NAPOVED 5. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Prihaja peti krog, kjer bo vodilna trojica igrala v gosteh. Vsi že počasi pričakujejo prvi spodrsljaj ekipe iz Starš, ki je superiorno stopila v novo sezono. Pesničani so sedaj pripravljeni na tekmo z vodilno ekipo. V Malečniku in v Rušah pa pričakujejo ekipo Tabora in Marjete. Ekipe iz Radelj, Rošnje-Loke in Rogoze pa imajo zagotovo nova navodila, da krivuljo ponovno obrnejo navzgor. Zanimiva je tota naša prva liga!

Sobota, 23. 9. 2023, ob 16.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

Malečnik lovi zadnji vlak, da še pravočasno začne zbirati prepotrebne točke. Tokrat gostijo doma ekipo iz Tabora, ki je lahko sproščena in samozavestna za dvoboj v Berlu. Malečnik nujno potrebuje tri točke, ki jih v tej sezoni še niso uspeli vknjižiti. Sedaj je čas, da se tudi njim odpre in da nudijo dostojen upor ekipi s Tabora, ki je trenutno na drugem mestu. Favorit srečanja so gostje, bomo pa videli ali bodo znali izkoristiti tudi tokrat to vlogo. Imamo občutek, da bo to srečanje z več kot štirimi zadetki.

Sobota, 23. 9. 2023, ob 16.00 NK ROŠNJA-LOKA – MARLES HIŠE

Ekipa iz Rošnje-Loke ima sedaj idealno priložnost, da si pribori na lastnem igrišču prvi paket treh  točk. Gostovanje v Staršah žal ni imelo točkovnega učinka, ga pa lahko ima proti ekipi Marles hiš. Tokrat se bosta srečali ekipi, ki še vedno nista konkretno začeli sezone. Limbušani so nakazali pravo pot na tekmi proti Radljam, sedaj pa bo potrebno odlično igro potrditi vsaj s točko v Rošnji-Loki. Domačinom dajemo tokrat vlogo favorita, na njih samih pa je ali jo bodo znali upravičiti. Domači navijači si želijo treh točk še bolj kot hladnega piva! Čaka nas vroča tekma v dežju!

Sobota, 23. 9. 2023, ob 16.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK MARIPOL STARŠE

V Pesnici nas čaka nogometna poslastica, saj si Pesničani želijo skalp ekipe s Starš. Tekma veliko obeta in želimo si hitrega gola, ki bo tekmo pognal v pravo smer, da bodo lahko številni gledalci uživali v odličnem nogometu. Oboji so sedaj v pravi tekmovalni formi in ta tekma je na sporedu pravi čas. Seveda so gostje favoriti, bodo pa morali znati ustaviti nalete domače ekipe, ki zna biti zelo nevarna na domačem terenu. Domačini se bodo hoteli končno dvigniti v prvo polovico lestvice, saj s trenutno situacijo niso zadovoljni. Gostje pa si naj iz glave izbijejo morebitno podcenjevanje, če želijo ostati vodilna ekipa lige.

Sobota, 23. 9. 2023, ob 17.00 NK RADLJE – NK JUROVSKI DOL

Radeljčani po porazu v Limbušu morajo strniti svoje vrste in se iz težkega poraza nekaj naučiti. Tokrat igrajo doma proti ekipi iz Jurovskega dola, ki pa kaže vedno večje apetite po vrhu lestvice. Sedaj bosta obe ekipi vroči in motivirani, mi pa že komaj čakamo ta spopad, kjer zna biti veliko zadetkov. Domačini bodo favoriti, saj so trenutno v fazi, ko nujno lovijo pozitiven rezultat. Gostje pa prihajajo sedaj sproščeni in s širokimi prsi na Koroško. Od njih samih pa bo odvisno ali bodo samozavestno odšli v Slovenske gorice ali sklonjenih glav. Tekma bo čvrsta in polna borbenosti verjetno v razmočenem terenu.

Nedelja, 24. 9. 2023, ob 15.30 NK POHORJE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Rušani so se iz Tabora vrnili s plavo oko. Verjetno je oteklina že malce minila in sedaj že imajo zmagovalno formulo, ki jo potrebujejo za svoje nasprotnike, ki prihajajo iz Marjete. Domačini s petimi točkami nikakor niso zadovoljni, zmaga bi bila obliž na rano iz Tabora. Morajo pa se zavedati, da rdeče-beli iz Marjete niso priplavali po kisli juhi in vedo, da imajo še neporavnane račune iz preteklosti. Tekma bo izjemno zanimiva, saj oboji vedo, da je to moment, ki lahko eliminiraš direktnega konkurenta vsaj za en čas. Pohorje se bo dvignilo v prvo polovico lestvice. Kdaj pa bo to, pa bomo lahko videli že v nedeljo.

Nedelja, 24. 9. 2023, ob 16.00 NŠ ROHO VBO – NK PECA

V Rogozi bo prav tako izjemno zanimiva tekma dveh ekip, ki še vedno igrata toplo-hladno. Ekipa ROHO lahko z vsakim zmaga in na drugi strani z vsakim izgubi. Potrebno bo najti konstanto, ki ne spominjala na vlak smrti. Že v prihajajoči tekmi se lahko vse obrne in vsaka od ekip bo lahko bolj mirno zadihala. Oboji si želijo prvega dela lestvice, ki pa ga letos ne bo zelo enostavno doseči. Domačini so tokrat favoriti, potrebna pa bo strpna igra, saj vemo da na drugi strani stojijo Korošci z veliko mero drznosti in motivacije. Tudi ta tekma bo super zanimiva za gledalce v Rogozi in vse, ki so jo boste ogledali na You tube v prenosu v živo.

Vrhunce vseh tekem prvega kroga si lahko ogledate na: Sport.Video – mnzmaribor.si