NAPOVED 9. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Jesenski nogometno obarvan vikend je pred nami in ponovno prihaja čas razburljivih nogometnih tekem. V Rogozo prihaja ekipa Marjeta, v Rošnji-Loki pričakujejo Rušane, Pesničani se bodo srečali z ekipo iz mariborskega Tabora, Limbušani pa bodo gostili Jurovski Dol. V nedeljo bomo lahko spremljali dve tekmi in sicer v Staršah, kjer bo gostovala Peca in v Radljah, kjer bo gostoval Malečnik. Veselimo se dobrih nogometnih dvobojev, kjer bodo odlični vremenski pogoji.

Sobota, 21. 10. 2023, ob 15.00, NŠ ROHO VBO – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Ekipa ROHO VBO je doživela presenetljiv poraz v Malečniku in sedaj prihaja ravno pravi nasprotnik, da se igralci iz Rogoze malce odkupijo za poraz pri svojih navijačih. Zavedajo se, da pridejo tudi takšne tekme na težkem terenu, ki pa se morajo čimprej pozabiti in zagotovo je Gregor Beranič svoje fante motiviral za derbi Dravskega polja. Gostujoča ekipa Marjete je v zadnjem krogu premahala Limbušane, kljub vsemu pa nikako ne morejo biti zadovoljni s stanjem na lestvici. Marjeta bo iskala možnost za tri točke, domačini pa prav tako. Zanimivo srečanje je pred nami, saj si obe ekipi želita v prvi del lestvice. Domačinom dajemo tokrat vlogo favorita.

Sobota, 21. 10. 2023, ob 15.00 NK ROŠNJA-LOKA – NK POHORJE

Ekipa Rošnje-Loke je pripravila veliko presenečenje na Taboru in dokazala, da se ekipa dviga in da nimajo pretiranega spoštovanja pred višje ležečimi ekipami. Trener domačinov, Luka Pekez, bo tudi tokrat želel novo zmago proti Rušanom, ki pa so v velikem naletu, saj so trenutno že na drugem mestu lestvice. Ekipa Igorja Voriha dokazuje, da je dozorela in razume strategijo trenerskega lisjaka, prav tako pa se čuti zelo pozitivna nogometna klima v Rušah. Tekma bo izjemno zanimiva, vlogo favorita imajo seveda Rušani, domačini pa bodo skupaj s svojimi navijači ponovno skušali presenetiti ekipo iz vrha lestvice.

Sobota, 21. 10. 2023, ob 15.00 NK TEHNOTIM PESNICA – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

V Pesnici pričakujemo izredno dopadljivo srečanje ekip, ki gojita napadalen nogomet in si želita razveseljevati svoje navijače s številnimi zadetki. Obe ekipa sta v prejšnjem krogu doživeli bridek poraz in sedaj bodo oboji želeli obrniti krivuljo uspešnosti navzgor. Tabor je bil doma že drugič torpediran od ekipe iz Dravskega polja. Ekipa Rošnje-Loke je sicer nizko na lestvici, kljub vsemu pa jo je potrebno jemati kot resnega nasprotnika. Pesničani pa so morali priznati premoč ekipe iz Črna na Koroškem. V tem srečanju so domačini favoriti, ki pa bodo morali paziti na proti napade gostov iz Tabora.

Sobota, 21. 10. 2023, ob 15.00 MARLES HIŠE – NK JUROVSKI DOL

Limbušani so bili v nedeljo premagani v Marjeti, kjer redke gostujoče ekipe odnesejo točke. Sedaj pa pričakujejo ekipo Jurovskega dola, ki je bila visoko premagana od vodilne ekipe Starš. Zvonko Breber in Boštjan Žnuderl, nogometni legendi, ki vodita tokratne konkurenta se zavedata pomena sobotne tekme. Brezglavo divjanje nikakor ne pride v poštev. Pomembno vlogo bodo imeli napadalci, ki bodo v verjetno zelo redkih napadih morali pokazati svoje znanje. Oboji bodo šli v tekmo previdno in zmagovalec bo tista ekipa, ki bo naredila manj napak. Res se veselimo trde in borbene tekme v Limbušu.

Nedelja, 22. 10. 2023, ob 15.00 NK MARIPOL STARŠE – NK PECA

Nedeljska nogometna poslastica bo tokrat v Staršah, kjer bo gostovala ekipa iz Črne na Koroškem. Oboji so samozavestni in pričakuje se odlično srečanje v vrhunskem ambientu. Iz Črne prihaja armada navijačev črno-belih s posebnim navijaškim avtobusom in to je odličen obet za tekmo. Domačini bodo želeli obdržati prvo mesto, gostje pa so začutili, da je ta sezona lahko zelo pomembna in da s skupnimi močmi lahko presenetijo celotno ligo z vstopom med prve tri ekipe. Domačini imajo vlogo favoritov, klub vsemu pa pričakujemo remi z vsaj štirimi zadetki. Tekmo bomo prenašali tudi na kanalu Youtube MNZ Maribor!

Nedelja, 22. 10. 2023, ob 16.00 NK RADLJE – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

V Radljah tokrat gostuje ekipa iz Malečnika, ki je v prejšnjem krogu premagala ekipo ROHO na domačem igrišču in tudi sama izkusila tako željeno slast zmage. Sedaj so seveda apetiti še višji in lahko pričakujemo dvig forme tudi pri domačinih, ki jih letošnja sezona nikakor ne steče po željah. Tekma bo nepredvidljiva, kljub vsemu pa vidimo malce prednosti za domačo ekipo, ki bo naredila vse, da se dvigne s pozicije zadnje ekipe na lestvici. Oboji se zavedajo pomena tekme in pričakujemo lahko zelo borbeno nedeljsko tekmo krajev ob reki Dravi.