NAPOVED 21. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Predzadnji krog v 1. Ligi MNZ Maribor bo izjemno napet, saj se lahko že marsikaj odloči na vrhu ali v predelu lestvice, kjer ekipam grozi izpad iz lige. Radlje bodo v petek proti večeru gostile ekipo ROHO. V soboto bo Jurovski dol gostil Marjeto, Staršani se bodo morali potruditi proti mariborskemu Taboru, v Pesnico prihaja motivirano Pohorje in v Loki bo srečanje med Rošnjo-Loko in Malečnikom, kjer bo neposredni boj za deseto mesto. V nedeljo bodo Limbušani gostili ekipo Pece, ki si želi biti med najboljšimi tremi ekipami letošnje sezone. Staršani imajo vse v svojih rokah in videli bomo ali se bodo lahko veselili že v soboto. Pred nami je zelo vroč krog v 1. Ligi MNZ Maribor!

Petek, 17. 5. 2024, ob 19.00: NK RADLJE – NŠ ROHO

V Radljah so se vsi skupaj v klubu močno trudili, da bi naredili čudežni preobrat, ki pa jim žal ni uspel. Ekipa Bojana Kusa si je prizadevala, da bi vseeno prišli vsaj na deseto mesto, ki še na nek način zagotavlja obstanek. Kljub vsemu pa se zavedajo, da je včasih potrebno narediti korak nazaj in nato nadgraditi obstoječo situacijo v klubu. Trmasti Korošci se ne bodo predali in bodo zagotovo nudili konkreten odpor ekipi ROHO, ki je imela visoka pričakovanja ob koncu sezone. Gostje imajo ekipo, ki lahko premaga vsako ekipo, si pa včasih privoščijo tudi kakšno nepotrebno izgubo točk, ki pa se bo na koncu poznala. Kljub vsemu so lahko zadovoljni s sezono. Favoriti na tej tekmi so gostje iz Rogoze.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 18. 5. 2024, ob 17.00; NK JUROVSKI DOL – ŠD MARJETA

V Jurovskem dolu so lahko zelo zadovoljni z dosedanjim potekom sezone, saj so trenutno v prvem delu lestvice. Prikazali so veliko dobrih predstav in sedaj lahko svoj uspeh le še nadgradijo, da pokažejo pravi pristop in premagajo ekipo Marjete, ki se nahaja na tretjem mestu. To so seveda sposobni in imeli bodo veliko motivacije na domačem terenu. Gostje iz Marjete prihajajo v Jurovski dol po tri točke, ki pa bodo morale biti prigarane na igrišču, kjer so domačini vedno favoriti. Pričakujemo lahko veliko število navijačev obeh ekip, saj sta obe ekipi v letošnji sezoni pokazali, da igrat odprti nogomet z veliko lepi goli, ki so polepšali naša glasovanja kot Naj gol vikenda. Favoriti so tokrat domačini, kljub trem mestom razlike na lestvici.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 18. 5. 2024, ob 17.00; NK MARIPOL STARŠE – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

V Staršah se že vsi pripravljajo na dogodek, ki bi lahko poskrbel za veliko veselje, saj je ekipa odigrala izjemno sezono s trenerjem Tomislavom Grbavcem na čelu. Dosegli so 54 zadetkov, dobili pa le 19. Ekipa, ki bi potrebovala še malce daljšo klop zaradi odsotnosti igralcev, bo naredila vse, da pridobi tri nove točke na domačem terenu. Z otvoritvijo nove tribune so Staršani igrali kot prerojeni in dokazujejo, da bi si zaslužili igrati v 3. SNL – vzhod. Najprej bodo pa morali premagati mariborski Tabor, ki pa nikakor ne zbere tistih nekaj nujnih točk za miren zaključek sezone. V klubu se bodo zagotovo pogovorili o prihodnosti in bodo skušali nadgraditi trenutno situacijo, ki je daleč od željene. Pridobivajo na kilometrini med prvoligaši in z resno igro in borbo lahko nudijo Staršanom močan odpor na tekmi, ki je lahko odločujoča. Domačini so izraziti favoriti tekme.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 18. 5. 2024, ob 17.00; NK TEHNOTIM PESNICA – NK POHORJE

V Pesnici nas pričakuje drugo izjemno napeto srečanje ekip, ki si želita zmage. Pesničani niso najbolj zadovoljni s prikazanim in izkupičkom. Mogoče pa je lahko ta tekma tista, ki bi ob zmagi na nek način rešila sezono in mirne priprave na novo sezono. Domačini bodo naredili vse, da Rušani ne zmagajo in skušali jim bodo zagreniti življenje, saj se zavedajo, da bo za tekma za Rušane velikega pomena. Gostje z zmago ostajajo nekako v igri, remi ali poraz pa bi pomenil izgubo boja za vrh. Pohorje je v drugem delu sezone naredili izjemen skok po lestvici in prehitelo številne konkurente. Čestitke ekipi Igorja Voriha, ki je dokazala, da je na pravi poti in da lahko premaga vsako ekipo. Favoriti srečanja bodo gostje, saj se zavedajo teže tekme, ki jih lahko popelje tja kamor si vsi želijo – v smer naslova.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 18. 5. 2024, ob 17.00; NK ROŠNJA-LOKA – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

V Loki se bosta srečala dva predstavnika, ki si močno želita obstanka v 1. Ligi MNZ Maribor in nikakor nista našla pravega ritma skozi sezono. Obema preostane boj za zmago, ki pa bo drugo ekipo pahnilo na mesto za izpad. Oba trenerja se zavedata pomena tekme in pričakujemo lahko borbo za vsako žogo in čustveno vzdušje na zelenici in naravni tribuni. Mogoče so rahli favoriti domačini, ki bodo imeli bučno podporo svojih navijačev, prav gotovo pa bo iz Malečnika prišlo na tekmo veliko ljubiteljev gostujoče ekipe. Veselimo se lahko srečanja, ki bo imelo pozitivne in negativne posledice. Naj zmaga boljša ekipa, ki domuje ob reki Dravi!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 19. 5. 2024, ob 17.00; MARLES HIŠE – NK PECA

Zadnja tekma tega kroga bo odigrana v Limbušu, kjer se bosta srečali ekipi iz Limbuša in Pece, ki je odigrala vrhunski drugi del sezone. Domačini so letošnjo sezono odigrali mnogo boljše kot prejšnjo in so zasluženo na osmem mestu. Zadnjo tekmo lahko začnejo mirno in s polno samozavesti proti ekipi iz Črne. Dve črno-beli ekipi se bosta zagotovo brez posledic pomerili v Limbušu in predstavili dobro in odprto igro. Tokrat se ne rabi preveč taktizirati, saj sta obe ekipi v varni coni. Gostje iz Črne lahko edino pridobijo na lestvici, Limbušani pa imajo do Pesnice debelih devet točk zaostanka. Gostje iz Črne bodo tihi favorit srečanja v Limbušu.

Tekma v Limbušu bo v direktnem prenosu na You Tube kanalu MNZ Maribor!