Napovednik 16. kroga v 1. ligi MNZ Maribor

Prihajajoči sončni konec tedna nam prinaša ponovno zanimive dvoboje v 1. Ligi MNZ Maribor. Tradicionalni petkov večerni termin bosta odprla domači Maribor Tabor, ki bo gostil ekipo Malečnika. V Črni bo tekma dveh ekip, ki sta že pozabili kako izgleda poraz, Jurovski dol gosti zadnje uvrščene Radlje, Limbuš bo gostil ekipo Rošnje-Loke in v Starše prihajajo Pesničani. V nedeljo nas čaka razburljiva tekma v Marjeti, kjer bo gostovalo Pohorje. V Črni, Staršah in v Marjeti se bodo udarile ekipe, ki so direktni konkurenti za prvo peterico in veselimo se lahko izjemnih nogometnih tekem, kjer bo odlično vzdušje na polnih tribunah. Veliko golov je značilnih za našo ligo in nas se ta pozitiven trend nadaljuje!

Petek, 12. 4. 2024, ob 19.00; NK NOVOGRDNJE MARIBOR TABOR – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Petkov večerni mariborski derbi je zelo pomemben za obe ekipi, ki morata igrati na zmago. Domačini ne skrivajo razočaranja v prvih spomladanskih tekmah in so lahko zadovoljni, da so si jeseni naredili lepo število točk. Gostje iz Malečnika so izgubili doma s Peco, ki ima vrhunski start drugega dela. Ekipa Tabora pa je bila poražena v Rušah. Oboji bodo morali igrati maksimalno koncentrirano v obrambi ter tudi v napadu, saj remi ne ustreza nikomur. Favoriti srečanja so domačini zaradi domačega igrišča in igranja na umetni travi. Nogometni navdušenci se lahko veselimo tega lokalnega derbija, ki ga je pač pomembno zmagati.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 13. 4. 2024, ob 15.00; NK PECA – NŠ ROHO

Črnjani zmagujejo in tudi zadevajo vrhunske zadetke, ki vedno znova razveseljujejo gledalce na tekmah v Črni ali na gostovanjih. Brezkompromisne zmage NK Peca seveda niso iz danes na jutri, saj je Peca v zadnjih letih igrala vidno vlogo med najboljšimi petimi ekipami. Tokrat pa prihajajo v goste igrali iz Rogoze, ki prav tako ne kažejo milosti do svojih nasprotnikov. Okrepljena gostujoča ekipa z visokimi ambicijami je kot nalašč za predrzne Črnjane, da jih naredijo črno piko v njihovem spomladanskem načrtu. Gostje so na nek način favorizirana ekipa tega srečanja, vendar pa bodo domačini s trenerjem Pšeničnikom zagotovo našli pot do gola. Domačini so izjemno nevarni s standardnih pozicij in to bi lahko bilo pomembno orožje proti gostom iz Rogoze, ki prihajajo v Črno vsaj z enim polnim avtobusom navijačev, ki si želijo zmago prinesti na Dravsko polje.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 13. 4. 2024, ob 15.00; NK JUROVSKI DOL – NK RADLJE

V Jurovskem dolu so vidna nihanja v formi. Poraza proti Pohorju in ekipi ROHO so na nek način bila pričakovana, pomembna pa je bila zmaga proti Malečniku. Jurovski dol nabira točke proti ekipam s sredine in spodnjega dela lestvice, radi pa tudi presenetijo višje ležeče. Tokrat jih čaka zelo neugoden nasprotnik, ki zna presenetiti z pomlajeno ekipo, ki pa še potrebuje nekaj časa. Vseeno pa morajo pritisniti na gas, saj se približujemo zaključni fazi sezone. Domačini so favoriti in tega se zavedajo. Za domačine šteje izrecno zmaga, gostje pa bi z zmago pokazali pravo pot v nadaljevanje boja za obstanek. Ne bo jim lahko, vendar upanje umira zadnje. Boštjan Žnuderl in Bojan Kus sta pred pomembno tekmo, ki bi domačine dodatno stabilizirala v sredini lestvice.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 13. 4. 2024, ob 15.00; MARLES HIŠE – NK ROŠNJA-LOKA

Pomembna zmaga Limbušanov v Radljah je prišla ob pravem času, sedaj pa jo bo potrebno nadgraditi s svojim tekmecem v spodnjem delu lestvice. Domačini se zavedajo, da je tri točke razlike do gostujoče ekipe zelo malo, ki se lahko hitro izniči. Gostje na drugi strani pa so začeli slabo spomladanski del, imeli pa so tudi težek spored. Sedaj prihajajo direktni konkurenti, kjer se bodo delile vstopnice za obstanek v ligi. Gostujoča ekipa je doma doživela visok poraz v že drugem občinskem derbiju. Oboji potrebujejo zmago kot jasen signal v nadaljevanje igranja v 1. Ligi MNZ Maribor. Domačini so favoriti srečanja, ki bo imel zelo čustveno in borbeno noto. Šteje le zmaga!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 13. 4. 2024, ob 15.00; NK MARIPOL STARŠE – NK TEHNOTIM PESNICA

V Staršah nas čaka nogometni praznik, saj se bosta soočili ekipi, ki imata obe ambicijo v doglednem času napredovati v 3. SNL – vzhod. Domačinom trenutno kaže odlično in sedaj so našli zmagovalni ritem, ki ga hočejo nadaljevati. V klubu funkcionarji ne delajo pritiska, vendar jih podpirajo z odličnimi pogoji za ravoj in tekmovanja. Pesničani pa so trenutno na sredni lestvice, želijo pa si ponovno med prvo peterico. Gostje s Pesnice se zavedajo, da lahko gostom malce porežejo peruti v kolikor jim vzamejo eno ali tri točke. Igrajo lahko pametno in s proti napadi dosežejo željeni cilj. Oboji imajo kvaliteto in komaj čakamo na sobotno tekmo, kjer bo zagotovo tudi veliko Pesničanov na čudovitem objektu v Staršah.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Nedelja, 14. 4. 2024, ob 16.30: ŠD MARJETA – NK POHORJE

Nedeljska sladica po kosilu bo tokrat v Marjeti. Ekipa, ki je letos vknjižila že tri zmage igra kompaktno in učinkovito. Tudi v Marjeti se zavedajo kvalitete in možnosti po napredovanju v naslednjih letih. Letos bo težko, saj so Staršani že krepkih sedem točk pred ekipo Marjete. Gostje iz Ruš naravnost obožujejo igranje proti Marjeti, saj jih znajo presenetiti v ključnih momentih sezone. Domačini s trenerje Colnaričem so favoriti na tekmi, ki pa nam lahko ponudi odlično tekmo z vsemi tremi možnimi scenariji. Gostje s trenerjem Vorihom bodo izredno motivirani in pričakujemo lahko čvrsto tekmo z veliko zadetki. Želimo si lahko le to, da prvi gol pade zgodaj, da bomo lahko gledali borbo dveh resnično zelo dobrih ekip v katerih je še veliko potenciala za razvoj v prihodnosti.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si