NAPOVED 20. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Začenjajo se zadnji trije krogi v 1. Ligi MNZ Maribor, ki bodo razveselili in tudi razžalostili številne nogometaše in nogometne privržence. Danes bo na Taboru srečanje mariborskega Tabora in Pesnice. V štirih sobotnih tekmah se bodo pomerili Malečnik in Radlje v boju za deseto mesto, Pohorje in Rošnja-Loka, Peca bo gostila vodilne Starše in Jurovski dol Marles hiše. V nedeljo pa nas čaka popoldanska poslastica na Dravskem polju, kjer bo Marjeta gostila ekipo ROHO iz Rogoze. V 20. krogu se lahko že marsikaj izkristalizira glede vrha in izpada iz 1. Lige MNZ Maribor.

Petek, 10. 5. 2024, ob 19.00: NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR – NK TEHNOTIM PESNICA

Mariborski Tabor je v prejšnjem krogu presenetljivo izgubil pri ekipi Rošnja-Loka in nikakor ne more biti zadovoljen z zadnjo predstavo. Kljub vsemu pa se zavedajo, da jim zmaga lahko prinese mirno nadaljevanje v zadnjih dveh krogih. Zagotovo bodo domačini želeli izkoristiti prednost domačega igrišča in premagati Pesničane, ki pa so kot prvi letos presenetili ekipo Pece, ki je pravi hit spomladanskega dela. Gostje se lahko zadovoljni z zmago, niso pa z dokaj nizkim stanjem na lestvici. V zadnjih krogih bodo skušali narediti vse, da se ponovno dvignejo v prvo polovico lestvice. Trenerja Planinc in Lazić sta imela dovolj časa, da sta svoje varovance zmotivirala za današnji večerni dvoboj.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 11. 5. 2024, ob 17.00; NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK RADLJE

V Malečniku bom jutri vroče kot že dolgo ne, saj se bosta srečali zadnje uvrščeni ekipi 1. Lige MNZ Maribor. Oba trenerja Janžekovič in Kus imata zahtevno delo, saj jima voda že konkretno teže v grlo in v tekmi bo prisotnih polno čustev med igralci in navijači. Kljub vsemu pa želimo obema ekipama, da se športno podata v boj za obstanek. Zelo težka situacija za obe nogometni sredini, ki sta maksimalno vpeti tudi v delovanje MNZ Maribor. Pričakujemo lahko borbo za vsako žogo. Domačini iz Malečnika imajo vlogo favorita predvsem zaradi domačega igrišča. Gostje iz Radelj pa bodo skušali narediti vse, da gredo točke z njimi na Koroško.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 11. 5. 2024, ob 17.00; NK POHORJE – NK ROŠNJA-LOKA

Ekipa Pohorja je v velikem zaletu in sedaj so začutili, da bi lahko z odličnimi predstavami in kakšnim spodrsljajem Starš bili v igri tudi za prvo mesto in naslov prvaka. Izkoristili so dobro formo in slabše predstave direktnih tekmecev in sedaj bodo v tekmi prosti ekipe Rošnja-loka morali pokazati pravi obraz. Sedaj se od njih veliko pričakuje in gostje se tega zagotovo zavedajo. Skušali bodo s proti napadi priti do zadetka, ki bi domačine dodatno razjezil. Domači trener Igor Vorih bo moral svoje igralce opozoriti, da je to nova tekma, ki lahko prinese zelo veliko, lahko pa ti tudi ogromno vzame. Brez podcenjevanja bodo morali garati do treh točk, saj se bodo gostje s trenerjem Luko  Pekezom na čelu borili kot levi v Rušah.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 11. 5. 2024, ob 17.00; NK PECA – NK MARIPOL STARŠE

V Črni bo tekma, ki lahko vodilno ekipo Starš popelje v smeri naslova ali pa se bo celotna zadeva zelo zakomplicirala in postala še bolj zanimiva. Gostje morajo zmagati in pred njimi je težko gostovanje pri izjemno motivirani ekipi Pece, ki nima kaj za izgubiti. Do sedaj so odigrali maestralni spomladanski del in trener Marko Pšeničnik je lahko iskreno ponosen na svoje varovance kljub porazu v Pesnici. Domačini so v tekmi favoriti, saj jih bo domača publika v vroči Črni bodrila. Domačini vedno znova pokazujejo, da jim ekipe iz Dravskega polja zelo ležijo in zato nas čaka odlična tekma na Koroškem. Naj zmaga boljša ekipa!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 11. 5. 2024, ob 17.00; NK JUROVSKI DOL – MARLES HIŠE

V Jurovskem dolu se bosta srečali ekipi, ki sta obe remizirali v prejšnjem krogu in ekipi, ki sta obe okusili slast Ljudskega vrta v slovenskem pokalu. Domača ekipa Boštjana Žnuderla doma igra silovito in vsaki ekipe je zelo težko v Jurovskem dolu. Igrajo napadalno in dosegajo veliko zadetkov in tudi tokrat bo verjetno tako. Gostje iz Limbuša bodo malce bolj pazljivo igrali in ponovno skušali dokazati, da lahko presenečajo na tujem terenu. Domačini so tokrat izraziti favoriti, ki bodo diktirali tempo ekipi Zvonka Breberja, ki bo s svojimi izkušnjami znal motivirati svoje fante. V tej tekmi imamo občutek, da bo na koncu tekme remi. Pustimo se presenetiti!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 12. 5. 2024, ob 17.00; ŠD MARJETA – NŠ ROHO

Nedeljski nogometni praznik v Marjeti, kjer bodo tokrat gostovali igralci iz Rogoze in Hoč bo poskrbel za odlično atmosfero na naravni tribuni v Marjeti. Domačini so mogoče v malce slabši formi kot so bili pred tremi krogi, kljub temu pa lahko pričakujemo ofenzivo na vrata ekipe ROHO. Obe ekipi sta dokazali, da lahko igrata na zelo visokem nivoju in dosegata veliko zadetkov. V ekipah je veliko kvalitete, ki pa bo na tekmi potrebovala tudi malce sreče. Domača ekipa je sicer favorit, gostje pa bodo skušali domačinom pokvariti vikend. Trenerja Colnarič in Golob imata pred sabo veliki izziv, saj se zavedata, da je tekma ključna za ohranitev tretjega mesta. Kluba sta skupaj na lestvici in tokrat imamo odličen direktni derbi Dravskega polja, ki bo odločal o tem, kdo bo v igri za najvišja mesta v 1. Ligi MNZ Maribor.

Tekma v Marjeti bo v direktnem prenosu na You Tube kanalu MNZ Maribor