NAPOVED 19. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR; Korotan v pričakovanju Marjete

V petkovem sosedskem derbiju med Pohorjem in Marles hišami iz Limbuša so slavili domačini. Sobotni koroški derbi med Peco in Korotanom je pripadel Prevaljčanom. Marjeta in Starše so v derbiju remizirale v sicer izjemno atraktivni tekmi. Akumulator je odščipnil točko mariborskemu Taboru, Malečnik pa je v soboto v Rogozi bil boljši od domače ekipe ROHO VBO. V nedeljskih tekmah je v Jurovskem dolu slavil Miklavž, v Radljah pa domačini v zmagi nad Pesničani. V 19. krogu nas čaka pestro dogajanje v Prevaljah kamor prihaja Marjeta, ki je prvo srečanje na domačem terenu dobila z visoko razliko. Slabe vremenske razmere bodo z obilico dežja zagotovo otežile igro marsikateri ekipi v 19. krogu 1. Lige MNZ Maribor.

Oglejte si vrhunce tekem 18. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Petek, 14. 4. 2023. ob 19.00 NK MARIBOR TABOR – JUROVSKI DOL

Obe ekipi nista ravno briljirali v prejšnjem krogu. Tabor je iz Mežice prinesel točko, pričakovali pa so zagotovo kaj več ko to. Sedaj so pred pomembno domačo tekmo z Jurovskim dolom, ki je prav tako več pričakoval na tekmi z Miklavžem. Tudi evrogol Dejana Belne ni bil dovolj, da bi jo na domačem igrišču odnesli vsaj z remijem. V Mariboru se lahko ekipa Jurovskega dola tokrat maščuje za visok poraz v jesenskem delu. Gostje lahko z zmago celo prehitijo Tabor in se povzpnejo v sredino lestvice. Favorit srečanja je zagotovo Tabor, saj so navajeni igre na umetni travi, gostje iz Jurovskega dola pa bodo s pametno igro na protinapade spet nevarni kot so bili pred kratkim v Korotanu.

Oglejte si vrhunce tekem 18. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 15. 4. 2023, ob 17.00 NŠ ROHO VBO – NK POHORJE

Ekipa iz Rogoze bo tokrat ponovno domačin in zagotovo si ne bodo dopustili novega poraza kot je bil slednji proti ekipi iz Malečnika. Imeli so svoje priložnosti, ki pa jih žal niso uspeli realizirati. V Rogozo se vrača trener Nejc Repina, ki sedaj kot trener Pohorja zelo dobro pozna domačo ekipo. Bodo pa se domačini seveda z velikim veseljem zoperstavili gostujočemu trenerju in samozavestni ekipi iz Ruš, ki je premagala ekipo Marles hiš in si prizadeva za novi komplet treh točk tudi v Rogozi. Domači vodja ekipe Gregor Beranič bo zagotovo našel pravo taktiko, da zmotivira svoje ekipo, da se oddolži za jesenski poraz v Rušah. Pohorje je tokrat sicer favorit, bo pa moralo krepko potruditi za nove tri točke v Rogozi, ki se zaveda pomena tekme in željenega dviga v zgornji del lestvice.

Oglejte si vrhunce tekem 18. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 15. 4. 2023, ob 17.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK RADLJE

Malečnik je lahko po tekmi v Rogozi zelo zadovoljen. Dobili so po kaj so prišli, sedaj pa so pred novim izzivom, ki pa ga morejo vzeti skrajno resno. V goste jim prihajajo Radlje, ki so na domačem igrišču z golom Aljaža Založnika premagale Pesnico. Z borbeno igro je trenerju Bojanu Kusu uspelo slaviti pred domačimi gledalci in sedaj želijo nadgraditi tri točke še v Malečniku. Obe ekipi lahko stopita v tekmo samozavestno, kljub vsemu pa je favorit zagotovo domača ekipa Malečnika, ki jo vodi Damijan Janžekovič. V Rogozi sta bila uspešna Tadej Šebalj iz razdalje in Leon Želj Robnik. Domačini bodo v primeru zmage pridobili tri pomembne točke za priključek zgornjemu delu lestvice, gostom pa teče voda v grlo in enostavno morejo igrati na zmago, saj jim remi ne bo ravno veliko koristil.

Oglejte si vrhunce tekem 18. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 15. 4. 2023, ob 17.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK AKUMULATOR

Pesničani so bili po tekmi v Radljah zagotovo zelo razočarani, vendar je šla slaba volja hitro v pozabo, saj je potrebno iskati točke v novih izzivih. Tokrat prihajajo v Pesnico Mežičani, ki so si priborili točko z izjemnimi škarjicami Grege Triplata, ki je Korošcem vlil upanje v nadaljevanje prvenstva. Pesničani bodo šli na vse tri točke da potrdijo jesensko visoko zmago v Mežici. Domačini si želijo dviga na lestvici in še malce otežiti pot na vrh svojim konkurentom. Imajo ekipo, ki jo vodi Boris Lazič, ki lahko zmaga in tudi izgubi proti svojim konkurentom. Mogoče določene tekme jemljejo z levo roko. Verjamemo, da se bodo tokrat osredotočili v napadu in realizirali napade, kaj jim v Radljah ni uspelo, čeprav je gol visel v zraku. Akumulator pa si bo z Alešem Klaričem prizadeval pripraviti presenečenje. Slabo vreme je lahko prednost za gostujočo ekipo!

Oglejte si vrhunce tekem 18. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 15. 4. 2023, ob 17.00 NK MIKLAVŽ – NK PECA

Miklavž je z zmago v Jurovskem dolu ponovno pokazal, da ima v svojih vrstah igralce, ki kljub mladosti lahko naredijo odlično serijo. Matej Kirbiš je uspel sestaviti novo ekipo, ki je željna uspeha in sedaj jim prihaja na domača tla pravšnji nasprotnik. Ekipa Pece je z s trenerjem Markom Pšeničnikom v letošnji sezoni dokazala, da ni po naklučju na četrtem mestu lestvice. Domač poraz proti Korotanu zagotovo boli, kljub vsemu pa Črnjani vedo, da bodo v prihodnje ponovno nabirali točke. Trenutni padec forme in pomanjkanje sreče se lahko hitro preobrne ponovno v pravo smer. Zmaga črno-belih pri rumeno-črnih v Miklavžu bi takoj popravil popravila vtis in tudi skok na lestvici v kolikor bodo Prevaljčani uspešni proti Marjeti. Čaka nas izjemno zanimivo srečanje v Miklavžu.

Oglejte si vrhunce tekem 18. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 16. 4. 2023, ob 17.00 NK KOROTAN PREVALJE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Tekma kroga bo odigrana v Prevaljah kjer gostuje Marjeta, ki je v minulem derbiju s Staršami remizirala. Izredno zanimivo srečanje z izjemnimi zadetki je bilo vrhunska promocija za prvoligaški nogomet v MNZ Maribor. Lučo Kočar je bil dvakratni strelec proti Staršam in bo zagotovo eno izmed najmočnejših orožij v Prevaljah. Trener Peter Franci ima odlično ekipo, ki lahko ponovno dokaže, da lahko parira na lestvici višje ležečemu Korotanu. Marjeta se lahko Korotanu z zmago v gosteh nevarno približa, bodo pa seveda Prevaljčani dodatno motivirani predvsem zaradi visokega poraza proti Marjeti v jesenskem delu sezone. V Črni sta bila strelca Kan Kovač in Nejc Plesec. Z velikim veseljem lahko pričakujemo to srečanje, kjer bo domači trener Tin Küzma pripravil maščevalni načrt, da stvari ponovno postavi na svoje mesto.

Nedeljska tekma v Prevaljah bo predvajana preko LIVESTREAMINGA na You Tube kanalu MNZ Maribor!

Nedelja, 16. 4. 2023, ob 17.00 ŠD STARŠE – NK MARLES HIŠE

Ekipa Starš je kljub remiju v Marjeti ostala na vrhu lestvice. Odlično odigrana tekma Tomija Grbavca in njegovih fantov v Marjeti je bila prava nogometna poslastica pod žarometi. Vrhunsko vzdušje je dalo elana Staršanom, ki so sprva bili v zaostanku, so pa v nadaljevanju pokazali kvaliteto in predvsem željo po zmagi. Matjaž Lupinšek in Aljaž Dobnik sta bila strelca zelo lepih zadetkov. V Marjeti jim žal ni uspelo, bodo pa se osredotočili ta vikend na Limbušane, kjer želijo nove tri točke in zadržati vodstvo. Zavedajo se, da v primeru zmage Marjete ali remija, lahko naredijo velik premik na lestvici. Vse bo odvisno od njih, slabo vreme in razmočen teren jim zagotovo ne bo po volji, kljub vsemu pa bodo domačini zabeležiti novo zmago proti Limbušanom, ki so bili poraženi v Rušah. Marles hiše morejo začeti zbirati točke, saj so v nevarni coni. Trener Zvonko Breber bo vedel, da je lahko mehki teren v kombinaciji z nepopustljivo borbo in hladnokrvnostjo v napadu recept za zmago pri vodeči ekipi. Vse je možno v nedeljski tekmi, kjer bodo domačini vseeno favorizirana ekipa.

Oglejte si vrhunce tekem 18. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si