NAPOVED 19. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Tokrat imamo na sporedu vse tekme v soboto ob 17. uri, kjer bo zelo napeto na številnih prizoriščih. Sedaj se gre na vse ali nič na vrhu in na dnu lestvice. Marles hiše iz Limbuša gostijo Marjeto, Staršani pričakujejo Jurovski dol, Pesničani bodo gostili Črnjane in Rošnja-Loka mariborski Tabor. V Radljah bodo domačini iskali nove tri točke proti Rušanom, v Rogozi pa bo gostovala ekipa iz Malečnika. Vse je še odprto štiri kroge do konca in ponovno se lahko veselimo številnih lepih zadetkov, ki so stalnica v 1. Ligi MNZ Maribor.

Sobota, 4. 5. 2024, ob 17.00; MARLES HIŠE – ŠD MARJETA

Ekipa iz Limbuša si je v spomladanskem delu naredila nekaj točk zaloge, da lahko sedaj malce bolj mirno nadaljujejo prvenstvo, kjer pa jim v goste prihaja ekipa Rogoze, ki pa ima prav tako zelo dober niz odličnih tekem. Gostje iz Marjete so se na tekmi z Malečnikom mučili in na koncu vendarle zabili gol za remi, ki jih je malce oddalji od Staršanov. Zavedajo se, da samo zmaga šteje v Limbušu. Prihajamo v fazo prvenstva, kjer lestvica ne igra vloge pri napovedovanju rezultatov, saj je Malečnik prejšnji krog pokazal, da lahko igrajo na gostovanju zelo skoncentrirano in dosežejo svoj cilj. Isto se lahko zgodi tudi tokrat, ko bodo Limbušani s protinapadi zelo nevarni drugo uvrščeni ekipi lige. Favoriti tekme so gostje iz Marjete, ki pa se morajo zavedati, da ni več “cincanja” v kolikor želijo dohiteti svoje kolege iz vodilnih Starš.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4. 5. 2024, ob 17.00; NK MARIPOL STARŠE – NK JUROVSKI DOL

V Staršah bo ponovno vrhunsko vzdušje in odličen nogomet. Obe ekipi igrata odprt nogomet in to imajo gledalci najraje. Staršani so rutinirano odigrali tekmo v Limbušu in si zagotovili izjemno pomembne tri točke pred Marjeto. Poraz z Marjeto je pozabljen in sedaj so ponovno na pravi poti do naslova prvakov. Doma težko puščajo točke gostujočim nasprotnikom. Domačini si lahko le želijo hitrega gola, ki bi jim olajšal delo v nadaljevanju. Oba trenerja vesta kakšna tekma je pred njima in gostje iz Jurovskega dola lahko samozavestno začnejo tekmo pri vodilni ekipi lige. Gostje so doma visoko premagali ekipo Pesnice in s tem so dokazali, da so izjemno nevarna ekipa. Nejc Bohak in David Satler sta v prejšnjem krogu dokazala svojo nesporno kvaliteto, ki je ekipi kar ponesla v varno zmago. Domačini so seveda favoriti srečanja, kjer pa lahko gostje hitro presenetijo domačine. Marjeta je pokazala kje so domačini ranljivi in čaka nas izjemno zanimiv dvoboj v Staršah.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4. 5. 2024, ob 17.00; NK TEHNOTIM PESNICA – NK PECA

V Pesnici nikakor ne morejo biti zadovoljni s sedanjim potekom sezone in zato bodo maksimalno osredotočeni na uspeh proti ekipi Pece, ki pa ne popušča. Ranjena Pesnica v Jurovskem dolu po navadi po porazu pokaže svoj pravi jaz in tudi tokrat bo zagotovo tako. Pripravljajo se na tekmo kjer jim bo nasproti stala ekipa, ki melje vse pred sabo. To je za domačine dodaten izziv, da jih na domačem igrišču porazijo in jim prekinejo izjemno serijo zmag. Gostje, ki resnično veliko potujejo po tekmah na Štajerskem in Koroškem so žilavi in se veselijo naslednjega tekmeca, da mu malce zagrenijo življenje na domačem terenu. Pesničani bi si želeli vsaj kakšna tri mesta boljšo uvrstitev na lestvici in sedaj je pred njimi velik izziv, ki pa so ga z borbo in natančnostjo tudi sposobni realizirati. Tokrat vlogo favorita pripisujemo gostom iz Pece, saj igrajo vrhunski spomladanski del in ni videti konca temu pozitivnemu trendu.

Tekma bo prenašana v živo na You Tube kanalu MNZ Maribor v soboto, 4. 5. 2024, ob 17.00!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4. 5. 2024, ob 17.00; NK ROŠNJA-LOKA – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

V Loki se bosta pomerili ekipi Rošnja-Loka in mariborski Tabor. Oboji so imeli v prejšnjem krogu veliko problemov in oboji so bili grdo poraženi. Kljub vsemu pa je že jutri nova možnost za uspeh, ki ga nujno potrebujeta obe ekipi. Domačini imajo resen problem, saj so Radeljčani vzeli tri točke ravno ekipi Tabora, ki pa prav tako potrebuje točke za mirni zaključek sezone. Domača ekipa seveda dosti bolj potrebuje zmago in tega so tudi sposobni proti ranjenim levom iz Tabora, ki so kar malce presenetljivo izgubili domačo tekmo. Tekma se lahko konča z vsemi tremi rezultatskimi variantami, kljub vsemu pa imamo občutek, da bodo domačini iztisnili zadnje atome v borbi za obstanek in premagali goste iz Tabora, ki se mogoče preveč zanašajo na zalogo točk. Pričakujemo tekmo polno emocij in nepopustljive borba za vsako žogo. Naj zmaga boljša ekipa!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4. 5. 2024, ob 17.00; NK RADLJE – NK POHORJE

V Radljah je nogometna družina začutila, da se da premagati ekipe in jim zapretiti iz zadnjega mesta. Odličen nogomet so prikazali Radeljčani na Taboru in zasluženo zabeležili tri točke proti favoritom tekme. Pred nami je vrhunski zaključek sezone, saj bodo domačini storili vse, da obstanejo v ligi. Cilj je deseto mesto, ki bi še lahko pomenilo obstanek v ligi. Radlje za Malečnikom zaostajajo le štiri točke in sedaj je vse odprto za štiri zaključne žoge Bojana Kusa, ki bo zagotovo motiviral svoje ekipo proti čvrsti ekipi Pohorja, ki je doma premagala favorizirano ekipo ROHO in je v boju tudi še za prvo mesto! Samo sedem točk jih loči do prvih Starš, ki pa so pokazale, da so tudi ranljive. Pohorje bo v tekmi izraziti favorit in nikakor jim ne bo lahko proti ekipi, ki bo dala svoj maksimum na terenu v odličnem ambientu domačih navijačev. V Radljah upanje umira zadnje!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 4. 5. 2024, ob 17.00; NŠ ROHO – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Ekipa ROHO je v Pohorju doživela poraz, ki pa jih zagotovo ni odmaknil od želje po končni uvrstitvi med prve tri ekipe. Naslov prvaka je sedaj malce oddaljen saj je že devet točk prednosti Starš pred domačini. Kljub vsemu pa si nimajo domačini kaj za očitati, saj imajo za sabo odlični spomladanski del, ki pa ga bodo želeli nadgraditi proti ekipi Malečnika, ki pa je v Marjeti dokazala, da lahko zapreti s protinapadi in organizirano in koncentrirano obrambo. Želja po obstanku v Malečniku je velika in to ja lahko voda na mlin trenerju Janžekoviču, ki bo zagotovo svoje varovance motiviral na najboljši možni način. Prav tako pa bo trener Miha Golob naredil vse, da čimprej zlomi obrambo gostujoče ekipe, ki dokazuje, da lahko obstane v 1. Ligi MNZ Maribor. Čaka nas zelo napeto srečanje, kjer so domačini favoriti.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si