NAPOVED 23. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Pred nami so zadnji štirje krogi, kjer se bo odločala usoda klubov na vrhu in na repu lestvice. Letošnja liga je izjemno zanimiva in z velikim pričakovanjem zremo v novi krog. Korotan je v prejšnjem krogu naredil uslugo Staršam, ki so se ponovno vrnile v igro za naslov. Na repu lestvice pa bo boj za obstanek do zadnjega sodnikovega žvižga v 26. krogu. V nogometu se je potrebno zavedati, da v kolikor klub naredi korak nazaj, lahko v prihodnje naredi dva ali tri naprej. Pomembno je, da v nogometu uživajo akterji in vsi, ki z velikim zanimanjem spremljamo 1. Ligo MNZ Maribor.

Oglejte si vrhunce tekem 22. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Petek, 12. 5. 2023, ob 17.00 NK MARIBOR TABOR – ŠD STARŠE

Petkova tekma na Taboru bo odličen uvod v zanimiv krog. Domačini se zavedajo, da še potrebujejo vsaj eno zmago za miren zaključek prvenstva. Do sedaj so odigrali zelo dobro sezono, saj je so prvič v zgodovini tudi igrali s člansko ekipo v 1. Ligi MNZ Maribor. Glede na poraz v Limbušu, bodo danes zagotovo iskali tri točke, ki jih lahko popeljejo do velikega zadovoljstva. Gostom iz Starš bi z zmago konkretno zagrenili boj za prvaka. Staršani prihajajo na Tabor polni samozavesti po pomembni zmagi v izdihljajih proti Miklavžu. Spet so v igri in tokrat morejo zmagati na umetni travi, ki je prednost domačinov. Favoriti so gostje, oboji pa vedo, kaj vse je v igri! Prvo tekmo so z 2:0 na domačem igrišču dobili Staršani. Pričakujemo dinamično tekmo z veliko borbe.

Oglejte si vrhunce tekem 22. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 13. 5. 2023, ob 17.00 NK AKUMULATOR – NK POHORJE

Ekipa Akumulatorja je doživela zmago v koroškem derbiju z Radljami. Dokazali so, da so sposobni premagati svojega direktnega konkurenta in mu onemogočiti dvig na lestvici. Tokrat Mežičani doma gostijo ekipo Pohorja, ki igra boljše v spomladanskem delu in konkretno meša štrene najboljšim ekipam lige. V tej tekmi so gostje iz Ruš veliki favoriti, bodo pa morali dati gol domačinom, ki pa so vedno večji eksperti za presenečenja. Domačini se bodo od lige želeli posloviti s stilom in z jasnim sporočilom, da si želijo nadaljevati z nogometom in ponovno narediti novo pozitivno vrnitev med prvoligaše MNZ Maribor.

Oglejte si vrhunce tekem 22. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 13. 5. 2023, ob 17.00 NK RADLJE – NK JUROVSKI DOL

Radlje so v Mežici bile poražene, kar ej zagotovo vplivalo na razpoloženje v ekipi Bojana Kusa. Kljub vsemu pa imajo že jutri možnost, da se dvignejo in čakajo za njih na ugoden rezultat od Limbuša in Miklavža. Domačini bodo šli na tri točke, saj jim drugo ne preostane. Potrebno pa bo paziti na nevarno ekipo Jurovskega dola, ki ima izkušnje in tudi vedno bolj razpoložene strelce v svojih vrstah. V prejšnjem krogu je to doživela ekipa ROHO VBO in domačini iz Radelj bodo morali biti pazljivi na hitre proti napade. Gostje bodo igrali organizirano in čakali domačine, da napadejo. Jurovski dol je favorit, kljub vsemu pa imamo občutek, da bo neodločen rezultat na koncu tekme.

Oglejte si vrhunce tekem 22. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 13. 5. 2023, ob 17.00 NŠ ROHO VBO – NK PECA

Srečanje dveh ekip, ki sta v 22. krogu bile priča neprijetnemu porazu. Domačini so jo skupili v Jurovskem dolu, Črnjani pa so presenetljivo izgubili visoko proti ekipi Malečnika. Obe ekipi potrebujeta točke, v kolikor bodo tri, bo tolikor boljše. Domačini bi z zmago verjetno imeli že dovolj točk za ohranitev statusa prvoligaša, Črnjani pa še lahko upajo na tretje mesto ob koncu sezone. Oboji so odigrali zelo dobro do sedaj, ekipa Pece je naravnost briljirala na določenih tekmah in niso brez trdne osnove v borbi za najboljše tri mesta. Imamo občutek, da bi se tekma lahko končala z zmago domačinov, ki se bodo trudili narediti “big point” in si zagotoviti obstanek.

Oglejte si vrhunce tekem 22. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 13. 5. 2023, ob 17.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – ŠD MARJETA

V Malečniku bo zelo pestro, saj se srečata ekipi, ki sta obe nasuli po pet zadetkov svojim nasprotnikom v prejšnjem krogu. Malečnik je presenetljivo zmagal v Črni, Marjeta pa je premagala Pesnico na domačem terenu. V tekmo lahko gredo oboji zelo samozavestno in ravno zaradi tega vemo, da bo tekma odprta in zanimiva za gledalce. Domačini, ki so trenutno na petem mestu bodo naredili vse, da si na koncu sezone polepšajo poletje z uvrstitvijo celo na četrto mesto. Ekipa Marjeta pa bo imela še odprt dvoboj z Peco za tretje mesto. Drugo mesto je že težje dosegljivo, saj starše bežijo za šest točk. Naj ostanejo napadalci obeh ekip v istem razpoloženju kot minuli krog in bomo vsi razen vratarjev, zelo veseli.

Oglejte si vrhunce tekem 22. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 13. 5. 2023, ob 17.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK MARLES HIŠE

V Pesnici so bili zagotovo razočarani po visokem porazu v Marjeti. Jutri imajo idealno možnost, da svojim navijačem ponovno dokažejo, da so ekipa, ki zelo težko izgublja točke na domačem igrišču. Trenutno sedmo mesto jim je zagotovo premalo in bodo želeli imeti boljši izkupiček v naslednjih štirih tekmah. Tokrat pričakujejo ekipo iz Limbuša, ki je slavila proti Taboru na domačem igrišči in ki se krčevito bori za obstanek. Limbušani bi znali presenetiti tudi v Pesnici, saj jim samo tri točke zagotavljajo mirnejši spanec. Pesnica lahko igra sproščeno, gostje pa bodo morali zadeti v gosteh. Pričakujemo lahko zelo zanimivo tekmo z veliko nervoze, saj časa za spodrsljaje res ni več veliko.

Oglejte si vrhunce tekem 22. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 14. 5. 2023, ob 17.00 NK MIKLAVŽ – NK KOROTAN PREVALJE

Miklavž je v Staršah doživel najhujši možni scenarij, saj so verjetno že vsi mislili, da bo remi. Ampak nogomet je šport, ki vedno znova preseneča in Miklavžani so ostali praznih rok. Boleče spoznanje je lahko le motivacija, da dokažejo vodilni ekipi Korotana, da se jim lahko zoperstavijo. Korošci so remizirali v Rušah in nikakor ne morejo biti zadovoljni, imajo še vedno tri točke prednosti pred Staršami. Prevaljčani bodo do konca prvenstva sami odločali o svoji usodi glede prvaka. Imajo ekipo, ki dokazuje zrelost in željo po višji ligi. Res pa je, da se lahko hitro zgodi Pohorje. Favorit so gostje, ki vedno, da v Mikalvž ne pridejo na izlet ampak po zmago in najavo nečesa velikega, ki bi razveselijo vse navijače Korotana.

Oglejte si vrhunce tekem 22. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si