NAPOVED 21. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR – Dvoboj najboljših ekip prvenstva v Prevaljah

Starše bodo v soboto gostovale v Prevaljah in ta tekma bo tudi osrednje tekma 21. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor. Dvoboj najboljših dveh ekip bo pokazal kateri je trenutno v boljši formi in kateri si  zasluži vrh zelo zanimive lige. Na Tabor prihaja Marjeta, v Radlje pa motivirani Rušani. Ekipa ROHO VBO bo želela tri točke proti zadnji ekipi iz Mežice, Malečnik bo gostil Jurovski dol, kjer je v minulem krogu vratar Matej Radan poskrbel za delirij v sodnikovem podaljšku. Limbušani bodo tokrat gostovali v Miklavžu. Vsem skupaj želimo obilo užitkov  v prazničnem obdobju!

Oglejte si vrhunce tekem 20. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Četrtek, 27. 4. 2023, ob 17.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK PECA

Izredno zanimivo srečanje ekip, ki sta lahko zelo zadovoljni z letošnjo bero točk in dobrih predstav. Oboji dihajo za hrbet tretje uvrščeni ekipi Marjete in ob zmagi in spodrsljaju ekipe iz Dravskega polja, obstaja možnost za skok na lestvici. Pesničani so se zagotovo že pomirili od epiloga minule tekme v Jurovskem dolu, ko bili nepozorni na gostujočega vratarja Radana, ki je dosegel redko viden gol. Kljub vsemu bodo na domačem igrišču favorit in ne bodo dopustili Korošcem, da odnesejo točke domov. Pričakujemo lahko borbeno srečanje, vemo česar so sposobni igralci Pece na gostovanjih in zagotovo bo to tekma, kjer bodo obiskovalci uživali na praznični četrtek. Vremenski pogoji bodo idealni za nogometni praznik v Pesnici.

Vrhunci s prvega srečanja v Črni (8. krog): NK Peca vs. NK Tehnotim Pesnica – 2 : 0 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 20. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Petek, 28. 4. 2023, ob 19.00 NK MARIBOR TABOR – ŠD MARJETA

Petkovo večerno srečanje na umetni travi na Taboru z Marjeto bo v znamenju ekip, ki bi lahko imele še kakšno točko več na lestvici. Oboji bodo igrali na zmago, saj nimajo kaj za izgubiti. Za domačine je pomembno, da nabirajo točke, saj si želijo ohraniti stik s sredino, Marjeta pa si vseeno še želi priključek do Starš in Korotana. Poraz Starš v Prevaljah in zmaga Marjete na Taboru bi lahko pomenilo novo borbo za drugo mesto. Marjeta je v srečanju favorit, potrebno pa bo urediti nihanja med zmagami in porazi. V petek ne bo enostavno za ekipo Petra Francija. Bomo videli kako bodo razpoloženi napadalno osredotočeni igralci Marjete. Domači strateg Matej Planinc pa se zaveda, da igrajo na umetni travi in na kak način zaustaviti rdeče nasprotnike. Imamo občutek, da bo tokrat praznični remi med modro in rdečo ekipo. Jesensko srečanje so dobili igralci Marjete.

Vrhunci s prvega srečanja v Marjeti (8. krog): ŠD Marjeta vs. NK Maribor Tabor – 4 : 2 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 20. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Petek, 28. 4. 2023, ob 19.00 NK RADLJE – NK POHORJE

Petkova tekma v Radljah bo zelo čustvena, saj vemo, da je jesenski dvoboj dobila ekipa iz Radelj, ker je zelo razjezilo Rušane. Tokrat so gostje osredotočeni le na zmago, saj so zagotovo zelo motivirani po zmagi nad Staršami. Patrick Fideršek in Klemen Žižmond sta bila usodna za Staršane. Radlje na drugi strani pa so dosegle pomembno zmago nad ekipo ROHO VBO na domačem igrišču. Tadej Izak in Amadej Založnik sta poskrbela za veliko domače slavje. Tokrat pa se lahko veselimo taktičnih zamisli Bojana Kusa in Nejca Repine s katerimi bosta skušala najti pravo pot do zmage. Radljam teče voda v grlo in tri točke so skoraj nujne, gostje so lahko malce bolj sproščeni, kljub vsemu pa tudi tukaj diši po neodločenem rezultatu s številnimi zadetki.

Vrhunci s prvega srečanja v Rušah (8. krog): NK Pohorje vs. NK Radlje – 0 : 1 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 20. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 29. 4. 2023, ob 17.00 NK MALEČNIK – JUROVSKI DOL

Malečnik se je vrnil z Mežice z visoko zmago kjer so Partik Mauel Gotal (2x), Blaž Dobaj in Luka Ulbin naredili korak do pomembnih treh točk. To srečanje bo tekma dveh ekip, ki imata za sabo zelo dobro sezono. Vedno znova dokazujeta, da imata trenerja Damijan Janžekovič in Luka Sambolec pravo mero mladosti in izkušenosti v svojih vrstah. Tokrat bo Malečnik favorit, zmagal je tudi na prvi tekmi v jeseni in zaveda se, da lahko z zmago naredi še večjo razliko na lestvici. Gostje so proti Pesnici v zadnji minuti doživeli trenutek, ki se redko doživi v nogometu, je pa toliko bolj zanimiv. Vratar Matej Radan je v izdihljajih tekme z glavo po kotu dosegel zadetek kariere, ki se ga bo spominjal celo življenje. Odlično je branil v najvišjem slovenskem nivoju, trenutek evforije pa bo zagotovo ostal iz 1. Lige MNZ Maribor, kjer je eden redkih vratarjev, ki mu je to uspelo. Letošnja sezona je očitno zelo namenjena vratarjem, ki so lahko tudi golgeterji v zadnjih minutah. Čestitke Matej, obema ekipama pa želimo dobro tekmo in naj zmaga boljši.

Vrhunci s prvega srečanja v Rušah v Jurovskem dolu: NK Jurovski Dol vs. NK Malečnik Asfalterstvo Brus – 0 : 1 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 20. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 29. 4. 2023, ob 17.00 NK MIKLAVŽ – NK MARLES HIŠE

Tekma v Miklavžu bo dvoboj ekip iz spodnjega dela lestvice, ki se krčevito borita za obstanek v ligi. Pričakujemo zelo nervozno srečanje, saj se oboji zavedajo kaj bi pomenila zmaga ali poraz. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu doživeli visoka poraza in sedaj se bo potrebno pobrati. Sedaj je priložnost, da se začne pozitivna zgodba za zaključek prvenstva, kjer je ostalo le še šest tekem. Ni več časa za preveč modrovanja, potrebna je borba za vsako žogo in ostati koncentriran v napadu. Tekma bo zelo zanimiva in težko bi določili favorita. Prvo tekmo v Limbušu so dobilo domačini, tekma je bila izjemno dinamična z zelo lepimi zadetki, ki si jo lahko ogledate v spodnji povezavi. Miklavžani se bodo zagotovo želeli maščevati za poraz v Limbušu. Pustimo se presenetiti!

Vrhunci s prvega srečanja v Limbušu (8. krog): NK Marles hiše vs. NK Miklavž – 2 : 1 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 20. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 29. 4. 2023, ob 17.00 NK KOROTAN – ŠD STARŠE

Dočakali smo  tekmo tekem, ki bo tokrat v Prevaljah. Korotan lahko s to tekmo naredi pomemben korak k osvojitvi prvenstva, saj bi z zmago pobegnili Staršanom na velikih pet točk. Korotan je suverno dobil tekmo v Limbušu, Starše pa so presenetljivo izgubile v Rušah. Bomo videli ali bodo igralci Tomija Grbavca sposobni obrniti miselnost in zmagati v Prevaljah na umetni travi. To je zagotovo voda na mlin domači ekipi, kljub temu pa nikakor ne moremo trditi, da bo Korotan gladko slavil. Staršani so pokazali, da lahko igrajo na vročem terenu in zagotovo bo veliko navijačev iz Starš na gostovanju v Prevaljah. Oboji se zavedajo kaj je v igri, oboji si želijo narediti korak proti naslovu in igranju v 3. SNL- vzhod. Vsi se veselimo srečanja, ki bo tokrat v neposrednem prenosu. Vabljeni k ogledu!

Sobotna tekma v Prevaljah bo predvajana preko LIVESTREAMINGA na You Tube kanalu MNZ Maribor!

Vrhunci jesenske tekme v Staršah, ko so Prevaljčani slavili z rezultatom 4:2: VRHUNCI: STARŠE 2 – 4 KOROTAN | 1. MNZM Članska liga – YouTube

Oglejte si vrhunce tekem 20. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si