Napovednik 1. kroga v 1. ligi MNZ Maribor

Prvi krog v 1. Ligi MNZ Maribor je pred nami. V soboto je bila odigrana le prva tekma med Peco in Marjeto, ki so jo dobili gostje iz Marjete. Danes pa se prične nogometni ples še na preostalih petih srečanjih v ligi 12, ki je novost. Ekipe so se pripravljale in se srečevale s številnimi izzivi. Na Koroškem in v Malečniku ter Pesnici so bile priprave prekinjene zaradi naravne ujme, kljub vsemu pa so v klubih bili marljivi in solidarni ter so uredili vse potrebno, da se lahko 1. Liga MNZ Maribor nemoteno začne. V letošnji ligi imamo novinca iz NK Rošnja-Loka, ki si bo v prvi sezoni med prvoligaši želel obdržati status prvoligaša. Vsi skupaj že komaj čakamo na popolnitev tekem v 1. krogu, kjer nas čaka že nekaj izjemno zanimivih dvobojev.

Sreda, 30. 8. 2023, ob 17.00 NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK MARIPOL STARŠE

Malečnik vstopa v sezono hendikepiran zaradi poplav na domačem igrišču. Kljub vsemu pa začenjajo novo uspešno sezono. V lanski sezoni so pokazali nekaj izjemnih srečanj in na koncu je bila ekipa zadovoljna z izkupičkom. Na drugi strani pa so Staršani, ki imajo z novim sponzorjem visoke cilje, ki so zelo upravičeni in dosegljivi. Trenerja Damijan Janžekovič in Tomislav Grbavac imata oba zelo dobri ekipi in na uvodni tekmi so možni vsi trije rezultati. Mogoče je tehtnica malce obrnjena v korist gostov, ki pa bodo morali biti izjemno previdni v Športnem centru Berl v Malečniku. Čaka nas izjemno zanimivo srečanje ekip, ki jih upravičeno pričakujemo med prvo peterico v 1. Ligi MNZ Maribor.

Sreda, 30. 8. 2023, ob 17.00 NŠ ROHO – NK TEHNOTIM PESNICA

Ekipa ROHO je pred dnevi odlično organizirala prepoznavni otroški mednarodni turnir, sedaj pa so vse oči uprte v člansko ekipo, ki danes pričakuje ekipo iz Pesnice. Prva tekma in dva zelo močna nasprotnika, ki iz sezone v sezono dokazujeta, da imata ekipo za prvih pet ekip. Predstavnik ekipe ROHO, Brane Smodič, je zadovoljen s pripravami pod vodstvom Grege Beraniča in nekaterimi novimi obrazi, ki so velika dodana vrednost zelo dobri obstoječi hrbtenici ekipe iz lanske sezone. Današnji cilj domačinov je zmaga nad ekipo Pesnice, ki pa je prav tako v zelo dobri formi, ki so jo pokazali na pokalni tekmi z ekipo Rošnje-Loke. Kljub vsemu pa je potrebna določena mera previdnosti po zmagi s 5:1. Veselimo se srečanja in dveh zelo zrelih ekip, ki sta v letošnji sezoni lahko veliko presenečenje.

Sreda, 30. 8. 2023, ob 19.00 NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR – NK JUROVSKI DOL

Ekipa Tabora je lahko zelo zadovoljna s prvo sezono med prvoligaši, sedaj pa se lahko v miru podajo v novo sezono z novim generalnim sponzorjem. Klub, ki ima 400 otrok pod svojimi okriljem in velik potencial v zaenkrat še neizkoriščeni infrastrukturi, bi lahko imel realno v prihodnje tudi tretje ligaške ambicije. Potrebno je iti korak po korak v smelo prihodnost in Matej Planinc s svojo strokovno ekipo postopoma pripravlja realne temelje. Najprej pa se bo potrebno soočiti z ekipo Jurovskega dola, ki je nepredvidljiva. Najmočnejši so na domačem terenu, so pa dokazali, da znajo presenetiti tudi na gostovanjih. Njihova mešanica mladine in izkušenih odličnih nogometašev je zelo zanimiva. Trener Luka Sambolec je zadovoljen s pripravami in tudi s pokalno zmago nad Pohorjem v 11-metrovkah, forma se dviguje in danes bodo naredili vse, da presenetijo nasprotnika in odnesejo točke domov.

Sreda, 30. 8. 2023, ob 19.00 NK POHORJE – NK MARLES HIŠE

Ekipa Pohorja je z novim trenerjem Igorjem Vorihom pripravljena na prvo tekmo z bližnjo ekipo iz Limbuša. Prvi krog in lokalni derbi bo zagotovo motivacija za obe ekipi, ki si želita zmag. Ekipa Pohorja je v tekmi z Jurovskim dolom remizirala in po 11-metrovkah izgubila. Pokal ima svoje zakonitosti, prvenstvo pa je druga miselnost, kjer je potrebno zbirati točke. Pohorje je doma zelo močno, bodo pa gostje čakali na svoje priložnosti. V kolikor bodo igralci Limbuša igrali kot v zaključku prejšnje sezone, se nimajo česar za bati. S takšno igro in pristopom lahko mirno pričakujejo sredino lestvice. Zmaga v pokalu nad Dravogradom je velika motivacija za sosedski dvoboj. Komaj že čakamo na pohorski derbi v Rušah, ki ga bomo danes prenašali tudi preko Livestreaminga.

S klikom do ogleda tekme v Rušah: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sreda, 30. 8. 2023, ob 19.00 NK RADLJE – NK ROŠNJA-LOKA

Radlje so pripravljene na nov izziv po težkem boju za obstanek v minuli sezoni. Trener Bojan Kus si želi na koncu sezone kakšno mesto višje kot v lanskem letu, saj te takšna končnica izčrpa. Pravi, da so zelo dobro zaključili 6-tedenske priprave in da se veselijo prve tekme z novincem, ki je tudi za njih še neznanka. Zavedajo se, da imajo svojo kvaliteto, saj ni enostavni biti prvak druge lige MNZ Maribor. V svoji ekipi ima nekaj novih igralcev, nekateri so klub zapustili, kljub vsemu pa verjame v kvaliteto svoje ekipe. Gostje iz Rošnje-Loke se ponosno podajajo v nove izzive. V poplavah so imeli veliko dela s sanacijo klubskih prostorov, predvsem pa z igriščem. Predstavnik kluba Srečko Pušnik je zelo zadovoljen z videnim do sedaj, vodstvena ekipa zaupa trenerju Luki Pekezu in nekaterim novincem, ki dokazujejo svojo kvaliteto. Previdno bo potrebno vstopiti v igro in iskati svoje priložnosti že v prvih tekmah. Obstanek v ligi je prvotni cilj, za katerega dihata sosednji vasi Rošnja in Loka. Srečno!

Tekma v Radljah bo v direktnem moderiranem prenosu na You Tube kanalu MNZ Maribor: