NAPOVED 22. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Korotan nadaljuje samozavestno pot v smeri prvaka 1. Lige MNZ Maribor

Zmaga Korotana proti direktnemu konkurentu iz Starš daje sedaj odprto pot Prevaljčanom do naslova prvaka in vrnitev v 3. SNL – vzhod. Minuli krog je bil v znamenju remijev, izpostavimo lahko zmago Tabora proti Marjeti in zmago Pece v Pesnici, ki se je prebila na tretje mesto. Zelo učinkovita ekipa minulega kroga je bila ROHO VBO, ki je visoko premagala odpisano ekipo iz Mežice.  V 22. krogu bo ponovno zelo zanimivo saj nas čakajo novi dvoboji za končne razvrstitve. Zelo napet bo letos tudi boj za obstanek v ligi in zato je vsaka točka vredna zlata v boju za ohranitev statusa prvoligaša v MNZ Maribor.

Oglejte si vrhunce tekem 21. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 6. 5. 2023, ob 17.00 NK POHORJE – NK KOROTAN PREVALJE

Sobotno srečanje v Rušah bo izredno zanimivo, saj Rušani še niso pozabili visokega poraza v jesenskem delu, ki so ga doživeli v Prevaljah. Sedaj imajo idealno možnost, da jim vrnejo z obrestmi. Poraz Korotana v Rušah bi lahko imel velike posledice v vrstah Korotana in bi vnesel nemir v slačilnico. Rušani so v spomladanskem delu dokazali, da v kolikor so motivirani in organizirani v obrambi in hladnokrvni v napadu lahko premagajo višje rangirane ekipe. Ekipa Starš je pred kratkim na lastni koži izkusila ta trenutek, ko so jih Rušani premagali s 3:0. Tekma bo polna žara in čustev, saj se boji zavedajo situacije in ravno tega se lahko najbolj veselijo navijači obeh ekip. V Prevaljah se seveda zavedajo, da jim zmaga prinaša novo veliko veselje v slačilnici in zadovoljstvo njihovih navijačev.  Takšne tekme so promocija za številne odlične nogometne predstave obeh ekip v letošnji sezoni. Favorit je Korotan, vseeno pa diši po remiju. Pustimo se presenetiti!

Oglejte si vrhunce tekem 21. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 6. 5. 2023, ob 17.00 ŠD STARŠE – NK MIKLAVŽ

Sosedski derbi na Dravskem polju bo tokrat v Staršah, ki se morejo hitro pobrati po težkem porazu v Prevaljah, kjer se me morda celo odločilo letošnje prvenstvo. Ne glede na minuli vikend bo ekipa Tomija Grbavca na domačih tleh želela potrditi odlične predstave v letošnji sezoni in preprečiti ekipi iz Miklavža, da jim pokvari vikend. Miklavž je v preteklem krogu remiziral z Limbušani in ima željo po priključku do sredine lestvice, kjer trenutno lovi za štiri točke ekipo iz Jurovskega dola. Miklavžani se zavedajo, da plujejo v nevarnih vodah in da potrebujejo točke za obstanek v ligi. Ekipa se dviguje v zadnjih tednih, pokazali so, da lahko igrajo in zmagujejo na ključnih tekmah. Zmaga v Staršah bi bila velik korak v pravo smer in prava motivacija za prihodnost. Zmaga pri sosedih je vedno najslajša! Veselimo se tekme, kjer so Staršani absolutni favoriti, videli pa bomo kako je vplival na njih poraz v Prevaljah.

Vrhunci s prvega srečanja (9. krog): NK Miklavž vs. NK Starše – 0 : 1 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 21. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 6. 5. 2023, ob 17.00 NK MARLES HIŠE – NK MARIBOR TABOR

V Limbušu se pričakuje zmaga domače ekipe, saj se zavedajo, da je potrebno prehiteti vsaj še Radlje in Miklavž, če hočejo biti vsaj malce bolj mirni. V Miklavžu so imeli vse vajeti v svojih rokah, na koncu pa je Miklavžu uspelo izenačiti in dve zelo pomembni točki sta šli po zlu. Kljub vsemu pa prihaja sedaj nov izziv po imenu NK Maribor Tabor, ki pa je doma premagal favorizirano ekipo iz Marjete. Dokazali so, da lahko zmagujejo proti eni izmed najboljših ekip v ligi, sedaj pa jih čaka izziv kako premagati ekipo, ki se na vse kriplje bori za obstanek v ligi. Tabor v kolikor ne bo 100 % osredotočen na svojo igro, ne bo dobil točk v Limbušu. Obe ekipi morata igrati pametno in izkoristiti priložnosti v napadu. Tokrat ne bo pomembna lepota igre, pomembna bo borba za vsako žogo in hladnokrvnost v napadu. Prvo tekmo so visoko dobili igralci Tabora, tokrat bo drugače, saj bo naboj čisto drugačne narave. Tabor mora zmagati, da nadgradi veliko zmago, Limbuš pa da napade Radlje na lestvici. Vabljeni k ogledu direktnega prenosa preko Livestreaminga na You Tube kanalu MNZ Maribor.

Vrhunci s prvega srečanja (9. krog): NK Maribor Tabor vs. NK Marles hiše – 5 : 0 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 21. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobotna tekma v Limbušu bo predvajana preko LIVESTREAMINGA na You Tube kanalu MNZ Maribor!

Sobota, 6. 5. 2023, ob 17.00 NK PECA – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Peca je v Pesnici naredila velik posel in dosegla tri pomembne točke, ki so jo dvignile na 3. mesto lestvice v 1. Ligi MNZ Maribor. Nejc Obretan je ponovno pokazal, da se dobro počuti v vlogi moža odločitve na pomembnih tekmah. Tokrat jim prihaja v goste ekipa, ki se odlično počuti v sredni lestvice in ki ve kako igrati na gostovanjih. Imajo kader, ki lahko preseneti tudi najboljše ekipe. Peco čaka težko srečanje v kateri so favorit, ki pa ne sme spati na dobrih rezultatih iz minulih krogov. Želijo si zadržati tretje mesto in morda celo nadgraditi svojo pozicijo na lestvici. V tem primeru bi imeli lahko Korošci kar dve ekipi na vrhu lestvice. V kolikor bo Tomislav Raknić ponovno tako zanesljiv kot je bil na domači tekmi z Jurovskim dolom, se domačinom slabo piše. Malečnik ve po kaj gre v Črno, želijo igrati kvaliteten nogomet in se vrniti domov s tremi točkami. Za zip line prelet nad nogometnim igriščem tokrat ne bo časa!

Vrhunci s prvega srečanja (9. krog): NK Malečnik Asfalterstvo Brus vs. NK Peca – 0 : 0 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 21. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 6. 5. 2023, ob 17.00 NK AKUMULATOR – NK RADLJE

Korošci imajo dve ekipi na vrhu lestvice, dve pa se krčevito borita za obstanek. Ekipa iz Mežice je žal z mislimi že s selitvijo v ligo niže in v sestavljanju nove zgodbe, ekipa iz Radelj pa dokazuje, da še diha in hoče obstati v ligi. Igrajo dobro in zbirajo točke, kljub vsemu pa imajo problem, da podobno zgodbo izvaja tudi Miklavž, ki jim vseeno beži za dve točki. V minulem krogu so remizirali s Pohorjem in dokazali, da lahko igrajo z vsemi. Pomembno pa bo sedaj gostovanje pri Akumulatorju, ki pa vemo, da zna vzeti točke ekipam in jim pokvariti dan. Pričakujemo trd koroški derbi, kjer težko napovedujemo zmagovalca. Radlje so favorit, vendar so to tekme, ki imajo poseben čustveni naboj in so lahko prava poslastica za gledalce. Jesenska tekma v Radljah se je končala z remijem in tudi ta bi lahko imela podoben rezultatski epilog.

Vrhunci s prvega srečanja (9. krog): VRHUNCI: RADLJE 1 – 1 AKUMULATOR | 1. MNZM Članska liga – YouTube

Oglejte si vrhunce tekem 21. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 7. 5. 2023, ob 17.00 NK JUROVSKI DOL – NŠ ROHO VBO

V Jurovskem dolu se obeta zelo zanimiv obračun ekip, ki imata obe po 27 točk in si obe želita v varno sredino lestvice. Oboji se zavedajo, da trenutno število točk ni zagotovilo za obstanek in da je potrebno garati na treningih in tekmah za novo bero treh točk. Jurovski dol je v minulem krogu ponovno remiziral v Malečniku. Točka v Malečniku je zagotovo lepa motivacija za tekmo z ekipo iz Rogoze, ki pa je doma dokazala, da še vedno zna visoko zmagati. Zmaga bi bila za obe moštvi zelo pomembna, da bi se malce odlepili od tokratnega nasprotnika. Na jesenski tekmi v Rogozi je slavil ROHO VBO, mogoče je sedaj čas, da ekipa iz Jurovskega dola pod vodstvom Luke Sambolca, stvari vzame bolj resno in dokaže, da je sposobna za maščevanje za jesenski poraz. Gregor Beranič in njegovi varovanci prihajajo samozavestno v Jurovski dol. Favoriti so domačini, ki po seriji remijev želi končno spet tri točke.

Vrhunci s prvega srečanja  (9. krog): NK ROHO VBO vs. NK Jurovski Dol – 3 : 1 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 21. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelje, 7. 5. 2023, ob 18.00 ŠD MARJETA – NK TEHNOTIM PESNICA

V Marjeti bo ponovno nogometni praznik, saj se srečata ekipi, ki spadata med najboljših pet ekip letošnje sezone. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu doživeli poraz, Marjeta na Taboru, Pesnica pa doma s Peco. Sedaj pa bomo videli kateri izmed trenerjev bo svoje ekipo bolje pripravil na to pomembno srečanje v Marjeti. Oboji si želijo tik pod vrh in oboji imajo svoje probleme in izzive pred srečanjem. Prvo tekmo so Pesničani dobili, ko so po izjemni akciji strli odpor žilave Marjete, tokrat pa je tehtnica vseeno bolj na strani Marjete, ki doma zna odigrati na vrhunskem nivoju in deklasirati svojega tekmeca, pride pa tudi dan, ko bi lahko igrali 24 ur in žoga enostavno nebi šla v nasprotnikovo mrežo. V nogometu je pač tako in zato ga imamo tako radi. Vsi se veselimo tega srečanja, ki napolnil naravno tribuno, ki bo ponovno nabito polna. Naj zmaga boljši!

Vrhunci s prvega srečanja: NK Tehnotim Pesnica vs. ŠD Marjeta – 1 : 0 (sport.video)

Oglejte si vrhunce tekem 21. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si