Napovednik 11. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor

Predzadnji krog prvega dela prvenstva je pred nami. V naslednjem tednu se bo sicer odigral že prvi del spomladanskega dela in prav zanimivo bo videti, kdo bo jesenski prvak. V Staršah bo v soboto najbolj udarna tekma kroga, saj se bosta srečali ekipi Starš in Pohorja, ki sta v boju za vrh lestvice. Pesnica bo tokrat gostila ekipo Malečnika, ki se strmo vzpenja, Marles hiše imajo sosedski dvoboj s Taborom, Marjeta po porazu v pokalu gostuje in išče tolažbo ponovno v prvenstvu, kjer bodo tekmec ekipe iz Radelj. Ekipa Rošnja-Loka se pripravlja na vroč dvoboj z ekipo ROHO, v Jurovskem Dolu pa si želijo nadaljevati pokalno evforijo, tokrat z vknjiženimi tremi točkami na tekmi s Peco. Čaka nas šest zelo zanimivih dvobojev!

Sobota, 4. 11. 2023, ob 14.00; NK TEHNOTIM PESNICA – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Pesničani so v pozitivnem trendu in igrajo zelo konstantno v zadnjem času. Zmaga proti Taboru na domačih tleh je bila izjemno pomembna, prav tako pa tudi točka v Rušah. Sedaj se lahko v celoti pripravljajo na ekipo Malečnika, ki ponovno kaže prave predstave in so se le prebudili, kar nakazuje tudi skok na lestvici. Pesničani bodo igrali pametno, saj se zavedajo, da je potrebno iz tekme priti s tremi točkami. Pomembna bo pametna in organizirana igra z jasnim ciljem, ki pomeni osvojitev vseh treh točk. Čaka jih težka domača preizkušnja, saj se ekipi zelo dobro poznata in zelo pomembna bo dnevna forma in tudi sreča. Malečnik bo nudil konkreten odpor domačinom in prav zanimivo bo videti kdaj bo domačinom uspelo streti odpor gostov. Pred nami je izjemno zanimiva tekma, kjer so domačini favoriti za zmago.

Sobota, 4. 11. 2023, ob 14.00; NK MARIPOL STARŠE – NK POHORJE

V Staršah bo ponovno nogometni praznik, saj prihaja prvi zasledovalec domače ekipe. Staršani so med tednom doživeli domač poraz proti drugoligašu Fužinarji v Pokalu Pivovarne Union. Tokrat se zavedajo, da je potrebno zmagati ali vsaj remizirati, da se Rušani ne približajo preveč. Trenutno je razlika štiri točke, ki pa lahko v trenutno skopni. Trener Grbavac se zaveda težke situacije, vendar verjame v svojo ekipo in predvsem na odlično vzdušje, kjer bodo tudi številni Rušani, ki so v naletu. Pohorje igra odlično in zmaga v Staršah bi pomenila nagrado za trud. Trener Vorih se zaveda izziva v katerega pa ne bo šel brezglavo. Pričakujemo trdno in borbeno tekmo, kjer bodo odločale malenkosti in individualna kvaliteta posameznikov, ki bodo znali tekmo obrniti v svojo korist. Pričakujemo spektakel v 1. Ligi MNZ Maribor.

Sobota, 4. 11. 2023, ob 14.00; MARLES HIŠE – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

V Limbušu se bosta srečali ekipi, ki ponovno kažeta pozitiven obraz in se vračata v željeno formo. Limbušani so nad zmago proti jurovskemu Dolu na domačem terenu dobili krila in si priborili točko v vroči Črni na Koroškem. Zaradi zmag Malečnika pa so te štiri točke manj vpadljive in Limbušani morajo pritisniti na gas in iskati nove tri točke. Želja po sredini lestvice je velika in sedaj imajo odlično možnost proti svojim sosedom iz Tabora, ki pa so z odgovorno igro vzeli točko vodilnim Staršam. Ekipa Mateja Planinca potrebuje zmago za dvig samozavesti in priključitev prvi peterici. Zvonko Breber bo svojo ekipo postavil kompaktno na teren, kjer bo iskal možnosti za gol s proti napada ali iz standardnih situacij. Stavimo na zmago domače ekipe, ki noče ponovno krčevite borbe za obstanek v ligi kot v prejšnji sezoni.

Sobota, 4. 11. 2023, ob 17.00; NK RADLJE – ŠD MARJETA NA DR. POLJU

Ekipa Radelj ima v letošnji sezoni veliko težav in zelo težko zabije gol nasprotnikovi ekipi. Devet letošnjih porazov in ena zmaga sta enostavno premalo za obstanek v ligi. Vsaka točka bi bila v tem trenutku luč na koncu tunela trenerja Bojana Kusa, ki bo tokrat poizkušal s svojimi varovanci presenetiti ekipo Marjete. Marjeta v letošnji sezoni ni superiorna in nihanja so vidna tudi na lestvici. Torkov poraz proti ekipi ROHO v pokalu je pustil posledice, ki pa jih bo trener Samir Colnarič do sobote zagotovo uredil, saj se zaveda, da v Radljah štejejo samo tri točke. Ima ekipo, ki ima kvaliteto in ki bo znala pravilno odreagirati v trenutni situaciji. Favoriti srečanja so gostje, čeprav se lahko hitro pripeti kak remi v kolikor bodo gostje šli premalo ambiciozno v tekmo.

Nedelja, 5. 11. 2023, ob 14.00; NK ROŠNJA-LOKA – NŠ ROHO VBO

Rošnja-Loka je na gostovanju v Malečniku iztržila točko, ki ji daje motivacijo za naslednji dve tekmi, ki jih bodo odigrali pred domačimi privrženci. Želijo si narediti korak naprej ter se približati sredini lestvice, da se vsaj malo odmaknejo od nevarne cone. Na domačem terenu lahko dosežejo veliko v kolikor se bodo držali napotkov Luke Pekeza, ki zelo dobro pozna gostujočo ekipo. V njej je novi veter, ki ga je vnesel trener Miha Golob, ki trenutno deluje kot švicarska ura. Pomembna je bila zmaga na gostovanju med tednom v Marjeti, kar ekipi vliva dodatno upanje po nogometnem spektaklu za NŠ ROHO VBO. Gostje iz Rogoze zasedajo odlično tretje mesto in vse razen zmaga pri bližnjih tekmecih, za njih na pride v poštev. Bomo videli ali se bo njihov pozitiven rezultatski trend nadaljeval ali se bo klavrno zaključil pri novincih v ligi.

Nedelja, 5. 11. 2023, ob 14.00; NK JUROVSKI DOL – NK PECA

Jurovski Dol in bližnja okolica v Slovenskih goricah sta bila te dni bila v soju žarometov, saj so odigrali zgodovinsko tekmo na Ljudskem vrtu s slovenskimi rekorderji med slovenskimi državnimi prvaki v prvi ligi. Vsi, ki smo spremljali srečanje, lahko celotni ekipi in vsem navijačem (Bed Red Boys) in simpatizerjem samo čestitamo, saj je ta dan zmagala ljubezen do nogometa. Pokalna tekma je sedaj že za ekipo Boštjana Žnuderla, ki se osredotoča na naslednjega nasprotnika, ki pa prihaja iz Črne na Koroškem. Črnjani so v prejšnjem krogu remizirali z ekipo Marles hiš na domačem terenu, Jurovski Dol pa je visoko izgubil v Marjeti. Peca je za odtenek uspešnejša v tem trenutku, kljub vsemu pa dajemo prednost tokrat domačinom, ki bodo na krilih torkove tekme pri vijoličastih zagotovo želeli zmago, ki bi jih lahko dvignila nad Peco. Marko Pšeničnik, trener Pece, si je svoje konkurente seveda lahko ogledal in se je lahko v miru pripravil na nedeljski obračun, kjer bo neizprosen boj za vsako žogo.