NAPOVED ZADNJEGA 16. KROGA 3. SNL-VZHOD: VSE OČI UPRTE V SLOVENSKO BISTRICO, KJER JE PRED NAMI TEKMA ZA NASLOV!

Pred nami je zadnji 16. krog v 3. SNL-vzhod v katerem bodo vse oči uprte v Slovensko Bistrico, kjer bodo domači gostili Rogaško. Gre za direkten spopad ekip za naslov prvaka! V vseh preostalih obračunih so pred nami še zgolj formalnosti brez pravega tekmovalnega naboja.

Derbi kroga in hkrati tekma, ki nam bo dala odgovor o tem kdo bo na koncu osvojil naslov prvaka bo potekala v Slovenski Bistrici, kjer bo gostovala Rogaška. Domači se zaenkrat nahajajo v ugodnejšem položaju kar se tiče stanja na lestvici saj imajo tri točke naskoka. A jasno na teh preizkušnjah, ko se celotna sezona odloča na zadnjem obračunu se lahko zgodi marsikaj. Bistričani so eno zaključno žogo že zapravili v prejšnjem krogu, ko so doživeli svoj prvi poraz v sezoni na gostovanju v Cirkulanah z 1:0 in si tako nekoliko zakomplicirali življenje…a za vikend prihaja nova priložnost. Gostje pa jasno bodo že od samega začetke krenili na zmago saj le ta v njihovem primeru zadostuje za osvojitev tako željenega končnega prvega mesta. V igri ni samo naslov ampak tudi uvrstitev v višji rang tekmovanja. V obeh taborih hrepenijo po drugo ligaškem nogometu…a samo ene želje bodo uslišane. Ključnega pomena bo psihična priprava v obeh taborih pred samim obračunom…kdo bo ohranil mirnejše živce pa bomo videli.

Tretje uvrščene Cirkulane po skalpu v prejšnjem krogu, ko so premagali Bistrico z 1:0 odhajajo na gostovanje v Dravograd. Domači so tudi v prejšnjem krogu uspeli prekiniti niz negativnih rezultatov in tako znova nekoliko lažje zadihali. Še enkrat več so Korošci dokazali, da premorejo mlado moštvo z veliko kvalitet. A zaenkrat je glavna težava Dravograjčanov konstantno igranje na visokem nivoju. Pri Cirkulanah pa bodo želeli dokazati, da tretje mesto ni zgolj slučaj ampak dejansko stanje njihovega moštva.

Zreče, ki po nadaljevanju sezone še niso uspele zmagati bodo zadnjo svojo tekmo odigrale na domačih tleh proti Dravinji. Dravinjčani so v prejšnjem krogu doživeli boleč poraz s katerim so kot vse kaže prepustili tretje mesto Cirkulanam. A jasno ne glede na vse bodo želeli sezono zaključiti v stilu in slaviti novo zmago. V taboru domačih pa se zavedajo, da so v drugem delu prvenstva pustili zelo slab vtis…katerega tudi z zmago proti Dravinji ne bodo morali popraviti. Ne glede nato pa si bodo prizadevali vpisati tri točke na svoj račun in morda jim vendarle uspe na zadnji tekmi sezone.

V tekmi za sedmo mesto se bosta udarila Šampion in Podvinci. Obojni so v prejšnjem krogu doživeli nekoliko presenetljiv poraz. A še vedno so v obeh taborih pred zadnjo tekmo sezone dokaj pozitivno naravnani in željni zmage s katero bi si zagotovili končno sedmo mesto…če pogledamo drugače prvo mesto v skupini za obstanek, kar tudi ni slabo. Za zasedbo Šampiona šteje že neodločen rezultat, a kdo si ne želi sezone zaključiti z zmago.

Dvoboj dveh ekip, ki po nadaljevanju prvenstva kažeta bistveno boljše predstave bo potekal v Dobrovcih, kjer domači gostijo Videm. Dobro formo iz drugega dela sezone bodo želeli nadgraditi tako eni kot drugi z zmago na zadnji tekmi. A jasno do nje lahko pride samo eno moštvo. Zanimivo bo videti kako se bodo v obeh taborih lotili samega obračuna. Morda previdno…ali na polno v napad.

Zadnje uvrščene Šmarje bodo gostile Prevaljskega velikana Korotan. Šmarje imajo letos veliko sreče, saj nobena izmed ekip ne izpade iz lige. Gladko so na zadnjem mestu…za Dobrovci, ki so na predzadnjem mestu zaostajajo za kar pet točk. Tako, da bodo morali pred začetkom nove sezone strniti svoje vrste in zavihati rokave ter se lotiti dela če bodo želeli preobrniti nov list za naslednje leto. Korotan pa v drugem delu prvenstva ne blesti. Med sezono so zamenjali kar dva trenerja. Tako je bilo tudi v taboru gostov skozi celotno sezono kar nekaj turbulenc katere so na koncu preživeli.