričakuje zanimivo srečanje, kjer se bosta srečali ekipi, ki imata visoke cilje. Malečnik na čeli s trenerjem Damijanom Janžekovičem je tokrat slavil doma na pomembni tekmi s Pesnico. Zelo razpoloženi so bili strelci Luka Ulbin, Tomislav Raknić, Staš Fanedl in Blaž Dobaj, ki je dosegel zadetek po imenitni solo akciji. Visoka zmaga je sedaj zagotovo motivacija za tekmo proti ekipi iz Ruš, ki pa je tokrat bila poražena doma s strani Marjete. Mark Žvikart in Neal Lahe Korošec sta bila sicer zelo natančna, kljub vsemu pa so domačini morali priznati premoč visoko motivirani ekipi Marjete. Trener Nejc Repina bo moral tokrat iskati točke na terenu, kjer domačini zelo redko oddajajo točke. Diši po remiju ob reki Dravi!

Oglejte si vrhunce 16. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 2. 4. 2023, ob 16.30, NK MIKLAVŽ – NK AKUMULATOR

Ekipa Miklavža je v Radljah pripravila prijetno presenečenje in slavila z zadetkoma Gregorja Mencigarja in Marijana Zdravevskega. Trener Bojan Špehonja lahko ima razlog za veselje, ki pa ga lahko nadgradi z novo zmago nad Mežičani. Gostje iz Mežice so pričakovano doma klonili proti vodilni ekipi iz Prevalj. Vidi se, da imajo Mežičani kratko klop in da ni enostavno igrati proti ekipam v 1. Ligi MNZ Maribor. Vsaka točka je prigarana in ekipe se tega zelo zavedajo.  Domačini iz Miklavža so v tekmi favoriti, ki bodo morali potrditi zmago iz Radelj. Vseeno pa lahko pričakujemo gostujočo ekipo, da bo ponovno vzela kakšno točko nasprotnikovi ekipi. Ni enostavno igrati, ko si na zadnjem mestu, vseeno pa je potrebno stopiti na gas in iskati svojo priložnost. Ekipa Miklavža je mlada in zato bi lahko bila zmaga Mežičanov nov izziv za lovljenje Radeljčanov, ki jim bežijo za sedem točk!

Oglejte si vrhunce 16. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor: Sport.Video – mnzmaribor.si