NAPOVED 25. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Vsi nogometni privrženci že nestrpno pričakujemo razplet v 1. Ligi MNZ Maribor, kjer imamo izjemen boj za prvaka in nepopustljivo borbo za obstanek v ligi. Tudi favoriti so pokazali svojo šibkost in ne zmagujejo tekem, ki so na papirju smatrane pod zmago. Ravno v tem je čar nogometa in ekip, kjer lahko vsaka ekipa premaga drugo. V sredinih tekmah smo imeli kar nekaj presenečenj, Prevalje in Starše so pokazale, da je sezona dolga ni naporna in odsotnosti igralcev zelo vplivajo na ekipo. Levi iz Tabora in Pesničani so prikazali odlične tekme in obema vodilnima zapretili. Sedaj prihaja predzadnji krog, ki bi že lahko odločil marsikaj. Za ta odgovor bo potrebno počakati do nedelje zvečer.

Sobota, 20. 5. 2023, ob 17.00: NK AKUMULATOR – NK PECA

V Mežici je vse pripravljeno na koroški derbi in na 4. Festival makaronflajša! Ekipa Akumulatorja v sredo ni odigrala tekme, ker je bilo igrišče v Jurovskem dolu neprimerno za igro. Tako so se lahko v miru pripravili na zelo pomembno sosedsko srečanje s Črnjani, ki pa so na sredini tekmi kapitulirali na celi črti. Zgodijo se tovrstne tekme in ekipa iz Radelj je odigrala eno izmed najboljših tekem v zgodovini kluba. Kljub vsemu pa bodo Črnjani na tekmi v Mežici absolutni favoriti. Obe ekipi lahko igrata sproščeno, saj je Akumulator že odpisan in se vsaj za eno leto poslavlja od elitne prve lige MNZ Maribor. Zagotovo bo srečanje sosedov na druženju ob makaronflajšu že prvi začetek za polnjenje energije za naslednjo sezono. Navijači bodo zagotovo uživali v sobotnem popoldnevu! Vabljeni ljubitelji nogometna in kulinarike!

Oglejte si vrhunce tekem 24. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 20. 5. 2023, ob 17.00: NK RADLJE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

V Radljah se bosta srečali dve ekipi z rdečimi dresi. Oboji so imeli v sredo veliko razlogov za veselje. Radlje so presenetile svoje koroške kolega v Črni in odigrali tekmo za zgodovino. V boju za obstanek se vidi v ekipi, kdo je pravi zmagovalec. Radeljčani so dokazali, da lahko premagajo višje uvrščene ekipe na gostovanjih. Dva evrogola Amadeja in Aljaža Založnika pa sta bila žebelj v krsto ekipe iz Črne. Tokrat bodo rdeči iz Radelj morali ponoviti Črno in se zoperstaviti ekipi Petra Francija, ki si želi zadržati tretje mesto ob koncu sezone. Ekipa Marjete igra zelo dobro in zadeva veliko zadetkov na domačih tekmah, sedaj se lahko dokažejo ponovno na gostovanju, kjer pa domačini vedo, kako je potrebno igrati proti tovrstnim ekipam. Škoda le, da niso tega spoznali vsaj tri kroge prej, da bi si olajšali zaključek prvenstva. Sedaj pa bo šlo na vse ali nič!

Oglejte si vrhunce tekem 24. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 20. 5. 2023, ob 17.00: NŠ ROHO VBO – NK MARLES HIŠE

Zelo pomembna tekma za obe ekipi nas čaka jutri v Rogozi. Domačini se zavedajo, da je potrebno zadržati prednost pred Limbušani, ki so vedno bolj željni uspeha. Oboji se bodo morali potruditi in ostati osredotočeni na pozitiven rezultat, ki lahko zagotavlja obstanek v ligi. Ekipa ROHO VBO je doživela poraz v Marjeti in sedaj bi bilo odlično, če zadnjo tekmo pred svojimi navijači zmaga in si pripravi slavje. Pot do slavja bo pa trnova in sedaj so naleteli na nasprotnika, ki jih vidi za svojo naslednjo žrtev. Doma so v epski tekmi premagali v Malečnik in na koncu zmagali že dobljeno tekmo. Pokazali so, da si z igro in odnosom zaslužijo obstanek v ligi. V Rogozi so domačini favoriti, ki pa se ne smejo prepustiti malodušnosti. Potrebno bo garati do zadnjega sodnikovega žvižga!

Oglejte si vrhunce tekem 24. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 20. 5. 2023, ob 17.00: NK TEHNOTIM PESNICA – NK KOROTAN PREVALJE

V Pesnici lahko pričakujemo tekmo kroga, ki bi lahko situacijo na lestvici zelo zakomplicirala. Pesničani so v sredo v gosteh premagali favorizirane Staršane in sedaj jo lahko zagodejo še Korotanu. Pesničani nimajo v tekmi kaj za izgubiti in so razbremenjeni. Ta sproščenost je lahko zelo dobrodošla proti ranjenemu levu iz Prevalj, ki je doživel grenak poraz proti Taboru na domačem terenu. Na srečo so kiksnile tudi Starše in se boj nadaljuje v istem ritmu. Tokrat Korotan več nima popravnega izpita, potrebna je zmaga, potrebne so tri točke. Tekma bo izredno napeta in dinamična, saj oboji igrajo hiter in učinkovit nogomet. Favoriti so domačini, saj igrajo doma in so neobremenjeni. Kljub vsemu, imamo občutek, da bo rezultat neodločen. Pustimo se presenetiti!

Tekma v Pesnici bo v direktnem prenosu v živo na You Tube kanalu MNZ Maribor.

Sobota, 20. 5. 2023, ob 17.00: NK MARIBOR TABOR – NK MIKLAVŽ

Taborski levi so pokazali zobe v Prevaljah in šokirali vse prisotne na tekmi. Sladka zmaga ekipe iz Maribora, ki si je v premierni sezoni med prvoligaši zagotovila status za novo sezono. Čestitke celotnemu klubu, saj so dokazali, da znajo delati z mladino in mladino, ki je na njihovih terenih zrasla v odrasle nogometaše, ki se znajo boriti za svoj grb. Sedaj lahko odigrajo mirno obe preostali tekmi. Miklavž je doma izgubil proti Pohorju in sedaj jim že pošteno teče voda v grlo. Kljub vsemu pa jih zmaga lahko ponovno vrne med žive in si zagotovijo obstanek v ligi. Mlada ekipa Miklavža ima veliko srce, včasih jim zmanjka kanček sreče, da bi tekme obrnili v svojo korist. Točka proti Pohorju bi bila sijajna popotnica za Tabor, vendar žal se ni izšlo. Mogoče pa bo sreča tokrat na strani rumeno črnih!

Oglejte si vrhunce tekem 24. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 21. 5. 2023, ob 17.00: NK JUROVSKI DOL – NK POHORJE

Nedeljsko srečanje med Jurovskim dolom in Pohorjem bo poslastica, saj oboji igrajo zelo všečen nogomet in vedno boljše zadevajo. Jurovski dol je v sredo počival zaradi razmočenega terena, Pohorje pa je v Miklavžu slavilo in se lahko v miru pripravlja na gostovanje. Rušani se zavedajo, da je v igri zelo veliko, saj jim zmaga lahko pomeni premik na lestvici, Jurovski dol pa bo užival v sredini lestvice do začetka nove sezone. Domačini bodo favorit srečanja, ki se ga lahko ljubitelji nogometa zelo veselijo. Najbolj pa se ga veselijo igralci ter trenerji, ker si že želijo zasluženega počitka po naporni sezoni. V obeh taborih so lahko zadovoljni in ponosni na svoje nogometaše.

Oglejte si vrhunce tekem 24. kroga: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 21. 5. 2023, ob 17.00: NK MALEČNIK – ŠD STARŠE

Ekipa Malečnika bo nedeljsko tekmo želela dobiti, saj so na gostovanju v Limbušu ostali praznih rok. Tekmo, kjer je kazalo na zmago domačinov je četa Damijana Janžekoviča obrnila v svojo korist in bila pred velikim preobratom. Žal pa so domačini zadeli še enkrat in ekipi Malečnika se ni izšlo. Mogoče bo tokrat drugače, ko prihaja v goste ekipa Starš, ki se bori za naslov prvaka. Staršani se zavedajo, da jih čaka izjemno neprijeten domačin, ki doma težko izgublja točke. Malečnik lovi četrto mesto, Starše se borijo za prvaka,… Starše so favorit, saj imajo jasen cilj, ki pomeni vrh 1. Lige MNZ Maribor. Tekma bo prava paša za oči, kjer bo prisotno veliko nervoze, ko bo padel prvi zadetek. Tudi tukaj bi stavili na remi!