NAPOVED 18. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

V minulem krogu je Jurovski dol v Prevaljah presenetil Korotan, do takrat vodilno ekipo lige. Pesničani so končno okusili slast zmage in doma premagali ROHO VBO, Miklavž nadaljuje odlične igre in pridno nabira točke. Tokrat so bili na domačem terenu boljši od Mežičanov. Rušani so bili tokrat boljši od Malečnika, tekmi v Limbušu med Marles hišami in Marjeto ter na Taboru, kjer so gostovale Radlje se je rezultat končal z nepriljubljenih 0:0. Prihaja udarni 18. krog, kjer se bodo srečale ekipe, ki krojijo vrh lige. Pred nami sta izjemni tekmi v Marjeti in v Črni!

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Petek, 7. 4. 2023. ob 17.30 NK POHORJE – NK MARLES HIŠE

Pohorje se je zelo hitro opomoglo od poraza z Marjeto in v Malečniku pokazalo svojo jezo in motivacijo, ko so premagali domačo ekipo. Aljoša Sternad in Nejc Fideršek sta zadela za zelene in tako vrnila upanje za vrnitev med najboljših pet ekip. Tokrat prihajajo v goste sosedi iz Limbuša, ki pa so remizirali z favorizirano Marjeto. Točka proti Marjeti je odlično izhodišče za sosedski derbi z Rušani. Domačini, ki so veliko višje na lestvici kot Limbušani so izraziti favoriti srečanja, tega se zavedata tudi trenerja Repina in Breber, ki ekipi pripravljata na petkov obračun. Pohorje bo zadovoljno le z zmago, gostje iz Limbuša pa bi bili verjetno ponovno veseli točke proti na lestvici višje stoječi ekipi iz Ruš.  

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 8. 4. 2023, ob 17.00 NK PECA – NK KOROTAN PREVALJE

Koroški derbi v Črni bo prava poslastica za ljubitelje nogometa. Obe ekipi sta v vrhu lige in obe si želita zmage. Prejšnji krog  sta bili obe ekipi tudi poraženi in sedaj imamo izjemno zanimivo situacijo pred sobotno tekmo. Korotan kot trenutno drugo uvrščena ekipe ima štiri točke prednosti pred Peco, ki je na odličnem četrtem mestu. Peca je dokaj visoko izgubila v Staršah, imeli pa so svoje priložnosti, ki pa jih tokrat niso uspeli hladnokrvno realizirati. Prevaljčani pa niso imeli svojega dne in naleteli so na motivirano ekipo iz Jurovskega dola, ki pa jih ni “šparala” in jim zabila dva zadetka. Kljub vsemu pa vemo, da tudi na Koroškem, po dežju, posije sonce. Vlogo favorita tokrat dajemo ekipe Pece, ki zna na svojem terenu samozavestno premagati vsakega nasprotnika. Trenerja Marko Pšeničnik in Tin Küzma imata pred sabo mogoče tudi ključno tekmo sezone, saj se lahko konkurenti “odlepijo” v primer zmag. Kogar ne bo na tej tekmi, si bo sam kriv! Kljub vsemu pa si bo lahko vrhunce srečanja ogledal na spodnji povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 8. 4. 2023, ob 17.00 NK AKUMULATOR – NK MARIBOR TABOR

Mežičani se po novem porazu, tokrat proti Miklavžu pripravljajo na srečanje proti mariborskemu Taboru, ki je minuli konec tedna remiziral z ekipo iz Radelj. Domačini iz Mežice pač morejo tvegati in začeti nabirati točke. Nimajo več česa izgubiti, lahko pa samo komu zmešajo načrte. Ekipa Tabora je novinec v ligi in se drži sredine, saj pridno zbira točke. Tokrat pa je čas, da se vrnejo v Maribor s polnim izkupičkom. Zavedajo se, da jim je prva peterica še kako dosegljiva in trener Matej Planinc bo nastavil napadalno taktiko. Akumulator ima probleme z igralskim kadrom in res jim želimo, da napolnijo čez noč akumulator na 100% in nudijo ustrezen odpor ekipa Tabora. Favoriti so gostje, domačinom pa bo zmaga prinesla podobno zadovoljstvo kot uživanje ob nedeljskem žegnu.

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 8. 4. 2023, ob 17.00 NŠ ROHO VBO – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

V Rogozi se bosta na praznično soboto srečali ekipo ROHO VBO in ekipa iz Malečnika. Oboji niso imeli svojega dneva v minulem krogu. Domačini so bili premagani s strani ranjene Pesnice, Malečnik pa je doma “kasiral” poraz od Rušanov. Sedaj pa so oboji motivirani in pred nami je odprto srečanje polno dinamike. Obe ekipi sta že veliko krat dokazali, da znata igrati zelo všečen nogomet in dvigniti na noge svoje navijače. Tokrat imata trenerja Janžekovič in Beranič lepo priložnost, da ekipi zmotivirata in pripravita na sobotno tekmo, kjer pričakujemo čvrsti obrambi in veliko golov. Imamo občutek, da bi se ta tekma lahko končala z visokim remijem, ki bi obe ekipi ohranil na istem mestu v spodnjem delu zlate sredine.

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 8. 4. 2023, ob 17.00 ŠD MARJETA NA DR. POLJU – ŠD STARŠE

Spomladanska tekma leta v občini Starše je pred nami na praznično soboto. Ni lepšega darila za nogometne privržence kot tekma teh dveh starih znancev in rivalov, ki bosta oba želela zmago pod vsako ceno. Staršani so s trenerjem Grbavcem dosegli deset zaporednih zmag in so vodilna ekipa lige, Marjeta pa igra po sistemu toplo-hladno. Manjka jim napadalec, ki hladnokrvno rešuje situacije v kazenskem strelu nasprotnikove ekipe. Peter Franci ima kvalitetno ekipo, katera bo na domačem terenu, ki bo nabito poln z domačimi in gostujočimi navijači, zagotovo želela “skalp” od rumeno modre ekipe iz Starš. Derbi je idealna situacija, da se že razgrete glave, še bolj razgrejejo. Šalo na stran, pred nami je tekma, kjer šteje samo zmaga in to bo tudi glavna tematika na sobotnih blagoslovih velikonočnih jedi. Favorita ni, navijači obeh ekip zahtevajo le korektno borbo do zadnjega sodnikovega žvižga in naj zmaga boljši!

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Ponedeljek, 10. 4. 2023, ob 17.00 NK JUROVSKI DOL – NK MIKLAVŽ

Jurovski dol je pripravil pravo senzacijo v Prevaljah, ko je premagal favorizirane domačine. To so zmage, ki se pomnijo za vse življenje in igralci Jurovskega dola so dokazali, da so izjemno težek tekmec. Prava taktika Luke Sambolca in poljub sreče se zgodita ekipi, ki ima srce in z borbo dokaže, da je vse mogoče. Zmaga je dobra motivacija po novi zmagi z goloma Dejana Belne in Reneja Jaušovca, ki bosta sedaj morala potrditi dobro formo proti Miklavžanom s katerimi so sosedje na lestvici. Miklavž se je sedaj prelevil v ekipo, ki zna zmagati pomembne tekme in tokrat so Rok Štuhec, Najil Hasanagić in Patrik Poštrak razveselili novega trenerja Mateja Kirbiša in svoje navijače. Obe ekipi moreta zmagati, saj se zavedata trenutne situacije in zato je potrebno čimprej v varno zavetje sredine lestvice. Pričakujemo odprto srečanje, kjer so domačini favoriti zaradi domačega terena.

Oglejte si vrhunce tekem 17. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Ponedeljek, 10. 4. 2023, ob 17.00 NK RADLJE – NK TEHNOTIM PESNICA

V Radljah si ponovno želijo zmage in tokrat bi jim to lahko tudi uspelo, saj jim prihaja na nogometni obisk ekipa, ki v spomladanskem delu zelo niha. Pesničani so po dveh porazih strnili svoje vrste in slavili proti ekipi ROHO VBO. Sedaj pa jih čaka gostovanje v nevarnih Radljah, ki pa hočejo zmago pod vsako ceno. Domačini morejo tekmo dobiti, če želijo držati priključek do Limbuša. Bojan Kus more najti recept za gol proti Pesničanom, ki pa želijo potrditve zmage. Lan Smodej je bil mož odločitve v Pesnici in mogoče je on skriti adut ne tekmo v Radljah. Boriz Lazič, trener gostov ima kvaliteto v ekipi in ve da bo potrebno pazljivo igrati pri domačinih, ki znajo prekrižati načrte včasih preveč motiviranim ekipam. Srečanje bo tudi v neposrednem prenosu na velikonočni ponedeljek. Obema ekipama želimo vse najboljše in lažjo obliko ponedeljkovih mesenih dobrot.

Ponedeljkova tekma v Radljah bo predvajana preko LIVESTREAMINGA na You Tube kanalu MNZ Maribor!