NAPOVED 20. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR Boj za naslov prvakov med Staršami in Korotanom se nadaljuje

Starše in Korotan sta sedaj v svoji ligi za prvaka. Sedem krogov pred koncem sezone dokazujeta svojo prevlado pred Marjeto, Pesnico in Peco. Tudi v 20. krogu nas čakajo izjemno zanimivi dvoboji in številni čudoviti zadetki, ki so bili značilni za zadnje kroge. Takšnih zadetkov se nebi sramovali niti v angleški, španski ali nemški ligi. Veselimo se novega kroga in napete končnice!

Oglejte si vrhunce tekem 19. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 22. 4. 2023, ob 17.00 NK POHORJE – ŠD STARŠE

Pohorje je v minulem krogu remiziralo v Rogozi. Zadetek za izenačenje je v zaključku tekme dosegel Klemen Žižmond in ekipi zagotovil točko na gostovanju od katerega so si zagotovo v Rušah obetali več. Staršani so na domačem igrišču premagali Limbušane in si priigrali tri pomembne točke za boj  v zaključni fazi prvenstva s Korotanom. Za Staršane sta bila uspešna Aljaž Dobnik in kar dvakrat Bor Meglič. V Rušah lahko pričakujemo izjemno tekmo, kjer ni favorita. Kljub vodstvu na lestvici se bodo morali Staršani zelo potruditi za novo zmago, saj jih doma pričakuje motivirana zelena ekipa, ki kar čaka na nov plen. Premagati vodilnega na lestvici je seveda velika zadeva, ki pa jo bo zelo težko realizirati glede na formo Staršanov. Pričakujemo nepopustljivo borbo do konca tekme in veliko število gledalcev.

Oglejte si vrhunce tekem 19. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 22. 4. 2023, ob 17.00 NK MARLES HIŠE – NK KOROTAN PREVALJE

Domačini iz Limbuša nimajo ravno lepe popotnice za srečanje z Korotanom, ki kljub drugemu mestu ostaja kandidat številka ena za prvaka. Kljub porazu in evrogolu za kozmetični rezultatski popravek v izvedbi Mike Maria Rokavca pa je sedaj pred črno belo ekipo nov nasprotnik. Domačini se mu bodo zoperstavili s pametno in obrambno igro, ki bo nasprotnike delala nervozne. Prevaljčani znajo dobiti zadetke s protinapada in ti bodo zraven standardnih položajev največja nevarnost za Korošce, ki so favoriti srečanja in vse razen zmage bi bil velik neuspeh za ekipo Tina Küzme. Korotan je proti Marjeti pokazal da lahko zmaguje tudi proti direktnim konkurentom. Kan Kovač in Nejc Plesec z evrogolom sta pokazala, da sta v formi in da ne mislita popuščati v zadnji tretjini prvenstva.

Oglejte si vrhunce tekem 18. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 22. 4. 2023, ob 17.00 NK JUROVSKI DOL – NK TEHNOTIM PESNICA

Jurovski dol je na Taboru pokazal zobe in dobil izjemno pomembno tekmo v borbi za sredino lestvice. Zadela sta David Satler iz enajstmetrovke in Kristijan Ornik in tako poskrbela za veliko veselje v slačilnici Jurovskega dola, ki tokrat pričakuje Pesnico, ki se je znesla nad ekipo Akumulatorja. Za Pesničane so  zadeli Luka Horvat, Lan Smodej, Jure Šegula, Vito Draganić in Žiga Celcer z golom tekme. Jurovski dol se je z zmago dvignil v zlato sredino, Pesnica pa varno pluje med prvo peterico in igra neobremenjeno za svojo zvesto publiko. Kljub vsemu pa je tokrat na sporedu tekma, ko se bosta srečala stara znanca in kjer bo velika borba za vsak kvadratni meter. Pesničani so favoriti na papirju, domačini pa bodo z zmago lahko naredili velik korak k zagotovitvi obstanka v ligi.

Oglejte si vrhunce tekem 18. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 22. 4. 2023, ob 17.00 NK AKUMULATOR – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Ekipa iz Mežice je bila v Pesnici slabši nasprotnik, ki je prejela kar pet zadetkov in dosegla kar tri. To ni ravno pogost pojav za Akumulator letos, kljub vsemu pa dokazuje, da še znajo zadeti in da se bodo proti Malečniku lahko celo veselili kaj več kot točke. Mežičani so v težkem položaju, kjer pa nimajo več kaj za izgubiti. Vsaka točka je pomembna in sedaj prihaja sicer ekipa, ki pridno nabira točke in se najraje giblje v sredini lestvice. Minuli krog je bil težaven, saj so si igralci Malečnika zmago zagotovili šele v zadnjih minutah regularnega dela, ko je zadel Tomislav Raknić. Ekipa Aleša Klariča je v Pesnici z goli Senada Mulahmetovića, Lazarja Gačića in Alena Arnautoviča dokazala, da zna zabiti gole, bo šla tokrat z bolj obrambno taktiko po nove točke preko protinapadov. Videli pa bomo kako se bo uspelo temu zoperstaviti igralcem Malečnika. Malečnik je favorit srečanja.

Oglejte si vrhunce tekem 19. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 22. 4. 2023, ob 18.00 ŠD MARJETA NA DR. POLJU – NK MIKLAVŽ

Derbi ekipi iz Dravskega polja je vedno izjemno zanimiv. Ekipa Marjete je iz Prevalj prišla domov s praznim izkupičkom, saj je bil Korotan tokrat premočan in bolj konkreten. Miklavžani pa so doma remizirali z ekipo Pece, ki je bila favorit srečanja in zato so Miklavžani lahko bili zadovoljni z rezultatom. Tokrat nas čaka odlična tekma v Marjeti, saj s ekipi izvrstno poznata in tudi na naravni tribuni bo ponovno nogometni praznik. Miklavž po dobrih predstavah potrebuje zmago in nove tri točke za priključek sredini lestvice, Marjeta pa si želi približanja do prvi dveh ekip. Pričakujemo lahko zelo dinamično srečanje izpod žarometov in borbo starih znancev, ki bodo oboji zelo motivirani za prevlado na derbiju Dravskega polja.

Oglejte si vrhunce tekem 19. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 23. 4. 2023, ob 17.00 NK PECA – NK MARIBOR TABOR

Ekipa Pece je remizirala v Miklavžu in se lahko sedaj v miru pripravlja na srečanje s Taborom, ki pa še ni rekel zadnje v letošnji sezoni. Poraz proti Jurovskem dolu je zagotovo zelo boleč in trenerska naveza Planinc-Davidovski že kuje novo zmagovalno taktiko proti favorizirani Peci, kjer je Nejc Obretan v izjemni formi. Mariborčani bodo naredili vse na Koroškem, da se dvignejo nazaj in se začnejo dvigovati na lestvici. Trenutno so na nesigurnem devetem mestu in poraz bi jih lahko pahnil še nižje po lestvici. Peca pa si želi tretje mesto, da prehiti Pesnico in Majeto v zaključku prvenstva. Ta tekma bo ena izmed najzanimivejših v tem krogu in zato smo jo tudi izbrali, da si jo lahko ogledate v neposrednem prenosu.

Nedeljska tekma v Črni bo predvajana preko LIVESTREAMINGA na You Tube kanalu MNZ Maribor!

Nedelja, 23. 4. 2023, ob 17.00 NK RADLJE – NŠ ROHO VBO

Ekipa Radelj je v Malečniku doživela poraz v izdihljajih tekme. To je ekipo zagotovo dotolklo, kljub vsemu pa se morejo zavedati, da se lahko z zmago prebijejo mimo Limbušanov, ki pa gostijo favorizirani Korotan. Ekipa ROHO VBO pa je doma remizirala s Pohorjem in to je bila pomembna točka proti svojemu bivšemu trenerju Repini, ki sedaj vodi Pohorje. Ekipa dokazuje, da je lahko resen kandidat za sredino lestvice, vendar bo potrebno zmagati v Radljah, kjer pa bo to vse prej kot lahko. Srečo je potrebno izzivati in morebiti je to lahko začetek nove serije Radelj ali ekipe iz Rogoze. Srečanje je iz vidika lestvice zelo zanimivo in prav gotovo bodo gledalci lahko uživali v borbeni in čustveni tekmi.