NAPOVEDNIK 15. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Sončno vreme ob koncu tedna bo dodaten razlog za obisk šestih tekem v 1. Ligi MNZ Maribor. V petkovi večerni tekmi v Rušah bomo lahko videli srečanje Pohorja in mariborskega  tabora, kjer pričakujemo odlično vzdušje na sosedskem dvoboju. V občini Starše bo spet napeto, saj bodo člani Rošnje-Loke želeli odvzeti točke sosednjim favoriziranim Staršam, ki se borijo za prvo mesto. V takšnih vročih tekmah so možni vsi trije končni rezultati. V Rogozi se bosta srečala ROHO in Jurovski dol, dve zelo razpoloženi in motivirani ekipi. Malečnik bo iskal novo priložnost za točke proti hladnokrvnim Črnjanom, ki brezkompromisno nabirajo točke. V Radljah bo tekma z Limbušani, ki lahko na spodnji strani lestvice poskrbi za razburljivo bitko. V Pesnici pa bomo imeli prav tako odlično nedeljsko srečanje dveh visoko ležečih ekip iz Pesnice in Marjete.

Petek, 5. 4. 2024, ob 19.00; NK POHORJE – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

Dvoboj ranjenih Rušanov in modrih levov iz zadnjega kroga v 1. Ligi MNZ Maribor. Oboji se zavedajo, da lahko popravijo stanje v slačilnici s pozitivnim rezultatom. Za domače je pozitiven rezultat le zmaga, za goste pa bi bila uspešna tudi točka. Gostje nimajo več kaj čakati in bodo morali začeti nabirati točke, saj so jim zasledovalci že krepko za petami. Favoriti so zagotovo domačini, ki bi skoraj odnesli točko iz Črne. Domačini imajo apetite, da ponovno skočijo med prvo trojico. Zagotovo jih je gol domačinov psihično v Črni presenetil, vendar so si med tednom že pridobili moči in motivacije s strani trenerja Igorja Voriha. Tako Vorih kot Planinc imata pred sabo pomembno nalogo, čaka jih pa zelo zahtevna tekma, polna emocij in upajmo da tudi zadetkov.  

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 6. 4. 2024, ob 15.00; NK ROŠNJA-LOKA – NK MARIPOL STARŠE

Veliki derbi v občini Starše bo tokrat v Loki, kjer bo na naravni tribuni in v prijetni senci iza šanka pokalo po šivih. Domačini iz ekipe Rošnja-Loka se bodo kljub dvema spomladanskima porazoma, svojim sosedom, ki so osredotočeni na prvo mesto, zagotovo zoperstavili s pravim pristopom in taktiko. Gostitelji se zavedajo, da jim je vsaka točka zelo pomembna v bitki za obstanek. Tekma, kjer je pritisk na obeh straneh, bo zelo zahtevna za obe ekipi. Luka Pekez in Tomislav Grbavac sta dovolj izkušena, da bosta svoje varovance znala pravilno motivirati pred tekmo. Pred nami je veliki nogometni praznik, ki goste iz Starš postavlja v položaj favoritov, saj so tudi na tekmi z Radljami dokazali, da je Rogoza že pozabljena. Kdo pa bo šel z igrišča z dvignjeno glavo, pa bomo videli jutri!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 6. 4. 2024, ob 15.00 NŠ ROHO – NK JUROVSKI DOL

V Rogozi se bosta srečali ekipi, ki sta po zmagi lahko polni samozavesti in lahko iščeta velik izziv v sobotni tekmi. Domačini so se bogato nagradili v Limbušu, kjer so zabili kar pet zadetkov, gostje iz Jurovskega dola pa so bili boljši od Malečnika, ki si je obetal kaj več iz tekme. V Rogozi so apetiti veliki, saj so se odlično pripravili in okrepili na ključnih položajih, v Jurovskem dolu si želijo približek do prvega dela lestvice. Oba trenerja Boštjan Žnuderl in Miha Golob sta znani slovenski nogometni imeni, ki bosta znala en drugemu “zakuhati” kakšno taktično zamisel, ki bo v tekmi detajlov nekoga stala zmage. Domačini so proti Staršam pokazali, da s čvrsto obrambo in učinkovitim napadom lahko premagajo vsako ekipo. Jurovski dol pa po drugi strani vedno znova dokazuje, da so na domačem terenu zelo suvereni, na gostovanjih pa vedno znova presenetijo. Tokrat so domačini izjemni favoriti, ki pa se morajo zavedati, da morajo previdno vstopiti v tekmo, kjer pa diši po remiju.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 6. 4. 2024, ob 16.30: NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK PECA

Ekipa Malečnika je bila v prejšnjem krogu poražena v Jurovskem dolu in žal ni uspela nadaljevati zmagovalne serije. Peca je na domačem terenu z evro golom Andraža Vrabiča v 90. minuti poskrbela za evforijo na tribuni in veselje v Črni. Dve zmagi v spomladanskem delu so Korošce približale prvi trojici. Gostujoči trener Marko Pšeničnik bo zagotovo vse sile napel v smer koncentracije svojih igralcev, ki bodo na težkem terenu v Malečniku morali izkoristiti svoje priložnosti. Domačini iz Malečnika so navajeni igrati na igrišču, ki si še ni opomoglo od poplav in se zavedajo svoje moči pred svojimi navijači. Peca je sicer favorit srečanja, saj jim trenutno vse gre kot po maslu. Trener Janžekovič pa tudi ve, da je potrebno takšne serije gostujoče ekipe presekati in se vrniti na pota domačih zmag, saj Malečnik nujno potrebuje nov paket treh točk.

Sobota, 6. 4. 2024, ob 17.00: NK RADLJE – MARLES HIŠE

Radlje so začele spomladanski del sezone izjemno, nato pa so naletele na “krvoločne” Staršane in so hitro doživele streznitev. Ni problem izgubiti v vodilnih Staršah,veliki izziv prihaja tokrat iz Limbuša, ki pa je direktni konkurent v boju za obstanek. Domačini nujno potrebujejo zmago, da naredijo konkreten priključek do Rošnje-Loke in Limbuša. Gostje iz Limbuša so na domačem terenu doživeli visok poraz z ROHO–m in tako imajo tudi sami  pred sabo izjemno pomembno in težko tekmo. Tekma v Radljah je izjemnega pomena, saj bi zmaga gostov domačine oddaljila od visokih želja. Oba trenerja pa sta stara znanca in lisjaka, ki imata pred sabo velik izziv. Favorita v tej tekmi ni, remi pa ne koristi nobeni izmed ekip!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 7. 4. 2024, ob 16.30: NK TEHNOTIM PESNICA – ŠD MARJETA NA DRAVSKEM POLJU

Nedeljska tekma v Pesnici bo pa prava paša za oči številnih nogometnih navdušencev. Obe ekipi igrata zelo lep ter napadalen nogomet in resnično komaj čakamo na nedeljsko popoldne, ko bomo tekmo prenašali preko prenosa v živo na You tube kanalu MNZ Maribor. Pesničani so tekmo z Rošnjo-Loko dobili in sedaj so lahko sproščeni in koncentrirani na ekipo Marjete, ki pa ima željo čim prej prehiteti ROHO na drugem mestu razpredelnice. Marjeti je uspelo z dvema projektiloma Davida Francija premagati čvrsto ekipo mariborskega Tabora. Domačini so favoriti zgolj iz vidika domačega igrišča in podpore s tribun. Trenerja Lazič in Colnarič bosta pustila svoje varovance, da se previdno “razletijo po igrišču” in z goli navdušijo tribuno. Obe ekipi sta do sedaj dokazali, da imata kvaliteto in pred nami je izredno zanimivo srečanje, kjer imamo občutek, da bo padlo več kot pet zadetkov. Zmagala bo ekipa, ki bo sončnem vremenu imela več navdiha in tudi športne sreče, ki pa si jo je potrebno priboriti.

Tekma v Pesnici bo v neposrednem prenosu na You Tube kanalu MNZ Maribor!

Lestvica v 1. Ligi MNZ Maribor!