NAPOVED 7. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Spopad sosedov iz vrha lestvice v Marjeti, obračun zadnje uvrščenih v Radljah

Za vikend je pred nami že 7. krog v 1. MNZ Maribor. Obračun od katerega se pričakuje največ se bo odvijal v nedeljo in sicer v Marjeti, kjer bodo domači gostili Jurovski Dol. Vodilne Rače bodo gostile Roho. Miklavž bo celil rane na gostovanju v Rušah proti Pohorju. Naše kamere pa bodo pospremile sobotni obračun v Limbušu, kjer bodo domače Marles Hiše gostile Malečnik.

Obračun sosedov na lestvici se bo odvijal v Limbušu, kjer bodo Marles Hiše gostile Malečnik. Domači nogometaši so v negativnem nizu dveh zaporednih porazov in tako bodo želeli na tem spopadu dvigniti svoj nivo nogometa in znova na svoj račun vpisati točke. A na drugi strani stoji ekipa Malečnika, ki je letos že dokazala, da lahko odigra na zelo visokem nivoju. Z zmago v prejšnjem krogu proti Pesnici so se prebili v zgornji del lestvice. Sedaj pa jasno želijo ta položaj zadržati oziroma ga nadgraditi in se povzpeti še nekoliko višje ter se vključiti v boj za najvišja mesta.

Miklavž, ki je v prejšnjem krogu doživel hladen tuš na domačem igrišču proti Marjeti se tokrat odpravlja na gostovanje v Ruše, kjer se bodo pomerili s Pohorjem. Pohorci zaenkrat prebivajo v spodnjem delu lestvice. Cilji domače zasedbe pa so zagotovo višji. A če bodo želeli te cilje izpolniti bodo morali pričeti redno nabirati točke in igrati nekoliko bolj konstantno iz tekme v tekmo. Na drugi strani pa so gostje iz Miklavža letos znova pri vrhu lestvice, kjer se bodo kot vse kaže borili za naslov. Kljub bolečem porazu v prejšnjem krogu z 1:3 proti Marjeti ostajajo v tem boju. Za prvim mestom zaostajajo za 4 točke. Tako se zavedajo, da kakšnega večjega prostora za napake ni več in da na obračunu proti Pohorju šteje samo zmaga.

Vodilne Rače se bodo na domačem igrišču pomerile proti ekipi iz Rogoze NŠ Roho. Gostje so po nekoliko zaspanem vstopu v sezono dvignili svoj nivo nogometa in sedaj redno prihajajo do točk. So na 8. mestu z enakim številom osvojenih točk. S tem so lahko povsem pomirjeni pred nadaljevanjem prvenstva saj so zaenkrat na mestih, ki jim prinaša zadovoljstvo. Pri Račah pa je situacija jasna…kot vodilna ekipa lige in če želijo zadržati ta staž še dolgo takšne obračune enostavno morajo zmagovati. Kljub temu, da so v prejšnjem krogu remizirali na gostovanju v Mežici še vedno ne poznajo poraza. Dosegli so 15 zadetkov, prejeli pa niso še nobenega. Tako je jasno, da domačinom te sijanje rezultate letos prinaša zelo čvrsta obramba. S takšnimi predstavami bodo želeli nadaljevati, saj je jasno, da lovorike prinaša čvrsto delu v fazi branjenja.

Spopad zadnje uvrščenih ekip se bo odvijal v Radljah, kjer bodo domači gostili Duplek. Radeljčani so po zmagi v prvem krogu povsem popustili in so v nizu 5 zaporednih porazov. S tem so se spravili v težave kar se tiče položaja na lestvici. A na drugi strani tokrat stoji Duplek, ki letos znova ima veliko težav. So na zadnjem mestu brez osvojene točke. Prejeli so že kar 22 zadetkov kar je največ med vsemi klubi v ligi. Jasno je, da bodo morali Duplečani začeti nabirati točke če se bodo želeli vključiti v boj za obstanek. V drugačnem primeru jih v naslednji sezoni čaka drugoligaški nogomet.

Starše, ki so z zmago v prejšnjem krogu na gostovanju v Dupleku nekoliko lažje zadihale. V zadnjih dveh krogih so zbrali štiri točke in tako naredili premik po lestvici navzgor. A tokrat jih čaka zahtevna domača preizkušnja proti ekipi iz Črne na Koroškem NK Peca. Gostje letos kažejo dobre predstave in se nahajajo v zgornjem delu lestvica, kar na visokem 5. mestu. Zaenkrat so uspeli osvojiti 9 točk in na nek način iz ozadja pritiskajo na najvišja mesta. Ponavadi so pri Peci veljali za ekipo, ki lahko doma premaga vsakega…letos pa kažejo, da znajo zelo kvalitetno odigrati tudi na gostovanjih, kjer redno osvajajo točke. Staršani bodo vsekakor želeli dokazati, da še vedno spadajo višje kot trenutno so. Kljub temu, da so izgubili kar nekaj pomembnih članov si vsekakor želijo preboja v zgornji del. Peca pa bo svoj položaj želela zadržati, a za kaj takšnega bodo morali nadaljevati z rednim nabiranjem točk.

V nedeljo pa bodo vse oči uprte v Marjeto, kjer se bo odvijal derbi tega kroga. Domači nogometaši se bodo pomerili z Jurovskim Dolom. Gre za obračun iz vrha prvenstvene lestvice. Nogometaši iz Dravskega Polja so na 2. mestu in imajo 14 točk. Na drugi strani je ekipa iz Jurovskega Dola mesto nižje in imajo zgolj točko manj se pravi 13. Vsekakor je pred nami pravi spektakel, ki bo zanimiv do zadnjega sodnikovega žvižga. V obeh taborih bodo želeli zmago s katero bi zadržali stik z vodilnimi Račami. Ekipa Jurovskega Dola je letos presenetila vse s svojimi dobrimi predstavami. Gre za moštvo, ki je motivirano, da vsem dokaže svojo kvaliteto. Marjeta pa jasno bo iskala nadgraditev zmage iz prejšnjega kroga v Miklavžu.

Dvoboj ekip iz spodnjega dela lestvice pa se bo odvijal v Pesnici, kjer bodo domači gostili Akumulator. Pesničani so zaenkrat na mestih, ki ne zagotavljajo mirnosti pred nadaljevanjem sezone. A točkovni izkupiček je dokaj soliden glede na vse skupaj. Mežiška zasedba Akumulatorja pa je trenutno na 9. mestu z zgolj dvema osvojenima točkama več od domačinov. Glavna težava gostov je realizacija v napadu. Zaenkrat so dosegli zgolj dva zadetka kar je najmanj med vsemi klubi v ligi. A na njihovo srečo v fazi branjenja delajo dobro in ne prejemajo veliko zadetkov, kar jim zaenkrat prinaša ta miren položaj. Vendar se lahko s porazom na gostovanju v Pesnici že vse spremeni. Domačini bodo zagotovo storili vse, da vknjižijo tri točke s katerimi bodo lahko mirneje nadaljevali s prvenstvom.